Smørdej: Ingredienserne til smørdejen blandes, samles til en dej og stilles koldt.
Dejen rulles ud, så den passer til en tærteform med en diameter på ca. 24 centimeter - du kan også bare trykke den ud i formen.
Kom marcipanmasse over den ubagte dej.
Bages i forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 15-20 minutter.
Kagecreme: Tag lidt af mælken fra og kom majsstivelse i. Rør det godt sammen.
Æggeblommer, sukker, vanilje og mælk kommes i en gryde og koges op. Tilsæt Maizena-blandingen lidt efter lidt, til konsistensen er passende. Cremen koges igennem et par minutter. RØR HELE TIDEN!!!!
Sæt kagecremen i køleskabet, så den bliver kold.
Kom smeltet - god chokolade (gerne en 70%) - på den afkølede tærtebund og vent til det er størknet.
Kom så creme på den kolde bund og pynt med hele eller halve jordbær efter smag, og så har du den lækreste jordbærtærte med friske jordbær.
Næringsindhold
Jordbærtærte - den bedste opskrift
Mængde pr. portion
Kalorier
552
% Daglig værdi*
Fedt
36
g
55
%
Mættet fedt
20
g
125
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
11
g
Kolesterol
225
mg
75
%
Natrium
250
mg
11
%
Kalium
322
mg
9
%
Kulhydrater
48
g
16
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
26
g
29
%
Protein
10
g
20
%
Vitamin A
1087
IU
22
%
Vitamin C
25
mg
30
%
Calcium
153
mg
15
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.