• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler
krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler
Lækre og klassiske krebinetter, der er lavet med hakket svine- og kalvekød. Her serveres sammen med en skøn grøntsagsstuvning og kartofler. God og dansk mad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

Opdateret: 20. jan 2023 · Udgivet: 20. jan 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på lækre krebinetter lavet af hakket kalv og svin. Krebinetterne serveres med stuvede grøntsager og kartofler.

Krebinetter er en af de mest populære danske retter, og her får du en paneret krebinet, der er lavet af hakket kalve- og svinekød.

Krebinetterne steges i en blanding af smør og olie, og de serveres selvfølgelig sammen med stuvede grøntsager og kogte kartofler.

Tip til stegning af krebinetter: Lad være med at overfylde panden, for så koger de nærmere end steger. De må ikke røre ved hinanden, så steg hellere ad flere omgange. Eller brug en stor pande og en god varme.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på krebinetter

krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

Krebinetter med tilbehør

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Krebinetter

  • 600 g hakket kalv og flæsk
  • 1 dl panko rasp
  • 1 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. smør og lidt olie til stegning

Stuvede grøntsager

  • 1 lille blomkål plukket i mindre buketter
  • 5 gulerødder skåret i skrå skiver
  • 100 g ærter fra frost
  • ½ liter kalvebouillon lavet af 5 dl. vand og kalvefond
  • 2½ dl sødmælk eller anden mælk
  • 2 spsk. smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt muskatnød revet
  • 1 håndfuld persille finthakket

Desuden

  • 650 g kartofler
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skræl kartofler og kog dem i letsaltet vand, til de er netop møre.
  • Pluk blomkålen i buketter, der ca. passer til en mundfuld. Skær gulerødderne i ca. 2 cm. tykke skiver. Kom vand og fond i en gryde og bring det i kog. Tilsæt blomkål og gulerødder og kog i 3 minutter.
  • Imens sættes en dyb tallerken ovenpå gryden med smør og mel, som smeltes og røres sammen til en smørbolle.
  • Når de 3 minutter er gået, kommes smørbollen ned i gryden og der røres godt, så der ingen klumper er.
  • Tilsæt mælk lidt efter lidt, til det har passende tykkelse. Smag til med salt, friskkværnet peber og muskatnød.
  • Når stuvningen har småkogt i et par minutter, så melsmagen koges væk, tilsættes ærterne. Lad det simre igen i et par minutter, til ærterne er gennemvarme, så er stuvningen klar til servering.
  • Del det hakkede kød i 4 og form til store krebinetter.
  • Bland rasp, salt og friskkværnet peber i en dyb tallerken.
  • I en anden slås ægget ud og det piskes let sammen.
  • Varm smør og olie op på en pande.
  • Vend nu først krebinetterne i æg og derefter i rasp.
  • Steg i ca. 6-7 minutter på hver side, men ellers efter tykkelse. Hold dem evt. varme i ovnen ved ca. 100 grader (ikke varmluft), hvis du ikke kan have dem alle på panden på en gang.

Næringsindhold

Krebinetter med tilbehør
Mængde pr. portion
Kalorier
833
% Daglig værdi*
Fedt
 
48
g
74
%
Mættet fedt
 
21
g
131
%
Transfedt
 
0.5
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
187
mg
62
%
Natrium
 
1712
mg
74
%
Kalium
 
2271
mg
65
%
Kulhydrater
 
68
g
23
%
Kostfibre
 
19
g
79
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
43
g
86
%
Vitamin A
 
13540
IU
271
%
Vitamin C
 
81
mg
98
%
Calcium
 
204
mg
20
%
Jern
 
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Server dine krebinetter med grønsagsstuvningen, de kogte kartofler og et drys persille. Det er god dansk mad, når det er allerbedst. Velbekomme.

Se flere opskrifter

  • billede til forloren hare med vildtsovs
    Forloren hare med lækker vildtsovs
  • billede med frikadeller
    Gammeldags frikadeller - nem opskrift med danskvand
  • billede til karbonader med stuvede ærter og gulerødder
    Karbonader med stuvede ærter og gulerødder
  • billede med hvidkålsrouletter
    Nemme hvidkålsrouletter i ovn (kåldolmer)

Se disse opskrifter:

  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Pizzabøffer med friske tomater og urter
  • Marinade til lammekølle
  • Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid
  • Skinke med whiskymarinade
  • Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med grissini

Grissini - opskrift på italienske brødstænger

billede med helstegt oksefilet

Helstegt oksefilet med kernetemperatur

billede til nem aftensmad

Nem aftensmad - nemme hverdagsretter

kylling caprese med mozzarella og tomat

Kylling caprese med mozzarella og tomat

marinade til lammekølle

Marinade til lammekølle

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

billede til grønne bønner med bacon

Grønne bønner med bacon som tilbehør

billede med æbleskiver

Luftige æbleskiver med kærnemælk

billede med Gunvor kage

Gunvor kage med marengs og frisk frugt

billede med sprøde kartoffelchips i mikroovn

Sprøde kartoffelchips i mikroovn

pasta med kantareller og skinke

Pasta med kantareller og skinke

billede med koldhævede boller

Koldhævede boller der hæves natten over i køleskabet

billede til forloren hare med vildtsovs

Forloren hare

billede med svinemørbrad med estragon- og flødesauce

Svinemørbrad med estragon- og flødesauce

billede til kalvebøffer med kantareller og dijondressing

Kalvebøffer med kantareller og dijondressing

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required