• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær
billede til langtidsstegt flæskesteg
Sådan ser en færdig langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær ud efter fire timer i ovnen. Mør og lækker. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

Opdateret: 26. jan 2023 · Udgivet: 17. jan 2023 af Newyorker By Heart ·

billede til langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 4 timer t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 flæskesteg ridset, ca. 1,5 kilo til 4 personer
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 løg i grove stykker
  • 4 kviste timian
  • 3 fed hvidløg knuste med en kniv
  • 3 nelliker hele
  • 2 laurbærblade i mindre stykker
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Sørg for at sværen på din flæskesteg er ridset dybt nok - men heller ikke for dybt! Vær sikker på at det grove salt kommer godt ned i rillerne, det er det der skal hjælpe med at gøre flæskesværen lækker sprød.
  • Bræk laurbærblade i mindre stykker og sæt dem i nogle af rillerne, sammen med lidt hele nelliker.
  • Krydr flæskeestegen med groftkværnet peber og kom stegen i et fad.
  • Hæld vand ved, så det står lidt op ad stegen og kom så grove stykker af løg, let knuste hvidløgsfed og frisk timian i.
    Flæskestegen inden den kommes i ovnen
  • Sæt det i ovnen ved 125 grader i 4 timer. Det er en god stegetid til langtidsstegt flæskesteg. Giv det evt. lidt højere varme til sidst, hvis flæskesværen ikke er helt sprød - eller sprød nok. Jeg brugte ikke grill, men skruede bare op på 250 grader og lod den stå der lidt, så begyndte sværen at boble og blev super sprød!!
  • Lad den langtidsstegte flæskesteg stå lidt inden den skæres ud i skiver. Men uden at dække den til.
  • Sovs til flæskesteg: Husk at bruge stegeskyen til sauce. Sigt den, skum den og kog den lidt ind. Jævn den med lidt meljævning, smag den til og der haves den skønneste sauce til flæskestegen.

Næringsindhold

Langtidsstegt flæskesteg
Mængde pr. portion
Kalorier
510
% Daglig værdi*
Fedt
 
15
g
23
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
236
mg
79
%
Natrium
 
767
mg
33
%
Kalium
 
1453
mg
42
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
84
g
168
%
Vitamin A
 
9
IU
0
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
30
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær. Du får en mør og lækker kamsteg med knasende sprøde svær.

Langtidsstegt flæskesteg er en lækker variant af den klassiske flæskesteg, hvor du her langtidssteger kødet i timevis ved en lavere temperatur.

Sørg for at sværen er skåret helt ned til kødet, men ikke ned i kødet. Du skal også sikre, at der er salt mellem hver eneste stykke svær, så du opnår den knasende sprøde flæskesvær.

Og selvom det er langtidsstegt flæskesteg, så passer stegen jo selv i de timer den er i ovnen.

Opskriften er beregnet til fire personer, og her skal du bruge ca. 1,5 kilo flæskesteg/kamsteg.

Opskrift på langtidsstegt flæskesteg

billede til langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 4 timer t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 flæskesteg ridset, ca. 1,5 kilo til 4 personer
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 løg i grove stykker
  • 4 kviste timian
  • 3 fed hvidløg knuste med en kniv
  • 3 nelliker hele
  • 2 laurbærblade i mindre stykker
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Sørg for at sværen på din flæskesteg er ridset dybt nok - men heller ikke for dybt! Vær sikker på at det grove salt kommer godt ned i rillerne, det er det der skal hjælpe med at gøre flæskesværen lækker sprød.
  • Bræk laurbærblade i mindre stykker og sæt dem i nogle af rillerne, sammen med lidt hele nelliker.
  • Krydr flæskeestegen med groftkværnet peber og kom stegen i et fad.
  • Hæld vand ved, så det står lidt op ad stegen og kom så grove stykker af løg, let knuste hvidløgsfed og frisk timian i.
    Flæskestegen inden den kommes i ovnen
  • Sæt det i ovnen ved 125 grader i 4 timer. Det er en god stegetid til langtidsstegt flæskesteg. Giv det evt. lidt højere varme til sidst, hvis flæskesværen ikke er helt sprød - eller sprød nok. Jeg brugte ikke grill, men skruede bare op på 250 grader og lod den stå der lidt, så begyndte sværen at boble og blev super sprød!!
  • Lad den langtidsstegte flæskesteg stå lidt inden den skæres ud i skiver. Men uden at dække den til.
  • Sovs til flæskesteg: Husk at bruge stegeskyen til sauce. Sigt den, skum den og kog den lidt ind. Jævn den med lidt meljævning, smag den til og der haves den skønneste sauce til flæskestegen.

Næringsindhold

Langtidsstegt flæskesteg
Mængde pr. portion
Kalorier
510
% Daglig værdi*
Fedt
 
15
g
23
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
236
mg
79
%
Natrium
 
767
mg
33
%
Kalium
 
1453
mg
42
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
84
g
168
%
Vitamin A
 
9
IU
0
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
30
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Langtidsstegt flæskesteg skæres ud i passende skiver, og serveres sammen med kogte kartofler og grønt. Eks. rosenkål med bacon.

Plus selvfølgelig den lækre sovs, som du eventuelt kan smage til med lidt ribsgele.

Se flere opskrifter

  • et billede med koteletter i fad
    Koteletter i fad med grønsager og ris
  • et billede med langtidsstegt ribbensteg
    Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • billede med pulled pork
    Pulled pork - den bedste opskrift til ovn
  • billede af ribbensteg med sprøde svær
    Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid

Se disse opskrifter:

  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Kålbudding med hvidkål og hakket kød
  • Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo
  • Laks med bacon og pasta
  • Chicken parmesan - klassisk italiensk ret
  • Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til lasagneruller med spinat og ricotta

Lasagneruller med spinat og ricotta

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

billede til rødkålssalat

Rødkålssalat med æble og appelsin

bagt laksefilet med creme fraiche og dild

Bagt laksefilet med creme fraiche og dild

Ovnbagt frittata

Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

billede til brunede kartofler i ovn

Opskrift på brunede kartofler i ovn

billede til frikadunser i karrysovs

Frikadunser i karrysovs med perlespelt

hjemmelavet kagecreme

Kagecreme - opskrift på hjemmelavet vaniljecreme

Ristet brød med krydderurtecreme og laks

Ristet brød med krydderurtecreme og laks

et billede med twix cookies

Du vil knuselske disse Twix cookies

billede til Caprese salat med tomat og mozzarella

Caprese salat med tomat og mozzarella

hjemmelavet tzatziki

Sådan laver du en græsk tzatziki

filodejskurve med rejer

Filodejskurve med tigerrejer

brasede kartofler

Brasede kartofler - sådan laver du brasekartofler

billede med fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og chokolade

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required