• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Kogning af hvide asparges - guide til tilberedning
kogning af hvide asparges
Hvide asparges skal skrælles og koges derefter i kort tid. Så opnår du de helt perfekte asparges. Foto: iStock.com/Angelika Heine.

Kogning af hvide asparges - guide til tilberedning

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Se her hvordan du skræller og koger hvide asparges, så de altid bliver perfekte. En hurtig guide til tilberedning af hvide asparges.

Hvide asparges er en gudespise, og de er nemme at tilberede.

Med denne fremgangsmåde er du altid sikker på asparges, der er tilberedt helt perfekt, og som hverken er for rå eller for udkogte.

Husk at hvide asparges skal skrælles først - modsat de grønne asparges.

Kogning af hvide asparges

kogning af hvide asparges

Kogning af hvide asparges

4.50 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 bdt. hvide asparges
  • vand
  • salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Start med at skrælle de hvide asparges. Skræl fra lige under hovedet og derefter ned mod roden, og det ervigtigt at få skrællet dem grundigt, så de ikke trevler ved servering.
  • Når aspargesene er skrællet, brækkes rodstykket af og kasseres. eller brug til at koge en aspargesfond.
  • Kog en gryde med lidt vand op, og tilsæt lidt salt.
  • Kom de skrællede hvide asparges i vandet, og lad dem nu koge i tre minutter. Klik her og brug det smarte minutur på Newyorkerbyheart.dk.
  • Hæld så koldt vand i gryden, og lad det stå i et minut.
  • Tag de kogte asparges op og nu er de klar til servering.

Næringsindhold

Kogning af hvide asparges
Mængde pr. portion
Kalorier
20
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.1
g
0
%
Mættet fedt
 
0.04
g
0
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
586
mg
25
%
Kalium
 
202
mg
6
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
756
IU
15
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
26
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De kogte hvide asparges serveres straks som tilbehør til mange forskellige retter.

Brunet smør er i øvrigt fantastisk til de sarte asparges.

Se flere opskrifter

  • hjemmelavet aspargessuppe
    Aspargessuppe med hvide og grønne asparges
  • billede til hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing
    Hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing
  • Tunmousse a la Newyorkerbyheart
    Hjemmelavet tunmousse - cremet mousse med tun
  • billede med hjemmelavede tarteletter med høns i asparges
    Tarteletter med høns i asparges

Se disse opskrifter:

  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Majs i mikroovn - den nemme guide

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required