Her er en god opskrift på mazarintærte med nougat. En lækker tærte med marcipan og blød nougat, og den smager virkelig fremragende.
Mazarintærte med nougat er en fantastisk lækker kage, der bages med en mørdej i bunden - med fyld af en lækker mazarinmasse.
Efter bagning toppes tærten med blød nougat, og det er altså et match made in heaven.
Samtidig er mazarintærten nem at bage, så det er bare med at komme i gang nu.
Du skal bruge en tærteform på ca. 22 centimeter i diameter til denne kage.
Opskrift på mazarintærte

Ingredienser
- 125 g smør koldt
- 175 g hvedemel
- 2 spsk. sukker
- 1 æggeblomme
Fyld
- 150 g smør blødt
- 90 g sukker
- 200 g marcipan revet
- 1 æg
- 1 æggehvide
Glasur
- 100 g nougat blød, i tynde skiver
Fremgangsmåde
- Smuldr smør ud i hvedemelet, til det bliver en grynet konsistens.
- Tilsæt sukker og æggeblommer, saml hurtigt dejen med hænderne. Hvis det er meget svært at samle, så tilsæt 1-2 spsk. KOLDT vand, men kun hvis det er absolut nødvendigt.
- Læg dejen i køleskab 1 time.
- Pisk smør og sukker rigtig godt med en el-mikser.
- I en anden skål kommes den revne marcipan og røres sammen med det hele æg og æggehviden. Bland marcipanmassen med smør-blandingen.
- Drys lidt mel på køkkenbordet og rul den afkølede dej ud til en cirkel, der passer til tærteformen. Tryk kanterne godt fast.
- Hæld marcipanmassen i og bag din mazarintærte i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.
- Lad kagen køle lidt af og læg så tynde skiver blød nougat på, når det er smeltet, bredes det ud med en kniv. Lav evt. et mønster i det med en tandstikke. Det ser også flot ud at smelte lidt hvid chokolade, komme nogle små dryp af det på tærten og så køre igennem dem med en tandstikker.
Næringsindhold
Noter
Så er din mazarintærte med nougat klar til servering, og den er jo perfekt ledsager til en god kop kaffe.
Se flere opskrifter:
Æbletærte med mazarin, karamel og mandler
Kom med din kommentar