Få en opskrift på jordbærmousse kage, der er god som dessertkage. En skøn kage med jordbærmousse og chokobunde, og kagen bages uden hvedemel.
Jordbærmousse kage er en fantastisk lækker kage, der selvfølgelig laves med en skøn mousse med jordbær.
Jordbærkagen er god som en indbydende dessertkage, og den indeholder blandt andet en lækker chokobund.
Og så er det en kage uden hvedemel, men i stedet anvendes der kartoffelmel. Dermed er moussekagen også glutenfri.
Bemærk, at arbejdstiden er ca. en time til denne kage, men derefter skal kagen helst på køl i ca. 4 timer. Så har den sat sig.
Opskrift på jordbærmousse kage
Ingredienser
Bund til jordbærmousse kage
- 3 æg
- 2 dl rørsukker
- ¾ dl kartoffelmel
- ½ dl kakao usødet
- 1 tsk. bagepulver
- 1 knsp. salt
Mousse
- 250 g jordbær frosne og optøede - eller friske jordbær
- 4 blade husblas
- 3 dl yoghurt naturel
- 1 vaniljestang korn af 1 stang vanilje
- 1½ dl flormelis
- 1 lime revet skal af en usprøjtet lime
- 2 dl piskefløde pisket til skum
Pynt
- 150 g jordbær eller andre friske bær til pynt
- Lidt limeskal
Sådan gør du
- Forvarm din ovn til 175 grader.
- Pisk æg og sukker luftigt og tyk med en el-mikser. Bland kartoffelmel, kakao, bagepulver og salt sammen. Sigt det ned i æggemassen og vend det rundt med en ske eller en dejskraber.
- Smør en springform godt, ca. 24 cm i diameter, og hæld dejen i.
- Bag den i den nederste del i ovnen i ca. 25 minutter eller til den er gennembagt, tjek den med en tandstikker, inden den tages ud af ovnen.
- Lad bunden køle lidt af i springformen, inden den løsnes forsigtigt og køler helt af på en bagerist.
- Kom de optøede jordbær i en finmasket sigte og pres dem igennem med en ske.
- Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
- Rør jordbærpureen med vaniljekorn, yoghurt naturel og limeskal.
- Tag lidt af blandingen og kom det i en gryde og varm det op. Knug vandet af husblasen og rør det ud i den varme jordbær-blanding.
- Bland det varme med resten af den kolde blanding og vend så tilsidst det stiftpiskede flødeskum i, brug lette tag, så det er en let og luftig masse.
- Flæk bunden med en skarp kniv. Vask springformen af og læg den ene bund i, fordel halvdejen af jordbærmoussen over, læg den anden bund på og derefter det sidste af jordbærmoussen.
- Dæk springformen til og sæt din jordbærmousse kage på køl i mindst 4 timer.
Næringsindhold
Noter
Når den færdige jordbærmousse kage skal serveres, løsnes den forsigtig langs kanterne.
Pyntes med skyllede og afdryppede bær og lidt limeskal. Her er det oplagt at benytte friske jordbær, hvis du har dem liggende. Ellers er andre bær også fine.
Se flere opskrifter:
Jordbærtærte med smørdej og kagecreme
Manhattanstyle strawberry cheesecake
Kom med din kommentar