• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Italiensk kalvegryde med aubergine
billede med italiensk kalvegryde
En skøn italiensk kalvegryde, der er en lækker gryderet med aubergine. oliven og andre lækre ting. Kan serveres med pasta. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Italiensk kalvegryde med aubergine

Del gerne opskriften:
Facebook6PinterestMessengerEmailPrintSMS
6
SHARES
Gå til opskrift

Lav en lækker italiensk kalvegryde med aubergine, oliven og kapers. Her er den skønne opskrift, og gryderetten er god som gæstemad.

Italiensk kalvegryde med aubergine, oliven og kapers er en fantastisk opskrift, som du bare skal prøve.

Her får du nemlig lækre smagskombinationer sammen med det møre kalvekød, og det er bestemt en gryderet, der egner sig som gæstemad og weekendmad.

Opskriften er beregnet til fire personer, og hvis ikke du er vild med oliven, så kan de sagtens udelades.

Opskrift på italiensk kalvegryde

billede med italiensk kalvegryde

Italiensk kalvegryde

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g kalvebov eller tykkam af kalv, skåret i strimler
  • 2 spsk. hvedemel blandet med salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 aubergine skåret i tern
  • 4 fed hvidløg knust og finthakket
  • 1 bdt. forårsløg skåret i skiver
  • 1½ spsk. kapers
  • 1 stort rødløg hakket
  • 1 glas oliven grønne, afdryppet
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl kalvefond (vand og koncentreret fond)
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 4 kviste rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld parmesan fintrevet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland hvedemel med salt og friskkværnet peber. Vend kødet i melet.
  • Varm olie op i en gryde og steg kalvekødet ad et par omgange, til det er brunt på alle sider.
  • Kom al kødet tilbage i gryden og tilsæt aubergine og rødløg, lad det stege med i et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt hvidløg og lad det stege med i ½ minuts tid, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Kom alle øvrige ingredienser i, UNDTAGEN forårsløg.
  • Skru ned og lad det simre i 45 minutter - 1 time, til kødet er mørt.
  • Lige inden servering tilsættes forårsløg og det vendes godt rundt.

Næringsindhold

Italiensk kalvegryde
Mængde pr. portion
Kalorier
462
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
117
mg
39
%
Natrium
 
2549
mg
111
%
Kalium
 
1150
mg
33
%
Kulhydrater
 
22
g
7
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
599
IU
12
%
Vitamin C
 
16
mg
19
%
Calcium
 
125
mg
13
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Italiensk kalvegryde serveres med friskkogt pasta, grønne bønner og fintrevet parmesanost. Så bliver det ikke bedre.

Se flere gryderetter

  • billede med braiseret oksebov
    Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret
  • billede til gryderetter
    Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde
  • billede med gullasch eller gullash
    Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød
  • billede med Kyllingegryde med bacon og broccoli
    Kyllingegryde med bacon og broccoli
  • billede med nem kyllingefrikassé
    Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta

Se disse opskrifter:

  • Bøf i folie med lækker sauce
  • Pizzabøffer med friske tomater og urter
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Skinke med whiskymarinade
  • Kalkungryde med grønne peberkorn
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede af pandekager

Gammeldags pandekager med nem pandekagedej

hjemmelavet rødvinssauce

Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin

samosa med fyld af hakket oksekød og ris

Samosa med fyld af hakket oksekød og ris

billede med laksepakker

Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater

tunfrikadeller lavet af dåsetun

Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

billede med kyllingesalat med rhode island dressing

Kyllingesalat med Rhode Island dressing

billede med squashpandekager

Squashpandekager - sunde pandekager med squash

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

billede med andesovs

Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

billede til spaghetti med kødboller

Spaghetti med kødboller og tomatsovs

billede med rabarberkompot

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn

billede med bærtærte

Bærtærte med frosne eller friske bær

billede med oksekød i paprika flødesovs

Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris

billede med chokolademousse

Chokolademousse - nem opskrift

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required