• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Lækre blomkålspandekager som vegetar aftensmad
billede med blomkålspandekager
Lækre blomkålspandekager, der smager super godt, og her du en nem ret som vegetar aftensmad. Og så mætter pandekagerne godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Lækre blomkålspandekager som vegetar aftensmad

Opdateret: 21. jan 2023 · Udgivet: 19. maj 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook9PinterestMessengerEmailPrintSMS
9
SHARES
Gå til opskrift

Lav lækre blomkålspandekager til aftensmad. Her får du den bedste opskrift på pandekager med blomkål, og de er gode som vegetar aftensmad.

Blomkålspandekager er lækker vegetarmad, som du sagtens kan servere som en mættende aftensmad. Gerne med en salat til.

Pandekagerne laves naturligvis med masser af blomkål, men husk at snitte kålen i små buketter, og så er blomkålspandekagerne altså nemme at bage på panden.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på blomkålspandekager

billede med blomkålspandekager

Lækre blomkålspandekager

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 blomkål delt i små buketter
  • 1 stort rødløg skåret i tern
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 2 forårsløg fintsnittet + lidt ekstra af den grønne del til pynt
  • salt og friskkværnet peber
  • 5 æg
  • 5 spsk. hvedemel
  • olivenolie
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom de små blomkålsbuketter i en gryde med letsaltet vand og bring dem i kog.
  • Lad dem koge i 1 minut, hæld vandet fra og lad blomkålen dryppe af.
  • Varm lidt olie op på en pande og sauter rødløg til det bliver blødt, men det skal ikke tage farver, rør i det af og til.
  • Tilsæt forårsløg og lad det sautere med i 1-1½ minut, det skal heller ikke tage farve.
  • Tilsæt til sidst hvidløg og lad det stege med, til det begynder at afgive duft, rør i det. Efter ca. ½ minuts tid, tages panden af varmen og det afkøles lidt.
  • Kom æggene i en skål og tilsæt salt, friskkværnet peber og hvedemel, pisk kraftigt.
  • Tilsæt blomkål og løg-blandingen og vend det hele godt sammen til en lækker dej til dine blomkålspandekager.
  • Varm lidt olie op på en pande og kom blomkålsblandingen på i klatter, jeg kunne have fire på min pande.
  • Sørg for at få lidt af den flydende æggemasse med til hver blomkålspandekage, det binder blomkålsbuketterne sammen og det er lettere at vende.
  • Steg dem 1-2 minutter, til de er gyldne og vend dem rundt.
  • Steg ligeledes på den anden side og læg dine bagte blomkålspandekager på et fad. Forsæt til al dejen er brugt.

Næringsindhold

Lækre blomkålspandekager
Mængde pr. portion
Kalorier
140
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte blomkålspandekager drysses med lidt snittet forårsløg og serveres straks.

Gerne sammen med lidt tzatziki og evt. en god salat.

Brug evt. en rest blomkål, hvis du har noget til overs fra dagen i forvejen, og tilpas mængden af æg og mel, til den mængde blomkål du har. Prøv også at tilsætte andre grøntsager og evt. krydderurter.

Se flere lækre opskrifter på pandekager:

Gammeldags pandekager med nem pandekagedej

Pandekager med øl - lækre ølpandekager

Opskrift på amerikanske pandekager

Brugerne har prøvet opskriften

Sikke en inspirerede opskrift, som vi netop har afprøvet her til aften. De var super lækre og vi havde mad til 5 i portionen. Jeg kom lidt mere mel i og en smule mælk. Hertil salat af tomat og grønne asparges, naan brød og gulerod råkost. Tak for inspirationen. VH Charlotte.

Se disse opskrifter:

  • Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Urtepandekager med spejlæg og bacon
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld
  • Italienske kødboller med pastasalat

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med creme brulee

Hjemmelavet creme brulee med sprødt sukkerlåg

billede gammeldags æggekage i pande

Gammeldags æggekage med bacon

Mazarintærte med nougat

Mazarintærte med nougat

billede til frikadunser i karrysovs

Frikadunser i karrysovs med perlespelt

et billede med pastasalat med kylling

Pastasalat med kylling og grøntsager

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

billede med grilled cheese sandwich

Grilled cheese sandwich - ostesandwich

billede med vietnamesiske forårsruller

Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld

billede til hjemmebagte rugkiks

Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt

billede med Laks Walewska

Laks Walewska med kartoffelmos, sovs og rejer

billede med Kylling Cordon Bleu med asparges

Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce

hjemmelavet aspargessuppe

Aspargessuppe med hvide og grønne asparges

Philly cheese steak sandwich

Philly cheese steak sandwich opskrift

billede til pasta med laks og grøntsager

Pasta med laks og grøntsager

billede med linsesalat

Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required