• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Hvidkålsgratin med hakket oksekød
hvidkålsgratin med hakket oksekød
Hvidkålsgratin med hakket oksekød er skøn hverdagsmad, der faktisk er en slags lasagne med hvidkål i stedet for pasta. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hvidkålsgratin med hakket oksekød

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en opskrift på hvidkålsgratin med hakket oksekød. En lækker ret i fad med masser af grøntsager, og en slags lasagne med hvidkål.

Hvidkålsgratin med hakket oksekød er en dejlig ret i kategorien nem aftensmad, og den smager himmelsk godt.

Man kan næsten beskrive retten som en slags lasagne, men uden pasta - og hvor hvidkålsblade lægges i lag mellem kød.- og grøntsagssovs.

Det fungerer altså virkelig godt, og da der er at tale om en omgang mad i fad, så kan du klare opvask og rengøring, men maden bliver tilberedt færdig i ovnen.

Opskriften er beregnet til fire personer, og rester smager fremragende til frokost dagen efter.

Opskrift på hvidkålsgratin

hvidkålsgratin med hakket oksekød

Hvidkålsgratin med hakket oksekød

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 hvidkål
  • 500 g hakket oksekød
  • 0,5 squash groftrevet
  • 0,5 aubergine skåret i tern
  • 300 g gulerødder groftrevet
  • 1 grøn peberfrugt i tern
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 10 tomater små - gerne San Marzano, skåret i tern
  • 0,5 lille blomkål i mindre buketter
  • 4 fed hvidløg knust og finthakket
  • 2 skalotteløg finthakket
  • 1 chili rød, udkernet og finthakket
  • 100 g tomatpure koncentreret
  • 1½ dåse hakkede tomater
  • 100 g flødeost naturel
  • 3 dl vand
  • salt og friskkværnet peber
  • 1½ dl madlavningsfløde 18%
  • 5 spsk. rasp
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Opdel hvidkål i hele blade. Hvidkålsbladene fungerer som "pastaplader" i denne hvidkålsgratin med hakket oksekød.
  • Kom hakkede tomater, vand, tomatpure, flødeost, salt og friskkværnet peber i en blender og kør, til det bliver en glat masse.
  • Varm olie op i en gryde og sauter løg, til de bliver bløde og gennemsigtige.
  • Tilsæt hakket kød og svits det med, til det begynder at tage farve og bliver grynet.
  • Tilsæt hvidløg og lad det stege med, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Kom blomkål og aubergine i og svits et minuts tid.
  • Kom peberfrugt og tomater ved og steg i ca. 5 minutter, vend det hele godt sammen og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Hæld den blendede sauce i gryden sammen med revne gulerødder, squash og chili. Smag til med salt og friskkværnet peber - varm igennem og sluk for varmen.
  • Smør et ovnfast fad eller en lille bradepande let med olie og læg hvidkålsblade i bunden som hvis det var lasagneplader.
  • Læg derefter kød- og grøntsagssauce over, igen hvidkålsblade og så videre. Forsæt til der ikke er mere af kød- og grøntsagssaucen.
  • Slut af med kødsauce, drys med rasp og hæld fløden ved.
  • Sæt din hvidkålsgratin i en 225 grader varm ovn i ca. ½ time.

Næringsindhold

Hvidkålsgratin med hakket oksekød
Mængde pr. portion
Kalorier
853
% Daglig værdi*
Fedt
 
49
g
75
%
Mættet fedt
 
24
g
150
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
156
mg
52
%
Natrium
 
1391
mg
60
%
Kalium
 
2904
mg
83
%
Kulhydrater
 
75
g
25
%
Kostfibre
 
20
g
83
%
Sukker
 
35
g
39
%
Protein
 
37
g
74
%
Vitamin A
 
27224
IU
544
%
Vitamin C
 
256
mg
310
%
Calcium
 
366
mg
37
%
Jern
 
9
mg
50
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige hvidkålsgratin med hakket oksekød serveres straks, evt. sammen med et stykke brød.

Hvidkål kan i øvrigt udskiftes med spidskål i denne lækre gratin.

Se flere opskrifter

  • gratinerede svinekoteletter
    Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund
  • ild i røret
    Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød
  • mormors koteletter i fad med champignon
    Mormors koteletter i fad med champignon
  • billede med hvidkålsrouletter
    Nemme hvidkålsrouletter i ovn (kåldolmer)

Se disse opskrifter:

  • Urtepandekager med spejlæg og bacon
  • Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid
  • Skinke med whiskymarinade
  • Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift
  • Butterdejspakker med kylling og æg
  • Græsk gyros med kylling og tzatziki

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

oksekødsfad med kartofler

Oksekødsfad med kartofler

ovnbagte kartoffelskiver

Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt

billede med espresso martini drink

Espresso Martini drink med kaffe, Kahlua og vodka

billede med koldhævede grovboller

Koldhævede grovboller - nemme at bage

billede til agurkesalat opskrift

Hjemmelavet agurkesalat - opskrift på syltede agurker

billede med nem kyllingefrikassé

Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta

gratinerede svinekoteletter

Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund

billede med pasta med svampe, asparges, tomater og bacon

Pasta med svampe, asparges og bacon

billede med marineret svinemørbrad

Marineret svinemørbrad med soja, lime og hvidløg

billede med hjemmelavet andefond

Hjemmelavet andefond - nem opskrift

billede med grydebrød

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

butterdejsstang

Lækker butterdejsstang med broccoli og flødeost

Spinattærte med hvidløg og feta

Spinattærte med hvidløg og feta

et billede med t-bone steak

Sådan steger du en T-bone steak perfekt

billede med thousand island dressing

Hjemmelavet Thousand Island dressing

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required