Her er den bedste opskrift på hjemmebagte kanelgifler med creme og remonce. Bag lækre, nemme, snaskede og svampede gifler med kanel.
Sådan bager du verdens bedste kanelgifler, der er fyldt med både creme og remonce.
Kanelgiflerne er nemme at bage, og de smager jo altid fantastisk godt. Bag eventuelt en god portion til kollegerne på jobbet, veninderne eller hvem du gerne vil overraske med lidt god kage.
Afhængig af hvor tykke du skårer kanelgiflerne ud, får du ca. 15 stk. af denne opskrift.
Opskrift på kanelgifler
Ingredienser
Dej til kanelgifler
- 35 g gær
- 125 g vand lunkent
- 35 g sukker
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. kardemomme kan udelades
- 1 æg
- 35 g smør
- 425 g hvedemel
Remonce
- 150 g smør blødt
- 125 g sukker
- 1 spsk. kanel
Creme
- 2 æggeblommer
- 2 spsk. sukker
- vaniljesukker
- 3,5 dl mælk
- 1,5 spsk. majsstivelse
Sådan gør du
- Creme til kanelgifler: Rør maizena ud i lidt af mælken. Kom resten af mælken, æggeblommer, sukker og vanilje i en gryde og varm det op, mens der piskes. Tilsæt maizena-blandingen og kog det igennem et par minutter, pisk hele tiden. Stil det til side og lad det køle helt af.
- Remonce: Rør det hele sammen.
- Dej: Smuldt gæren i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det til en smidig dej. Stil det lunt i 15-20 minutter.
- Rul det ud til en aflang plade på ca. 50 cm. x 20 cm.
- Fordel først remoncen og derefter cremen. Rul dejen sammen på den lange led. Tryk den lidt flad.I stedet for at rulle kan du også folde dejen sammen på den lange led.
- Skær den i skiver på 3-4 cm. Kanelgiflerne skal IKKE lægges ned som snegle, men stå op som birkes.
- Lad den efterhæve i 45-50 minutter.
- Pensl dine kanelgifler med æg, og bag dem i 8-9 minutter ved 235 °C.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte kanelgifler køles af, hvorefter de er klar til servering.
Kanelgiflerne kan sagtens fryses ned til senere brug. Kan blot tøs op ved stuetemperatur.
Kom med din kommentar