Her får du den bedste opskrift på mørdej. En klassisk dej med smør, hvedemel, flormelis og æg, der er nem at lave. Bruges til diverse kager.
Mørdej er en skøn til mange tærter, cremelinser og mange andre lækre kager, og her får du den nemme opskrift, så du sagtens selv kan lave den.
Du skal blot bruge fire ingredienser til mørdejen, nemlig hvedemel, flormelis, smør og æg.
Denne mængde her passer til en tærteform med en diameter på ca. 24 centimeter, men dejen er også god til en række forskellige mørdejskager som eks. napoleonshatte og mange flere.
Opskrift på mørdej
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 125 g smør koldt
- 100 g flormelis
- 1 æg sammenpisket
Sådan gør du
- Vej hvedemel af i en skål sammen med flormelis og bland det sammen.
- Det kolde smør skæres i mindre tern og kommes ved.
- Med fingrene smuldres smørret nu hurtigt ud i melblandingen, så det kommer til at ligne revet ost.
- Tilsæt et sammenpisket æg og vend dejen sammen.
- Tag dejen ud på bordet og saml hurtigt din mørdej.
- Stil mørdejen på køl i ca. 30 minutter.
Næringsindhold
Noter
Nu har du en færdig mørdej, der er klar til brug.
Mørdejen kan rulles ud så den passer til en tærteform med en diameter på ca. 24 centimeter.
Du kan også anvende dejen til hindbærsnitter, medaljer og mange andre mørdejskager.
Se flere opskrifter:
Kanelgifler med lækker creme og remonce
Fastelavnsboller med creme og chokolade
Kom med din kommentar