Her får du en skøn opskrift på Nutella cheesecake brownies. En lækker browniekage i bunden, og den er toppet med en himmelsk Nutella-creme.
Nutella cheesecake brownies er en helt vidunderlig kage med Nutella, der skæres ud i passende stykker ved servering.
En skøn chokoladebrownie kage med top af den lækre Nutella-creme, og heldigvis er kagen rimelig nem at bage.
Den anvendte form her er 23 x 23 centimeter, men du kan også bruge en lille bradepande på 25 x 30 centimeter. Husk, at med en lidt større form forkortes bagetiden også lidt.
Opskrift på Nutella cheesecake brownies

Ingredienser
- 285 g hvedemel
- 190 g rørsukker
- 90 g kakao
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 1 æg
- 2,5 dl vand
- 1 ¾ dl olie (brug raps/solsikke eller majs)
Desuden
- 200 g flødeost naturel, stuetemperatur
- 1 dl flormelis
- 2 tsk. vaniljeekstrakt
- 8 teskefulde Nutella
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 175 °C (ikke varmluft).
- Bland hvedemel, sukker, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en skål.
- Tilsæt æg, vand og olie, rør det hele godt sammen med en (træ)grydeske.
- Beklæd et ovnfast fad eller en lille bradepande med bagepapir og fordel dejen i. Her er der anvendt et fad på 23 gange 23 centimeter, men et fad på 25 gange 30 centimeter vil også være fint til nutealle-kagen.
- Bland flødeost, vaniljeekstrakt og flormelis godt sammen.
- Sæt skålen i microovnen - ved høj effekt - i 10-15 sekunder til det er blødt og nemt at hælde over chokoladedejen.
- Fordel det ligeligt over den ubagte kagedej og kom Nutella ovenpå. Sæt en kniv ned i og "swirl" det hele godt rundt, så det bliver blandet.
- Sæt din Nutella cheesecake brownies i ovnen og bag 25-30 minutter eller til en tandstikker er næsten ren når den stikkes i kagen og tages ud,. Bagetiden afhænger også af hvor stor en bageform du bruger.
Næringsindhold
Noter
Lad din Nutella cheesecake brownies kage afkøle helt, inden den skæres i passende firkanter.
Kom med din kommentar