Smuldr smør ud i hvedemelet, til det bliver en grynet konsistens.
Tilsæt sukker og æggeblommer, saml hurtigt dejen med hænderne. Hvis det er meget svært at samle, så tilsæt 1-2 spsk. KOLDT vand, men kun hvis det er absolut nødvendigt.
Læg dejen i køleskab 1 time.
Pisk smør og sukker rigtig godt med en el-mikser.
I en anden skål kommes den revne marcipan og røres sammen med det hele æg og æggehviden. Bland marcipanmassen med smør-blandingen.
Drys lidt mel på køkkenbordet og rul den afkølede dej ud til en cirkel, der passer til tærteformen. Tryk kanterne godt fast.
Hæld marcipanmassen i og bag din mazarintærte i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.
Lad kagen køle lidt af og læg så tynde skiver blød nougat på, når det er smeltet, bredes det ud med en kniv. Lav evt. et mønster i det med en tandstikke. Det ser også flot ud at smelte lidt hvid chokolade, komme nogle små dryp af det på tærten og så køre igennem dem med en tandstikker.
Næringsindhold
Mazarintærte med nougat
Mængde pr. portion
Kalorier
567
% Daglig værdi*
Fedt
36
g
55
%
Mættet fedt
19
g
119
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
12
g
Kolesterol
119
mg
40
%
Natrium
249
mg
11
%
Kalium
129
mg
4
%
Kulhydrater
55
g
18
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
30
g
33
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
924
IU
18
%
Vitamin C
0.04
mg
0
%
Calcium
37
mg
4
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.