• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Jordbærtærte med smørdej og kagecreme
billede til jordbærtærte
En lækker og hjemmelavet jordbærtærte, der blandt andet laves med marcipanmasse, kagecreme og friske jordbær. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Jordbærtærte med smørdej og kagecreme

Opdateret: 28. jan 2023 · Udgivet: 23. jan 2023 af Newyorker By Heart ·

billede til jordbærtærte

Jordbærtærte - den bedste opskrift

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 40 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Tid: 1 time t
Servings: 6 personer

Ingredienser

Smørdej

  • 125 g smør brug endelig RIGTIG smør
  • 125 g hvedemel
  • 25 g flormelis
  • ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker

Marcipanmasse

  • 50 g smør igen, brug RIGTIG smør
  • 50 g marcipan
  • 50 g sukker
  • 2 æg

Kagecreme

  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk. sukker
  • 1½ vaniljestang eller 3 tsk. vaniljesukker
  • ½ liter mælk jeg brugte skummetmælk
  • 2 spsk. majsstivelse

Desuden

  • 50 g mørk chokolade smeltes
  • 250 g jordbær rengjorte
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Smørdej: Ingredienserne til smørdejen blandes, samles til en dej og stilles koldt.
  • Dejen rulles ud, så den passer til en tærteform med en diameter på ca. 24 centimeter - du kan også bare trykke den ud i formen.
  • Kom marcipanmasse over den ubagte dej.
  • Bages i forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 15-20 minutter.
  • Kagecreme: Tag lidt af mælken fra og kom majsstivelse i. Rør det godt sammen.
  • Æggeblommer, sukker, vanilje og mælk kommes i en gryde og koges op. Tilsæt Maizena-blandingen lidt efter lidt, til konsistensen er passende. Cremen koges igennem et par minutter. RØR HELE TIDEN!!!!
  • Sæt kagecremen i køleskabet, så den bliver kold.
  • Kom smeltet - god chokolade (gerne en 70%) - på den afkølede tærtebund og vent til det er størknet.
  • Kom så creme på den kolde bund og pynt med hele eller halve jordbær efter smag, og så har du den lækreste jordbærtærte med friske jordbær.

Næringsindhold

Jordbærtærte - den bedste opskrift
Mængde pr. portion
Kalorier
552
% Daglig værdi*
Fedt
 
36
g
55
%
Mættet fedt
 
20
g
125
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
225
mg
75
%
Natrium
 
250
mg
11
%
Kalium
 
322
mg
9
%
Kulhydrater
 
48
g
16
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
26
g
29
%
Protein
 
10
g
20
%
Vitamin A
 
1087
IU
22
%
Vitamin C
 
25
mg
30
%
Calcium
 
153
mg
15
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på en lækker jordbærtærte med smørdej, marcipanmasse, kagecreme og jordbær. Nem tærte med jordbær der er himmelsk god.

En hjemmelavet jordbærtærte vækker altid begejstring, og denne er altså noget nær paradis. Den er helt forrygende.

Her får du en lækker tærte med friske jordbær, kagecreme og en nem marcipanmasse, og tilsammen giver det altså en helt vidunderlige kage.

Der er nok til mindst seks personer i den, og sikkert også til otte. Men det afhænger naturligvis af kagesulten.

Tip: Du kan også med forsigtighed vende lidt flødeskum i kagecremen, det bliver den bestemt ikke dårligere af.

Opskrift på jordbærtærte

billede til jordbærtærte

Jordbærtærte - den bedste opskrift

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 40 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Tid: 1 time t
Servings: 6 personer

Ingredienser

Smørdej

  • 125 g smør brug endelig RIGTIG smør
  • 125 g hvedemel
  • 25 g flormelis
  • ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker

Marcipanmasse

  • 50 g smør igen, brug RIGTIG smør
  • 50 g marcipan
  • 50 g sukker
  • 2 æg

Kagecreme

  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk. sukker
  • 1½ vaniljestang eller 3 tsk. vaniljesukker
  • ½ liter mælk jeg brugte skummetmælk
  • 2 spsk. majsstivelse

Desuden

  • 50 g mørk chokolade smeltes
  • 250 g jordbær rengjorte
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Smørdej: Ingredienserne til smørdejen blandes, samles til en dej og stilles koldt.
  • Dejen rulles ud, så den passer til en tærteform med en diameter på ca. 24 centimeter - du kan også bare trykke den ud i formen.
  • Kom marcipanmasse over den ubagte dej.
  • Bages i forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 15-20 minutter.
  • Kagecreme: Tag lidt af mælken fra og kom majsstivelse i. Rør det godt sammen.
  • Æggeblommer, sukker, vanilje og mælk kommes i en gryde og koges op. Tilsæt Maizena-blandingen lidt efter lidt, til konsistensen er passende. Cremen koges igennem et par minutter. RØR HELE TIDEN!!!!
  • Sæt kagecremen i køleskabet, så den bliver kold.
  • Kom smeltet - god chokolade (gerne en 70%) - på den afkølede tærtebund og vent til det er størknet.
  • Kom så creme på den kolde bund og pynt med hele eller halve jordbær efter smag, og så har du den lækreste jordbærtærte med friske jordbær.

Næringsindhold

Jordbærtærte - den bedste opskrift
Mængde pr. portion
Kalorier
552
% Daglig værdi*
Fedt
 
36
g
55
%
Mættet fedt
 
20
g
125
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
225
mg
75
%
Natrium
 
250
mg
11
%
Kalium
 
322
mg
9
%
Kulhydrater
 
48
g
16
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
26
g
29
%
Protein
 
10
g
20
%
Vitamin A
 
1087
IU
22
%
Vitamin C
 
25
mg
30
%
Calcium
 
153
mg
15
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den hjemmelavede jordbærtærte kan selvfølgelig serveres til kaffen, men den er bestemt også god som en lækker dessertkage. Velbekomme.

Se flere opskrifter:

Manhattanstyle strawberry cheesecake

Verdens bedste chokoladekage opskrift - mums

Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Jordbærmousse kage uden hvedemel

Se disse opskrifter:

  • Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)
  • Chokoladetærte med karamel og marcipan
  • Småkager med lakrids og tranebær
  • Nøddebund med jordbær og flødeskum
  • Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer
  • Orangesnegle med appelsin og nougat

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med thailandsk kyllingesalat

Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad

billede til pasta med spidskål og bacon

Pasta med spidskål og bacon

billede med italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

Ovnbagt frittata

Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

billede med kartoffelroulade

Lækker kartoffelroulade med persillepesto

ovnbagte rodfrugter

Nemme ovnbagte rodfrugter

hjemmelavet kagecreme

Kagecreme - opskrift på hjemmelavet vaniljecreme

billede til bagt æblekage med smuldredej

Bagt æblekage med smuldredej

billede med ovnbagt græskar med bacon

Ovnbagt græskar med bacon

kartoffel porre suppe opskrift

Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

billede til kanelbrød med rosiner

Kanelbrød med rosiner (julebrød)

kålbudding med hvidkål og hakket kød

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

billede med Kylling Cordon Bleu med asparges

Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce

billede til hjemmelavet mørdej

Sådan laver du mørdej - nem opskrift

billede med jødekager

Jødekager - lækre småkager til jul

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required