• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Kager

Mazarintærte med nougat
En lækker og hjemmebagt mazarintærte med nougat, der smager himmelsk godt. Tærten er nem at bage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Mazarintærte med nougat

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 20. feb, 2023

Oversigt over indhold

  1. Her er en god opskrift på mazarintærte med nougat. En lækker tærte med marcipan og blød nougat, og den smager virkelig fremragende.
  2. Opskrift på mazarintærte
  3. Mazarintærte med nougat
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Her er en god opskrift på mazarintærte med nougat. En lækker tærte med marcipan og blød nougat, og den smager virkelig fremragende.

Mazarintærte med nougat er en fantastisk lækker kage, der bages med en mørdej i bunden - med fyld af en lækker mazarinmasse.

Efter bagning toppes tærten med blød nougat, og det er altså et match made in heaven.

Samtidig er mazarintærten nem at bage, så det er bare med at komme i gang nu.

Du skal bruge en tærteform på ca. 22 centimeter i diameter til denne kage.

Opskrift på mazarintærte

Mazarintærte med nougat

Mazarintærte med nougat

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 t 30 min
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 125 g smør koldt
  • 175 g hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 1 æggeblomme

Fyld

  • 150 g smør blødt
  • 90 g sukker
  • 200 g marcipan revet
  • 1 æg
  • 1 æggehvide

Glasur

  • 100 g nougat blød, i tynde skiver
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Smuldr smør ud i hvedemelet, til det bliver en grynet konsistens.
  • Tilsæt sukker og æggeblommer, saml hurtigt dejen med hænderne. Hvis det er meget svært at samle, så tilsæt 1-2 spsk. KOLDT vand, men kun hvis det er absolut nødvendigt.
  • Læg dejen i køleskab 1 time.
  • Pisk smør og sukker rigtig godt med en el-mikser.
  • I en anden skål kommes den revne marcipan og røres sammen med det hele æg og æggehviden. Bland marcipanmassen med smør-blandingen.
  • Drys lidt mel på køkkenbordet og rul den afkølede dej ud til en cirkel, der passer til tærteformen. Tryk kanterne godt fast.
  • Hæld marcipanmassen i og bag din mazarintærte i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.
  • Lad kagen køle lidt af og læg så tynde skiver blød nougat på, når det er smeltet, bredes det ud med en kniv. Lav evt. et mønster i det med en tandstikke. Det ser også flot ud at smelte lidt hvid chokolade, komme nogle små dryp af det på tærten og så køre igennem dem med en tandstikker.

Næringsindhold

Mazarintærte med nougat
Mængde pr. portion
Kalorier
567
% Daglig værdi*
Fedt
 
36
g
55
%
Mættet fedt
 
19
g
119
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
119
mg
40
%
Natrium
 
249
mg
11
%
Kalium
 
129
mg
4
%
Kulhydrater
 
55
g
18
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
30
g
33
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
924
IU
18
%
Vitamin C
 
0.04
mg
0
%
Calcium
 
37
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er din mazarintærte med nougat klar til servering, og den er jo perfekt ledsager til en god kop kaffe.

Se flere opskrifter:

Æbletærte med mazarin, karamel og mandler

Verdens bedste mazarinkage med kartofler og marcipan

Mazarintærte muffins

« Chokokage med banancreme og chokolademousse
Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med kartoffelfad

Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager

billede med fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter med fars og tilbehør

Oksekød med sursød peberrodssauce

Oksekød med sursød peberrodssauce

billede til baconruller med tomatsauce

Baconruller med tomatsauce og pasta

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.