• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Jordbærmousse kage uden hvedemel
billede med jordbærmousse kage
En nem og lækker jordbærmoussekage med chokobunde, og kagen er perfekt som en skøn dessertkage. Kagen bages uden hvedemel. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Jordbærmousse kage uden hvedemel

Opdateret: 28. jan 2023 · Udgivet: 22. aug 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Få en opskrift på jordbærmousse kage, der er god som dessertkage. En skøn kage med jordbærmousse og chokobunde, og kagen bages uden hvedemel.

Jordbærmousse kage er en fantastisk lækker kage, der selvfølgelig laves med en skøn mousse med jordbær.

Jordbærkagen er god som en indbydende dessertkage, og den indeholder blandt andet en lækker chokobund.

Og så er det en kage uden hvedemel, men i stedet anvendes der kartoffelmel. Dermed er moussekagen også glutenfri.

Bemærk, at arbejdstiden er ca. en time til denne kage, men derefter skal kagen helst på køl i ca. 4 timer. Så har den sat sig.

Opskrift på jordbærmousse kage

billede med jordbærmousse kage

Jordbærmousse kage

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 10 personer

Ingredienser

Bund til jordbærmousse kage

  • 3 æg
  • 2 dl rørsukker
  • ¾ dl kartoffelmel
  • ½ dl kakao usødet
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt

Mousse

  • 250 g jordbær frosne og optøede - eller friske jordbær
  • 4 blade husblas
  • 3 dl yoghurt naturel
  • 1 vaniljestang korn af 1 stang vanilje
  • 1½ dl flormelis
  • 1 lime revet skal af en usprøjtet lime
  • 2 dl piskefløde pisket til skum

Pynt

  • 150 g jordbær eller andre friske bær til pynt
  • Lidt limeskal
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Forvarm din ovn til 175 grader.
  • Pisk æg og sukker luftigt og tyk med en el-mikser. Bland kartoffelmel, kakao, bagepulver og salt sammen. Sigt det ned i æggemassen og vend det rundt med en ske eller en dejskraber.
  • Smør en springform godt, ca. 24 cm i diameter, og hæld dejen i.
  • Bag den i den nederste del i ovnen i ca. 25 minutter eller til den er gennembagt, tjek den med en tandstikker, inden den tages ud af ovnen.
  • Lad bunden køle lidt af i springformen, inden den løsnes forsigtigt og køler helt af på en bagerist.
  • Kom de optøede jordbær i en finmasket sigte og pres dem igennem med en ske.
  • Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
  • Rør jordbærpureen med vaniljekorn, yoghurt naturel og limeskal.
  • Tag lidt af blandingen og kom det i en gryde og varm det op. Knug vandet af husblasen og rør det ud i den varme jordbær-blanding.
  • Bland det varme med resten af den kolde blanding og vend så tilsidst det stiftpiskede flødeskum i, brug lette tag, så det er en let og luftig masse.
  • Flæk bunden med en skarp kniv. Vask springformen af og læg den ene bund i, fordel halvdejen af jordbærmoussen over, læg den anden bund på og derefter det sidste af jordbærmoussen.
  • Dæk springformen til og sæt din jordbærmousse kage på køl i mindst 4 timer.

Næringsindhold

Jordbærmousse kage
Mængde pr. portion
Kalorier
255
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
28
mg
9
%
Natrium
 
136
mg
6
%
Kalium
 
243
mg
7
%
Kulhydrater
 
45
g
15
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
39
g
43
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
334
IU
7
%
Vitamin C
 
27
mg
33
%
Calcium
 
66
mg
7
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Når den færdige jordbærmousse kage skal serveres, løsnes den forsigtig langs kanterne.

Pyntes med skyllede og afdryppede bær og lidt limeskal. Her er det oplagt at benytte friske jordbær, hvis du har dem liggende. Ellers er andre bær også fine.

Se flere opskrifter:

Jordbærtærte med smørdej og kagecreme

Manhattanstyle strawberry cheesecake

Nem squashkage - hvad man bruge squash til?

Kagecreme - opskrift på hjemmelavet vaniljecreme

Se disse opskrifter:

  • Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer
  • Apple pie - amerikansk æbletærte
  • Verdens bedste kokostoppe med chokolade
  • Store Daim muffins med banan
  • Orangesnegle med appelsin og nougat
  • Sådan laver du italiensk marengs

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med hjemmelavet koldskål

Koldskål - nem og simpel opskrift med kærnemælk

Rosenkål med bacon

Rosenkål med bacon - nemt og lækkert tilbehør

billede med rabarbertærte

Rabarbertærte - lækker tærte med rabarber

billede med gammeldags franskbrød

Franskbrød

samosa med fyld af hakket oksekød og ris

Samosa med fyld af hakket oksekød og ris

figensalat salat med friske figner

Figensalat - lækker salat med friske figner

billede til æggemuffins med bacon

Æggemuffins med bacon

Cocktailpølser med bacon, honning og chili

Cocktailpølser med bacon, ahornsirup og chili

hjemmelavet jordbæris

Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)

billede med sheperds pie

Sheperds pie - kødtærte med kartoffelmos

Urtepandekager med spejlæg og bacon

Urtepandekager med spejlæg og bacon

billede med iskaffe

Hjemmelavet iskaffe - nem og god opskrift

billede til svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

Svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

ristede mandler med lakrids og chokolade

Ristede mandler med lakrids og chokolade

billede med havregrynsboller

Havregrynsboller - nemme morgenboller

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required