• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Chicken parmesan - klassisk italiensk ret
chicken parmesan med pasta
Chicken parmesan er en lækker italiensk ret med kylling, der paneres med rasp og parmesan. Serveres med pasta. Foto: iStock.com.

Chicken parmesan - klassisk italiensk ret

Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den lækre opskrift på chicken parmesan, der er en klassisk opskrift fra det italienske køkken med kylling, rasp og parmesan.

Chicken parmesan er en nem og rimelig hurtig ret fra det italienske køkken, hvor kyllingebryst paneres med rasp og parmesan.

Det hele serveres sammen med en kogt pasta og tomatsovs, og det er faktisk en ret, som du sagtens også kan servere for gæster.

Se også: Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs

Her i opskriften er der anvendt en sugo, der er en italiensk sauce med tomater, som du kan købe i mange supermarkeder, men ellers kan du også sagtens blot anvende en almindelig tomatsauce.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer.

Opskrift på chicken parmesan

chicken parmesan med pasta

Chicken parmesan - klassisk italiensk ret

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 45 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 2 kyllingebrystfileter banket, så de er lige tykke over det hele
  • 1,5 dl panko rasp
  • 1 håndfuld persille finthakket
  • 2 spsk. parmesan revet
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 æg + 1 spsk. vand, pisket let sammen
  • 2 spsk hvedemel
  • 400 g Sugo della Casa (kan købes i bla. SuperBrugsen)
  • 6 blade basilikum revet i mindre stykker
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 2 spsk olivenolie til stegning
  • 2 dl vand
  • 150 g champignon skåret i grove stykker
  • 50 g mozzarella skåret i skiver
  • 200 g spaghetti kogt som anvist på pakken
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til chicken parmesan starter du med, at varme lidt olivenolie op i en gryde og tilsætte hvidløg. Lad det sautere til de blive bløde og begynder at dufte, de skal ikke tage farve.
  • Hæld sugo/tomatsovs ved sammen med den revne basilikum og vand. Lad det koge op, skru ned til det simrer og lad det koge i 12-15 minutter, til det bliver lidt tykkere.
  • Varm lidt olie op på en pande og steg champignon, til de er gyldne, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag af varmen.
  • Bland panko rasp med persille, lidt salt, friskkværnet peber og 1 spsk. parmesanost - bland det evt i en dyb tallerken eller på et stykke bagepapir.
  • Bland æg og vand i en dyb tallerken og hæld lidt hvedemel op i en anden tallerken.
  • Afpuds kyllingefileterne og bank dem flade, så de er lige tykke over det hele.
  • Vend dem først i hvedemel, så i æggeblandingen og derefter i panko-blandingen.
  • Varm olie op på en pande og læg kyllingestykkerne på. Lad dem stege i 3-4 minutter på hver side, alt efter tykkelse, til de er gennemstegte og gyldne.
  • Læg dem i et let smurt fad, drys champignon over.
  • Hæld 2 dl tomatsovs ved, læg mozzarella over og drys med den sidste spiseskefuld parmesan.
  • Sæt din chicken parmesan under grillen i ovnen til osten er smeltet.

Næringsindhold

Chicken parmesan - klassisk italiensk ret
Mængde pr. portion
Kalorier
1013
% Daglig værdi*
Fedt
 
42
g
65
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
9
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
217
mg
72
%
Natrium
 
2503
mg
109
%
Kalium
 
1807
mg
52
%
Kulhydrater
 
104
g
35
%
Kostfibre
 
15
g
63
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
61
g
122
%
Vitamin A
 
5371
IU
107
%
Vitamin C
 
35
mg
42
%
Calcium
 
416
mg
42
%
Jern
 
10
mg
56
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Chicken parmesan serveres straks sammen friskkogt spaghetti, som vendes med en god halv deciliter tomatsovs. Velbekomme.

Se også: Lasagne - nem opskrift på lasagne bolognese

Se disse opskrifter:

  • Butterdejspakker med kylling og æg
  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
  • Italienske kødboller med pastasalat
  • Kalkungryde med grønne peberkorn
  • Urtepandekager med spejlæg og bacon
  • Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required