• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Langtidsstegt kylling med kartofler
billede med langtidsstegt kylling
Langtidsstegt kylling giver en meget mør og velsmagende kylling, og selvom den tager lang tid at tilberede, så passer den sig selv undervejs. Foto: iStock.com.

Langtidsstegt kylling med kartofler

Opdateret: 7. sep 2022 · Udgivet: 7. sep 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook18PinterestMessengerEmailPrintSMS
18
SHARES
Gå til opskrift

Med denne opskrift på langtidsstegt kylling, er du sikker på en både mør og smagfuld kylling, der samtidig tilberedes sammen med kartofler i ovn.

Langtidsstegt kylling med kartofler er en skøn ret til aftensmad, og den kan sagtens også serveres som gæstemad eller weekendmad.

Her steges kyllingen samlet i ca. tre timer, og det giver altså en både saftig, mør og smagfuld kylling. Blandt andet hjulpet på vej af det lækre kryddersmør.

Opskriften er beregnet til fire personer, og den langtidsstegte kylling er nem at lave. Den passer sig selv under tilberedningen i ovnen.

Opskrift på langtidsstegt kylling

billede med langtidsstegt kylling

Langtidsstegt kylling

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 3 timer t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1,4 kg. kylling hel, rengjort og duppet tør

Fyld til langtidsstegt kylling

  • 1 stor rødløg skåret i både
  • ½ citron skåret i grove stykker
  • 1 håndfuld timian
  • salt og friskkværnet peber

Kryddersmør

  • 50 g smør blødt
  • 2 spsk. timian hakket
  • 2 tsk. Sweet Sue BBQ eller andet BBQ krydderi - eller paprika
  • 1 citron fint revet skal af 1 økologisk citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk. honning flydende

Desuden

  • 600 g kartofler små, delt i kvarte
  • 1 dl vand eller hvidvin, måske lidt mere
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Krydr den rengjorte og duppede kylling indeni med salt og friskkværnet peber, kom løg, citron og timian ind i kyllingen. Bind lårene sammen.
  • Bland alle ingredienserne til kryddersmør sammen.
  • Smør et ovnfast fad - jeg brugte et glasfad med låg. En alm. stegeso kan også bruges.
  • Fordel kryddersmør overalt på kyllingen og kom den i fadet.
  • Sæt i en forvarmet ovn ved 100 °C (varmluft) og giv den 2½ time, så du opnår en rigtig langtidsstegt kylling. Du kan evt. benytte det smarte minutur med indstillet stegetid på retten her.
  • Skru op til 200 grader, kom kartoflerne ved sammen med lidt vand eller hvidvin, og giv det ½ time til, så kartoflerne bliver møre.
  • Tag kyllingen ud og lad den stå i 15 minutter og trække lidt.

Næringsindhold

Langtidsstegt kylling
Mængde pr. portion
Kalorier
644
% Daglig værdi*
Fedt
 
36
g
55
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
153
mg
51
%
Natrium
 
1374
mg
60
%
Kalium
 
1040
mg
30
%
Kulhydrater
 
47
g
16
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
16
g
18
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
813
IU
16
%
Vitamin C
 
48
mg
58
%
Calcium
 
95
mg
10
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Langtidsstegt kylling parteres i otte stykker, og serveres med en tomatsalat og de stegte kartofler til.

Se flere kyllingeopskrifter

  • billede med chimichurri kylling grill
    Chimichurri kylling til grill eller ovn
  • billede med helstegt kylling i ovn
    Kylling i ovn
  • billede med Kyllingebryst i pebersovs med courgetter og kartoffelskiver
    Kyllingebryst i pebersovs med squash og kartoffelskiver
  • billede til kyllingefilet i ovn
    Kyllingefilet i ovn - den bedste opskrift
  • billede med lørdagskylling a la butterflied
    Lækker lørdagskylling a la butterflied

Se disse opskrifter:

  • Urtepandekager med spejlæg og bacon
  • Lammekoteletter med chili og sorte oliven
  • Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt
  • Oksekødsfad med kartofler
  • Butterdejspakker med kylling og æg
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med grillede grønne asparges

Sådan griller du grønne asparges

billede med sandkage

Lækker sandkage med revet citronskal

billede med mazarinkage

Verdens bedste mazarinkage med kartofler og marcipan

billede med pulled pork

Pulled pork - den bedste opskrift til ovn

ristede mandler med lakrids og chokolade

Ristede mandler med lakrids og chokolade

billede med gremolata

Gremolata - italiensk grøn sauce

billede med havregrød

Havregrød med banan og blåbær

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

billede med frozen strawberry daiquiri

Frozen strawberry daiquiri cocktail opskrift

glaseret hamburgerryg

Sådan laver du glaseret hamburgerryg

billede med torsk i fad

Torsk i fad med flødeost, parmesan og æble

billede med ovnbagte andelår

Ovnbagte andelår der er super møre

billede med lørdagskylling a la butterflied

Lækker lørdagskylling a la butterflied

billede til bagte løg i ovn

Karamelliserede bagte løg i ovn - nem opskrift

billede med hjemmelavede tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required