2kyllingebrystfileterbanket, så de er lige tykke over det hele
1,5dlpanko rasp
1håndfuldpersillefinthakket
2spsk.parmesanrevet
salt og friskkværnet peber
1æg+ 1 spsk. vand, pisket let sammen
2spskhvedemel
400gSugo della Casa(kan købes i bla. SuperBrugsen)
6bladebasilikumrevet i mindre stykker
2fedhvidløgknust og finthakket
2spskolivenolietil stegning
2dlvand
150gchampignonskåret i grove stykker
50gmozzarellaskåret i skiver
200gspaghettikogt som anvist på pakken
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Til chicken parmesan starter du med, at varme lidt olivenolie op i en gryde og tilsætte hvidløg. Lad det sautere til de blive bløde og begynder at dufte, de skal ikke tage farve.
Hæld sugo/tomatsovs ved sammen med den revne basilikum og vand. Lad det koge op, skru ned til det simrer og lad det koge i 12-15 minutter, til det bliver lidt tykkere.
Varm lidt olie op på en pande og steg champignon, til de er gyldne, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag af varmen.
Bland panko rasp med persille, lidt salt, friskkværnet peber og 1 spsk. parmesanost - bland det evt i en dyb tallerken eller på et stykke bagepapir.
Bland æg og vand i en dyb tallerken og hæld lidt hvedemel op i en anden tallerken.
Afpuds kyllingefileterne og bank dem flade, så de er lige tykke over det hele.
Vend dem først i hvedemel, så i æggeblandingen og derefter i panko-blandingen.
Varm olie op på en pande og læg kyllingestykkerne på. Lad dem stege i 3-4 minutter på hver side, alt efter tykkelse, til de er gennemstegte og gyldne.
Læg dem i et let smurt fad, drys champignon over.
Hæld 2 dl tomatsovs ved, læg mozzarella over og drys med den sidste spiseskefuld parmesan.
Sæt din chicken parmesan under grillen i ovnen til osten er smeltet.
Næringsindhold
Chicken parmesan - klassisk italiensk ret
Mængde pr. portion
Kalorier
1013
% Daglig værdi*
Fedt
42
g
65
%
Mættet fedt
12
g
75
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
9
g
Enkelumættet fedt
17
g
Kolesterol
217
mg
72
%
Natrium
2503
mg
109
%
Kalium
1807
mg
52
%
Kulhydrater
104
g
35
%
Kostfibre
15
g
63
%
Sukker
12
g
13
%
Protein
61
g
122
%
Vitamin A
5371
IU
107
%
Vitamin C
35
mg
42
%
Calcium
416
mg
42
%
Jern
10
mg
56
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.