• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Græsk gyros med kylling og tzatziki
græsk gyros med kylling og tzatziki
En lækker græsk gyros med kylling og tzatziki, der serveres sammen med fladbrød. En let og meget lækker ret til aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Græsk gyros med kylling og tzatziki

Opdateret: 7. sep 2022 · Udgivet: 7. sep 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på græsk gyros med kylling, der serveres sammen med tzatziki og fladbrød. En nem og populær ret fra Grækenland.

Græsk gyros med kylling smager af ferie på de smukke græske øer, men heldigvis er retten nem at lave hjemme i et dansk køkken.

Så du behøver altså ikke tage til Kreta, Rhodos, Samos eller andre græske øer, men du kan sagtens lave din kyllingegyros derhjemme.

I opskriften er der links til fladbrød og tzatziki, men begge dele kan selvfølgelig også blot købes i et supermarked.

Bemærk, at opskriften på gyros med tilbehør er beregnet til to personer, men du kan nemt gange den op til flere.

Opskrift på græsk gyros med kylling

græsk gyros med kylling og tzatziki

Græsk gyros med kylling og tzatziki

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Tid: 1 time t
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 2 stk. kyllingebrystfileter

Marinade til græsk gyros

  • 1 citron saft af 1 citron
  • 3 fed hvidløg knust og finthakket
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. balsamico
  • 2 tsk. oregano tørret
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • ½ agurk skrællet, halveret og skåret i tykke skiver
  • 2 store tomater skåret i tern
  • 1 iceberg salat, strimlet (romaine salat vil også være godt)
  • 1 lille rødløg halveret og skåret i tynde skiver
  • oliven uden sten, halveret
  • 6 spsk. tzatziki
  • 2 fladbrød
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland ingredienserne til marinaden sammen.
  • Afpuds kyllingebrystfileteter, læg noget køkkenfilm over og bank dem ud, så de er lige tykke over det hele.
  • Kom dem i en pose sammen med marinaden og lad dem marinere i køleskab i 1 døgn, vend dem et par gange undervejs (du kan også nøjes med nogle timer - min. 1 time - hvis du er i tidsnød).
  • Varm en grillpande godt op eller tænd for grillen i haven.
  • Tag kyllingen op af marinaden og grill dem i ca. 4-5 minutter på hver side, alt efter tykkelse, til de er gennemstegte.
  • Skær dem i mindre stykker.
  • Mens kyllingen steger, gøres grøntsagerne klar og fladbrødene bages.
  • Fordel tzatziki på fladbrød og derefter salat, rødløg, kylling, agurk, tomater og oliven.
  • Rul brødet med græsk gyros med kylling sammen og spis med det samme.

Næringsindhold

Græsk gyros med kylling og tzatziki
Mængde pr. portion
Kalorier
694
% Daglig værdi*
Fedt
 
42
g
65
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
9
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
101
mg
34
%
Natrium
 
1877
mg
82
%
Kalium
 
1146
mg
33
%
Kulhydrater
 
51
g
17
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
33
g
66
%
Vitamin A
 
2790
IU
56
%
Vitamin C
 
48
mg
58
%
Calcium
 
233
mg
23
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Græsk gyros med kylling serveres straks. Og det smager som var du på en græsk ferieø. Velbekomme.

Se flere opskrifter

  • gratinerede svinekoteletter
    Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund
  • billede med græsk kylling a la souvlaki
    Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas
  • billede med nemme pitabrød
    Nemme pitabrød der altid popper op

Se disse opskrifter:

  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata
  • Urtepandekager med spejlæg og bacon
  • Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce
  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
  • Kalkungryde med grønne peberkorn
  • Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med pandebrød

Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande

butterdejsstang

Lækker butterdejsstang med broccoli og flødeost

billede til æggekage i ovn

Æggekage i ovn med bacon og tomat

billede til majs i mikroovn

Majs i mikroovn - den nemme guide

krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

Krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

billede til fyldt mørbrad med mozzarella

Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad

ristede mandler med lakrids og chokolade

Ristede mandler med lakrids og chokolade

billede med sojamarineret svinekød med grønsager

Sojamarineret svinekød med grøntsager

billede med Laks Walewska

Laks Walewska med kartoffelmos, sovs og rejer

Hjemmelavet BBQ sauce med cola

Hjemmelavet BBQ sauce med cola

billede til pasta med tigerrejer og tomater

Pasta med tigerrejer og tomater

billede af ribbensteg med sprøde svær

Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid

billede med hjemmelavede tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

billede med gastrik

Gastrik

billede med ovnkartofler med citron og parmesan

Ovnkartofler med citron og parmesan

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required