• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Langtidsstegt kylling med kartofler
billede med langtidsstegt kylling
Langtidsstegt kylling giver en meget mør og velsmagende kylling, og selvom den tager lang tid at tilberede, så passer den sig selv undervejs. Foto: iStock.com.

Langtidsstegt kylling med kartofler

Del gerne opskriften:
Facebook18PinterestMessengerEmailPrintSMS
18
SHARES
Gå til opskrift

Med denne opskrift på langtidsstegt kylling, er du sikker på en både mør og smagfuld kylling, der samtidig tilberedes sammen med kartofler i ovn.

Langtidsstegt kylling med kartofler er en skøn ret til aftensmad, og den kan sagtens også serveres som gæstemad eller weekendmad.

Her steges kyllingen samlet i ca. tre timer, og det giver altså en både saftig, mør og smagfuld kylling. Blandt andet hjulpet på vej af det lækre kryddersmør.

Opskriften er beregnet til fire personer, og den langtidsstegte kylling er nem at lave. Den passer sig selv under tilberedningen i ovnen.

Opskrift på langtidsstegt kylling

billede med langtidsstegt kylling

Langtidsstegt kylling

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 3 timer t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1,4 kg. kylling hel, rengjort og duppet tør

Fyld til langtidsstegt kylling

  • 1 stor rødløg skåret i både
  • ½ citron skåret i grove stykker
  • 1 håndfuld timian
  • salt og friskkværnet peber

Kryddersmør

  • 50 g smør blødt
  • 2 spsk. timian hakket
  • 2 tsk. Sweet Sue BBQ eller andet BBQ krydderi - eller paprika
  • 1 citron fint revet skal af 1 økologisk citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk. honning flydende

Desuden

  • 600 g kartofler små, delt i kvarte
  • 1 dl vand eller hvidvin, måske lidt mere
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Krydr den rengjorte og duppede kylling indeni med salt og friskkværnet peber, kom løg, citron og timian ind i kyllingen. Bind lårene sammen.
  • Bland alle ingredienserne til kryddersmør sammen.
  • Smør et ovnfast fad - jeg brugte et glasfad med låg. En alm. stegeso kan også bruges.
  • Fordel kryddersmør overalt på kyllingen og kom den i fadet.
  • Sæt i en forvarmet ovn ved 100 °C (varmluft) og giv den 2½ time, så du opnår en rigtig langtidsstegt kylling. Du kan evt. benytte det smarte minutur med indstillet stegetid på retten her.
  • Skru op til 200 grader, kom kartoflerne ved sammen med lidt vand eller hvidvin, og giv det ½ time til, så kartoflerne bliver møre.
  • Tag kyllingen ud og lad den stå i 15 minutter og trække lidt.

Næringsindhold

Langtidsstegt kylling
Mængde pr. portion
Kalorier
644
% Daglig værdi*
Fedt
 
36
g
55
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
153
mg
51
%
Natrium
 
1374
mg
60
%
Kalium
 
1040
mg
30
%
Kulhydrater
 
47
g
16
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
16
g
18
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
813
IU
16
%
Vitamin C
 
48
mg
58
%
Calcium
 
95
mg
10
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Langtidsstegt kylling parteres i otte stykker, og serveres med en tomatsalat og de stegte kartofler til.

Se flere kyllingeopskrifter

  • billede med chimichurri kylling grill
    Chimichurri kylling til grill eller ovn
  • billede med helstegt kylling i ovn
    Helstegt kylling i ovn med stegetid og temperatur
  • billede med Kyllingebryst i pebersovs med courgetter og kartoffelskiver
    Kyllingebryst i pebersovs med squash og kartoffelskiver
  • billede til kyllingefilet i ovn
    Kyllingefilet i ovn - den bedste opskrift
  • billede med lørdagskylling a la butterflied
    Lækker lørdagskylling a la butterflied

Se disse opskrifter:

  • Urtepandekager med spejlæg og bacon
  • Lammekoteletter med chili og sorte oliven
  • Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt
  • Oksekødsfad med kartofler
  • Butterdejspakker med kylling og æg
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med bollerne

Bollerne - de bedste hjemmebagte

billede med pandebrød

Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande

Kyllingekødboller

Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili

Chokokage med banancreme og chokolademousse

Chokokage med banancreme og chokolademousse

hjemmebagte madeleine kager

Madeleine - opskrift på franske småkager

billede med nemme rabarbermuffins

Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber

billede med huevos rancheros

Huevos rancheros - lækker mexicansk morgenmad

billede med Kylling Cordon Bleu med asparges

Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce

kyllingelår med sød chili og nudelsalat

Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

et billede med chateaubriand

Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad

billede med sojamarineret svinekød med grønsager

Sojamarineret svinekød med grøntsager

billede med gremolata

Gremolata - italiensk grøn sauce

billede til gammeldags oksekødssuppe

Gammeldags oksekødssuppe på ben og kød

billede til rødspætteruller med fyld

Rødspætteruller med fyld

fyldte squash med oksekød

Fyldte squash

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required