• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Italiensk kalvegryde med aubergine
billede med italiensk kalvegryde
En skøn italiensk kalvegryde, der er en lækker gryderet med aubergine. oliven og andre lækre ting. Kan serveres med pasta. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Italiensk kalvegryde med aubergine

Opdateret: 17. okt 2022 · Udgivet: 17. okt 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med italiensk kalvegryde

Italiensk kalvegryde

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g kalvebov eller tykkam af kalv, skåret i strimler
  • 2 spsk. hvedemel blandet med salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 aubergine skåret i tern
  • 4 fed hvidløg knust og finthakket
  • 1 bdt. forårsløg skåret i skiver
  • 1½ spsk. kapers
  • 1 stort rødløg hakket
  • 1 glas oliven grønne, afdryppet
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl kalvefond (vand og koncentreret fond)
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 4 kviste rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld parmesan fintrevet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland hvedemel med salt og friskkværnet peber. Vend kødet i melet.
  • Varm olie op i en gryde og steg kalvekødet ad et par omgange, til det er brunt på alle sider.
  • Kom al kødet tilbage i gryden og tilsæt aubergine og rødløg, lad det stege med i et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt hvidløg og lad det stege med i ½ minuts tid, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Kom alle øvrige ingredienser i, UNDTAGEN forårsløg.
  • Skru ned og lad det simre i 45 minutter - 1 time, til kødet er mørt.
  • Lige inden servering tilsættes forårsløg og det vendes godt rundt.

Næringsindhold

Italiensk kalvegryde
Mængde pr. portion
Kalorier
462
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
117
mg
39
%
Natrium
 
2549
mg
111
%
Kalium
 
1150
mg
33
%
Kulhydrater
 
22
g
7
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
599
IU
12
%
Vitamin C
 
16
mg
19
%
Calcium
 
125
mg
13
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook6PinterestMessengerEmailPrintSMS
6
SHARES
Gå til opskrift

Lav en lækker italiensk kalvegryde med aubergine, oliven og kapers. Her er den skønne opskrift, og gryderetten er god som gæstemad.

Italiensk kalvegryde med aubergine, oliven og kapers er en fantastisk opskrift, som du bare skal prøve.

Her får du nemlig lækre smagskombinationer sammen med det møre kalvekød, og det er bestemt en gryderet, der egner sig som gæstemad og weekendmad.

Opskriften er beregnet til fire personer, og hvis ikke du er vild med oliven, så kan de sagtens udelades.

Opskrift på italiensk kalvegryde

billede med italiensk kalvegryde

Italiensk kalvegryde

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g kalvebov eller tykkam af kalv, skåret i strimler
  • 2 spsk. hvedemel blandet med salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 aubergine skåret i tern
  • 4 fed hvidløg knust og finthakket
  • 1 bdt. forårsløg skåret i skiver
  • 1½ spsk. kapers
  • 1 stort rødløg hakket
  • 1 glas oliven grønne, afdryppet
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl kalvefond (vand og koncentreret fond)
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 4 kviste rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld parmesan fintrevet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland hvedemel med salt og friskkværnet peber. Vend kødet i melet.
  • Varm olie op i en gryde og steg kalvekødet ad et par omgange, til det er brunt på alle sider.
  • Kom al kødet tilbage i gryden og tilsæt aubergine og rødløg, lad det stege med i et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt hvidløg og lad det stege med i ½ minuts tid, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Kom alle øvrige ingredienser i, UNDTAGEN forårsløg.
  • Skru ned og lad det simre i 45 minutter - 1 time, til kødet er mørt.
  • Lige inden servering tilsættes forårsløg og det vendes godt rundt.

Næringsindhold

Italiensk kalvegryde
Mængde pr. portion
Kalorier
462
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
117
mg
39
%
Natrium
 
2549
mg
111
%
Kalium
 
1150
mg
33
%
Kulhydrater
 
22
g
7
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
599
IU
12
%
Vitamin C
 
16
mg
19
%
Calcium
 
125
mg
13
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Italiensk kalvegryde serveres med friskkogt pasta, grønne bønner og fintrevet parmesanost. Så bliver det ikke bedre.

Se flere gryderetter

  • billede med braiseret oksebov
    Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret
  • billede til gryderetter
    Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde
  • billede med gullasch eller gullash
    Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød
  • billede med Kyllingegryde med bacon og broccoli
    Kyllingegryde med bacon og broccoli
  • billede med nem kyllingefrikassé
    Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta

Se disse opskrifter:

  • Bøf i folie med lækker sauce
  • Pizzabøffer med friske tomater og urter
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Skinke med whiskymarinade
  • Kalkungryde med grønne peberkorn
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til opskrift på klejner

Klejner - den bedste klejne opskrift til jul

billede med nemme rabarbermuffins

Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber

Culottesteg med balsamico-skysauce

Culottesteg med balsamico-skysauce

billede med waldorfsalat

Waldorfsalat - nem opskrift på den klassiske salat

billede med gin hass

Gin Hass - opskrift på lækker mango cocktail

billede til opskrifter med blomkål

Opskrifter med blomkål - lækre blomkålsretter

billede til grønkålssalat med æble

Grønkålssalat - salat med grønkål, appelsin og æble

lagkagehusets blommekage

Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer

chokoladetærte med karamel og marcipan

Chokoladetærte med karamel og marcipan

billede med frokostbrød

Frokostbrød med yoghurt og kerner

billede med grillet svinemørbrad

Grillet svinemørbrad med spicy rub

kylling caprese med mozzarella og tomat

Kylling caprese med mozzarella og tomat

Wok med skinke og mangochutney

Wok med skinke og mangochutney

billede med linsesalat

Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg

billede til langtidsstegt tykkam med stout

Langtidsstegt tykkam med stout lavet i ovn

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required