• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Salater » Caprese salat med tomat og mozzarella
billede til Caprese salat med tomat og mozzarella
Den traditionelle caprese salat med tomat og mozzarella, der både kan serveres som forret eller som salat til aftensmad. Foto: iStock.com.

Caprese salat med tomat og mozzarella

Opdateret: 28. jan 2023 · Udgivet: 20. jan 2023 af Newyorker By Heart ·

billede til Caprese salat med tomat og mozzarella

Caprese salat med tomat og mozzarella

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Salat
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 10 minutter min
Tid: 10 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 tomater store og aromatiske, skåret i skiver
  • 250 g mozzarella skåret i skiver
  • basilikum
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamico
  • flagesalt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Sådan laver du caprese salat: De store og modne tomater skæres i skiver.
  • Ligeledes med mozzarella, der også skæres i passende skiver.
  • Anret tomater, mozzarella og basilikum dekorativt i et lavt fad.
  • Dryp med en god olivenolie, lidt balsamico og krydr med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Caprese salat med tomat og mozzarella
Mængde pr. portion
Kalorier
286
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
49
mg
16
%
Natrium
 
983
mg
43
%
Kalium
 
485
mg
14
%
Kulhydrater
 
9
g
3
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
15
g
30
%
Vitamin A
 
1965
IU
39
%
Vitamin C
 
25
mg
30
%
Calcium
 
336
mg
34
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Få den rigtige opskrift på caprese salat med tomat og mozzarella. En original italiensk salat, der kan nydes som forret til som tilbehør.

Caprese salat er en klassisk italiensk salat, der både smager super godt, men som også er virkelig smuk at servere.

Farverne er de samme som i det italienske flag, der hedder tricolore, hvilket betyder "tre farver".

Det er farverne grøn, hvid og rød, præcist som fra basilikum, mozzarella og tomater. Smukt og enkelt.

Salaten, der også kaldes insalate caprese, kan serveres som en simpel forret, eller som tilbehør til andre retter. Herunder en klassisk lasagne fra Italien.

Opskriften er beregnet til fire personer, men mængderne kan jo sagtens varieres.

Opskrift på caprese salat

billede til Caprese salat med tomat og mozzarella

Caprese salat med tomat og mozzarella

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Salat
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 10 minutter min
Tid: 10 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 tomater store og aromatiske, skåret i skiver
  • 250 g mozzarella skåret i skiver
  • basilikum
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamico
  • flagesalt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Sådan laver du caprese salat: De store og modne tomater skæres i skiver.
  • Ligeledes med mozzarella, der også skæres i passende skiver.
  • Anret tomater, mozzarella og basilikum dekorativt i et lavt fad.
  • Dryp med en god olivenolie, lidt balsamico og krydr med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Caprese salat med tomat og mozzarella
Mængde pr. portion
Kalorier
286
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
49
mg
16
%
Natrium
 
983
mg
43
%
Kalium
 
485
mg
14
%
Kulhydrater
 
9
g
3
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
15
g
30
%
Vitamin A
 
1965
IU
39
%
Vitamin C
 
25
mg
30
%
Calcium
 
336
mg
34
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er din caprese salat med tomat og mozzarella klar til servering.

Nyd den som en forret sammen med et stykke hjemmebagt ciabattabrød.

Eller server salaten som tilbehør til kylling og mange andre retter. Gerne retter med et italiensk præg. Den er også god til en lasagne.

Se flere opskrifter:

Kylling caprese med mozzarella og tomat

Tomatsalat med oliven og mozzarella

Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin

Italienske kødboller i tomatsauce

Se disse opskrifter:

  • Salat med kylling, druer og valnødder
  • Grønkålssalat - salat med grønkål, appelsin og æble
  • Lækker melonsalat med pinjekerner
  • Gulerodssalat med bolsjebeder
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Nem aspargessalat med grønne asparges

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

Skinke med whiskymarinade

Skinke med whiskymarinade

billede med sojamarineret svinekød med grønsager

Sojamarineret svinekød med grøntsager

billede med rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber

billede med kyllingespyd

Kyllingespyd marineret med soja og honning

billede med one pot pasta

One pot pasta - verdens nemmeste pastaret

billede med andesovs

Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce

kyllingelår med sød chili og nudelsalat

Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

billede til gryderetter

Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde

billede med helstegt kylling i ovn

Kylling i ovn

billede med blomkålsdip

Lækker blomkålsdip - dip med blomkål

billede med whiskey sour cocktail

Whiskey sour cocktail opskrift

et billede med vafler

Vafler - bedste opskrift en sprød vaffel

billede med gulerodsbrud

Gulerodsbrud - lækre brød med gulerødder

billede med sydamerikansk chiligryde

Sydamerikansk chiligryde med oksekød

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required