Her får du den bedste opskrift på en Manhattanstyle strawberry cheesecake. En lækker ostekage med jordbær, der er nem at lave.
Er du vild med cheesecake, så skal du prøve denne amerikanske version af en Manhattanstyle strawberry cheesecake.
Navnet siger jo det hele, og her får du en virkelig lækker ostekage med jordbær.
Kagen rækker til ca. 6-10 prsoner, alt afhængig af hvor meget I guffer i jer af denne fantastiske cheesecake.
Du skal bruge en springform med en diameter på ca. 26 centimeter.
Opskrift på cheesecake
Ingredienser
- 200 g digestive kiks let knuste
- 75 g hvid chokolade hakket
- 75 g mandler med skal
- 100 g smør smeltet og afkølet lidt
- 400 g mascarpone se note 1
- 4½ dl creme fraiche 38%
- 145 g rørsukker
- 2 æg
- 1 stang vanilje
Jordbærsauce:
- 250 g jordbær
- ¼ dl vand
- 75-100 g sukker
- ½ stang vanilie
- Lidt citronsaft
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 spsk. vand varmt
Sådan gør du
- Kom let knuste kiks og hele mandler i en foodprocessor og kør til kiksene er knuste, men mandlerne behøver ikke at være fint malede (synes jeg ikke). Hæld det i en skål.
- Tilsæt hakket chokolade og det smeltede smør, rør det sammen, så smørret er ligeligt fordelt i kikse-massen til din cheesecake.
- Hæld blandingen i en let smurt springform og pres det godt sammen.
- Kom mascarpone, 2 æg, 85 g sukker og korn af ½ stang vanilie ned i en blender og kør til det er en glat masse. Hæld det over kiksebunden og sæt i en forvarmet ovn (ikke varmluft) ved 190 grader i ca. 20 minutter, eller til massen er stivnet.
- Tag den ud af ovnen og lad den køle en anelse af. Lad ovnen være tændt.
- Bland creme fraiche med 60 g sukker og korn af ½ stang vanilie. Hæld det ud over kagen og stil den tilbage i ovnen i endnu 10 minutter.
- Lad din strawberry cheescake køle lidt af, inden den sættes i køleskab i ca. 6-8 timer eller natten over.
Jordbærsauce
- Kom jordbærrene i en gryde sammen med vand, vaniljekorn og den tomme ½ vaniljestang. Varm det langsomt op til det kommer i kog, tilsæt sukker (brug 75 g eller 100 g, alt efter hvor sødt det ønskes), og lidt citronsaft.
- Lad det koge i ca. 5 minutter og smag til.
- Pisk maizena ud i det varme vand og kom det i jordbærrene under omrøring, lad det koge igennem ½-1 minut. Fisk den halve stang vanilie op og lad det så køle af.
- Når det er koldt, lægges det på den kolde cheesecake og så er den klar til servering.
Næringsindhold
Noter
I stedet for mascarpone kan der bruges flødeost naturel til din cheesecake (men IKKE light!).
Se flere kageopskrifter:
Jordbærtærte med smørdej og kagecreme
Verdens bedste chokoladekage opskrift - mums
Kommentarer fra brugerne
Det er simpelthen den bedste cheesecake ever!!!! Har eksperimentere med den, og prøver at købe alm Philidelpia og chokolade Philidelpia, og så blande det, og det er bare vildt godt! VH Marie-Louise.
Hej… Virkelig, virkelig lækker Cheese cake. Har lavet den for 7 eller 8 gang, og skal også lave den her i aften da jeg får gæster imorgen. Har dog givet bunden et twist med at blande cookies kiks(netto) og digestive kiks sammen, og små nougat stykker lagt oven på kiksebunden. VH Ljubo.
Min datter lavede i foregårs den er bare superlækker og smager så himmelsk. Mikkel.
Er i gang med at lave den for tredje gang – og hver gang er ALLE helt vilde med den, så jeg takker for en skøn opskrift ? VH Sofie.
Har lige bagt et par af din cheesecake istedet for laqkager til min datters fødselsdag. Stor succes! Både voksne og børn kunne lide dem.
Jeg bagte dem allerede torsdag aften, da min uge var meget travl, og det kunne overhovedet ikke smages. De var stadig dejlig friske og bunden sprød. Hilsen Louise ?
Charlotte
Hvor stor er den springform du har brugt? 😊
Newyorker By Heart
Hej Charlotte
Den er ca. 26 centimeter.
Alt det bedste
Holger