• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Kyllingekroketter - nem restemad
billede med kyllingekroketter som restemad
Lækre og nemme kyllingekroketter, der laves af en rest kylling. Serveres med kartoffelmos og en dejlig sauce. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kyllingekroketter - nem restemad

Opdateret: 20. sep 2022 · Udgivet: 20. sep 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook6PinterestMessengerEmailPrintSMS
6
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du de bedste kyllingekroketter. En nem opskrift, hvor du tilbereder kroketter af en rest kylling som skøn og velsmagende restemad.

Kyllingekroketter er lækker restemad, hvor du kan bruge rester af en kogt eller stegt kylling til de skønneste kroketter.

Her kan du virkelig bruge rester af kylling til en lækker ret dagen efter, og så er kroketterne altså rimelig nemme at lave.

Længere nede får du også opskriften på en dejlig sauce til kyllingekroketterne, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kyllingekroketter

billede med kyllingekroketter som restemad

Kyllingekroketter - nem restemad

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 250 g kylling rest, stegt eller kogt, ca. svarende til 2 kyllingebrystfileter
  • 1 løg finthakket
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 2 forårsløg fintsnittet
  • 1 bdt. persille hakket
  • 1 tsk. estragon tørret
  • 1 tsk. chilipulver sød
  • 1 æg
  • 2 spsk. havregryn
  • 2 spsk. hvedemel
  • ¾ dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld cheddar revet
  • 1 citron fintrevet skal af ½ økologisk citron
  • panko rasp eller alm. rasp til at rulle i
  • 0,5 dl olie måske mere, til stegning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Sauter løget i lidt olie på en pande ved middelvarme til det bliver blødt og gennemsigtigt. Det skal ikke tage farve.
  • Tilsæt så hvidløg og lad det stege med i et minuts tid, til det begynder at afgive duft, rør i det, det skal ikke tage farve. Tag det af varmen og lad det køle lidt af.
  • Kom det tilberedte kyllingekød i en foodprocessor og kør til det er rimelig findelt - alternativt kan du hakke det meget fint med en kniv.
  • Hæld det hakkede kyllingekød i en skål og tilsæt salt, friskkværnet peber, æg, mælk, forårsløg, estragon, citronskal og chili - rør det sammen.
  • Tilsæt havregryn, hvedemel og den let afkølede løg-blanding - bland godt sammen. Rør til sidst osten i og rør igen.
  • Dæk skålen til og stil den på køl i ½ time.
  • Kom panko rasp eller almindelig rasp i en dyb tallerken og bland det med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Kom olie i en pande, så det står 1-1½ cm. op i pande og varm det op ved middel varme.
  • Tag kyllingeblandingen ud og form til kyllingekroketter (kugler), ca. på størrelse med en bordtennisbold.
  • Tril i rasp-blandingen og læg ned i den varme olie.
  • Stegkyllingekroketterne i ca. 10-12 minutter, vend dem rundt af og til, så de bliver gyldne over det hele.
  • Du behøver ikke at koncentrere dig om at kødet skal være gennemstegt, fordi det jo er tilberedt. Men kødet skal selvfølgelig gennemvarmes.
  • Tag kroketterne op og lad dem dryppe af på køkkenrulle, inden de serveres.

Næringsindhold

Kyllingekroketter - nem restemad
Mængde pr. portion
Kalorier
285
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
66
mg
22
%
Natrium
 
640
mg
28
%
Kalium
 
406
mg
12
%
Kulhydrater
 
21
g
7
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
12
g
24
%
Vitamin A
 
508
IU
10
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
84
mg
8
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De lækre kyllingekroketter kan serveres med en luftig kartoffelmos, agurkesalat og en skøn sauce. Den får du opskriften på her:

25 g smør
2 spsk. mel
2½-3 dl hønsebouillon (evt. vand og Knorr Fond du Chef)
1½ dl mælk
salt og friskkværnet peber
2 spsk. fintrevet parmesanost
evt. lidt kulør

Til saucen smeltes smørret i en gryde og melet piskes i. Tilsæt væsken lidt efter lidt, lad det koge op indimellem, til det har den konsistens du ønsker. Lad det kogen igennem i et par minutter, så melsmagen koges væk. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Tilsæt evt. sovsekulør hvis du ønsker lidt farve på sovsen. Tag gryden af varmen og kom den fintrevne parmesanost i, rør rundt til det er helt smeltet.

Server sovsen til kroketterne sammen med kartoffelmos.

Se flere lækre opskrifter

  • billede til italienske kødboller med pastasalat
    Italienske kødboller med pastasalat
  • et billede med boller i karry og grøntsager
    Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager
  • billede til spaghetti med kødboller
    Spaghetti med kødboller og tomatsovs
  • billede til svenske kødboller med flødesovs og mos
    Svenske kødboller med flødesovs og mos

Se disse opskrifter:

  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager
  • Kålbudding med hvidkål og hakket kød
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld
  • Græsk gyros med kylling og tzatziki
  • Lasagne med spidskål og fisk

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe - lækker og cremet

billede med gazpacho

Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe

hjemmelavet jordbæris

Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)

coq au vin opskrift

Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet

billede med peachmelba bradepandekage

Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær

kålbudding med hvidkål og hakket kød

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

billede til majs i mikroovn

Majs i mikroovn - den nemme guide

billede med grillet svinemørbrad

Grillet svinemørbrad med spicy rub

beignetdej nem frituredej med øl

Beignetdej - nem frituredej med øl

billede med hjemmelavet karamelsauce

Karamelsauce - hjemmelavet og vanedannende

billede til kringle med marcipan og chokolade

Kringle med marcipan og chokolade

vildtragout gryderet med vildt

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

Pasta med oksekød og citronfløde

Pasta med oksekød og citronfløde

billede med fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og chokolade

billede med grillede koteletter

Grillede koteletter med lækker krydderiblanding

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required