Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet stjerneskud med stegt og dampet rødspætte, der anrettes med rejer og lækker skaldyrsdressing.
Stjerneskud er en super populær dansk ret, der laves med stegte og dampede rødspætter, og anrettes med røget laks, rejer og en god dressing.
Stjerneskuddet er nemt at lave, og de enkelte mængder kan varieres efter smag og behag. Her er der anvendt toastbrød, men du kan selvfølgelig også bruge franskbrød.
Opskriften er beregnet til fire personer med et stjerneskud til hver. Velbekomme.
Opskrift på stjerneskud

Ingredienser
- 8 rødspættefileter
- vand
- 1 citron
- 2 laurbærblade
- 4 enebær knuste
- salt og friskkværnet peber
- 1 dl rasp
- 1 æg sammenpisket
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- 1 spsk. smør til stegning
Til anretning af stjerneskud
- 1 iceberg salat
- 4 skiver toastbrød ristet
- 0,5 agurk i skiver
- 8 cherrytomater i kvarte
- 4 æg hårdkogte æg i både
- 150 g rejer eller så mange du synes
- 1 dåse hvide asparges asparges stykker, afdryppede
- 4 skiver røget laks kan udelades
Skaldyrsdressing
- 4 spsk. creme fraiche 9%
- 1 tsk. ketchup
- 1 tsk. paprika
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Der skal bruges 1 paneret og 1 dampet rødspættefilet pr. person til stjerneskud.
- Til dampning kommes lidt vand i en gryde sammen med citronsaft, laurbærblad og knust enebær, bring det i kog og skru ned så det lige netop koger.
- Krydr de friske eller optøede rødspætter med salt og peber, rul dem samme og kom dem i gryden. Læg låg på og lad dem dampe til de er hvide i kødet og faste. Lad dem lige stå og trække lidt i vandet når de er færdige og gryden er taget af kogepladen.
- Til panering piskes æg sammen i en dyb tallerken og krydres med lidt salt og friskkværnet peber. I en anden dyb tallerken hældes rasp også krydret med lidt salt og friskkværnet peber.
- Varm olie (jeg brugte rapsolie) op sammen med smør. Dyp først de friske eller optøede ferske rødspættefileter i sammenpisket æg og derefter i raspen, til de er helt dækket.
- Læg dem på panden og steg til de bliver sprøde og lækre. Vend kun 1 gang, så paneringen ikke går i stykker.
- Anretning af hjemmelavet stjerneskud: Smør ristet toastbrød med skaldyrsdressing og læg salat på.
- Læg en paneret rødspætte, en dampet rødspætte og røget laks dekorativt ovenpå hinanden.
- Kom lidt mere skaldyrsdressing på, så rejer, asparges, agurk, tomater, æg og citronbåde.
Næringsindhold
Noter
Så skal de hjemmelavede stjerneskud bare nydes - og rødspætterne behøver ikke være varme, så retten kan forberedes og pyntes til sidst.
Kom med din kommentar