• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Frikadeller med sprød kartoffelsalat
Frikadeller med sprød kartoffelsalat
Frikadeller med sprød kartoffelsalat med mormordressing er en lækker sommerret, der smager virkelig godt. Og så er den nem at lave. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Frikadeller med sprød kartoffelsalat

Del gerne opskriften:
Facebook16PinterestMessengerEmailPrintSMS
16
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en opskrift på lækre frikadeller med sprød kartoffelsalat med mormordressing. En skøn opskrift på lækker sommermad.

Frikadeller med sprød kartoffelsalat med mormordressing er en dejlig omgang sommermad, som de fleste vil elske.

Traditionel dansk mad med masser af smag - og med tydelig smag af dansk sommermad. Og gammeldags frikadeller er jo altid et hit.

Se også: Forloren hare med lækker vildtsovs

Bemærk, at kartoffelsalaten sagtens kan laves med en rest af kolde kartofler fra dagen før.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på frikadeller med sprød kartoffelsalat

Frikadeller med sprød kartoffelsalat

Frikadeller med sprød kartoffelsalat

4.75 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 portion frikadellefars se opskrift på frikadeller her

Kartoffelsalat

  • 650 g kartofler gerne nye, skrabet
  • 1 spidskål fintsnittet
  • 2 bundter radiser skåret i skiver

Dressing

  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 spiseskefuld sukker
  • 1 citron saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til frikadeller med sprød kartoffelsalat starter du med, at lave en god frikadellefars. Følg opskriften i linket under ingredienser.
  • Steg frikadellerne ca. 5 minutter på hver side i rigeligt med smør og olie.
  • Skær evt. kartoflerne i mindre stykker og hæld vand ved så det netop dækker, tilsæt lidt salt. Bring det i kog og kog i 5-8 minutter, alt efter størrelse.
  • Sluk for varmen, men lad gryden stå på blusset i endnu 5-8 minutter (igen efter størrelse). Hæld vandet fra og lad dem køle helt af.
  • Skær kartoflerne i skiver og bland med spidskål og radiser.
  • Kom ingredienserne til dressingen i en skål og pisk den sammen, smag den til.
  • Hæld over salaten og vend godt rundt, lad det stå og trække mens frikadellerne steges.

Næringsindhold

Frikadeller med sprød kartoffelsalat
Mængde pr. portion
Kalorier
714
% Daglig værdi*
Fedt
 
46
g
71
%
Mættet fedt
 
21
g
131
%
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
150
mg
50
%
Natrium
 
736
mg
32
%
Kalium
 
1767
mg
50
%
Kulhydrater
 
45
g
15
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
33
g
66
%
Vitamin A
 
865
IU
17
%
Vitamin C
 
137
mg
166
%
Calcium
 
184
mg
18
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Frikadeller med sprød kartoffelsalat serveres straks. Der behøver ikke yderligere tilbehør til retten.

Se også: Flæskesteg i ovn med lækker sovs

Se disse opskrifter:

  • Skinke med whiskymarinade
  • Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Beignetdej - nem frituredej med øl

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Kom med din kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Rasmussen

    juli 29, 2023 at 11:28 pm

    Hurtig og lækker dansk mad

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required