• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret
billede med braiseret oksebov
Braiseret oksebov er en skøn simreret, og det er altså god weekendmad. Okseboven laves med en velsmagende rødvinssauce. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 14. jun 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på braiseret oksebov med rødvinssauce. Det er en lækker simreret, der er god som gæstemad og weekendmad.

Braiseret oksebov med rødvinssauce er en skøn simreret, som bare skal stå og passe sig selv.

Det er perfekt weekend mad, og okseboven er nem at lave. Den er du nødt til at prøve.

Kødet bliver mørt, lækkert og fyldt med velsmag fra rødvinssaucen. De knuste peberkorn giver den lidt kant, og rødvinssauce smagt til med creme fraiche er bare genial

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på braiseret oksebov

billede med braiseret oksebov

Braiseret oksebov med rødvinssauce

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1,2 kg. oksebov
  • 1 spsk. peberkorn hele peberkorn knust i morter eller hakket med en kniv
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 store løg finthakket
  • 4 fed hvidløg knust i morter eller knust med en kniv og hakket
  • olivenolie til stegning
  • 5 dl rødvin
  • 3 laurbærblade
  • 3-4 stilke timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk. creme fraiche 38%
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Forvarm din ovn til 175 grader.
  • Bland hvedemel med de knuste peberkorn, hæld det på et stykke bagepapir og bred det lidt ud.
  • Vend kødet i mel-/peberblandingen og sørg for at det er godt trykket ind i kødet.
  • Varm ca. 3 spsk. olivenolie op i en gryde og brun kødet på alle sider, til det får en sprød overflade, krydr med salt og læg det i et dybt ovnfast fad. Se evt. mere under Noter længere nede.
  • Kom løg i gryden og svits, til de bliver bløde, rør i dem hele tiden så de ikke brænder fast på bunden.
  • Tilsæt hvidløg, rør rundt og svits et halvt minuts tid. Hæld mel-/peberblandingen i (det kødet er vendt i) og rør det godt sammen.
  • Hæld rødvin i lidt efter lidt, pisk mellem hver gang, så der ikke dannes klumper. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Hæld det over kødet og læg laurbær og timian ved. Dæk godt til med bagepapir og derefter stanniol, så det er helt tæt (eller så tæt som overhovet muligt). Sæt i ovnen og braiseret oksebov med rødvinssauce skal 2 timer i ovnen ved 175 grader.
  • Tag fadet ud, fisk timian og laurbærblade op. Læg den braiserede oksebov over på et skærebræt, dæk det til.
  • Hæld saucen op i en gryde, varm det igennem og tilsæt creme fraiche. Smag til.
  • Skær oksestegen i skiver, hæld lidt af saucen over og server resten til.

Næringsindhold

Braiseret oksebov med rødvinssauce
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Braiseret oksebov med rødvinssauce kan serveres med en klassisk kartoffelmos og kogte rosenkål.

Hvis du har en stegegryde med låg der kan tåle at gå i ovnen, er det nr. 1. Der kan også bruges en stegeso eller bare den fremgangsmåde jeg har beskrevet ovenover.

Se flere lækre middagsretter:

Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød

Enebærgryde med bagt kartoffelmos

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Se disse opskrifter:

  • Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Oksekødsfad med kartofler
  • Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata
  • Laks med bacon og pasta

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med grillede grønne asparges

Sådan griller du grønne asparges

Laksefrikadeller med grønsagsbiks

Laksefrikadeller med grønsagsbiks

billede med grillet culottesteg

Grillet culottesteg - sådan steges en culotte i grill

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

bagte kartofler bagekartofler

Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

billede til hakkebøffer med bløde løg

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

banankage med chokolade

Lækker banankage med chokolade

billede med ovnbagt græskar med bacon

Ovnbagt græskar med bacon

billede med rub til kød

Hjemmelavet rub til svinekoteletter og andet kød

hjemmelavet fish 'n' chips

Hjemmelavet fish 'n' chips - den bedste opskrift

billede til opskrifter med æg

Opskrifter med æg: Hvad kan du bruge æg til?

billede med grillet flæsk

Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen

billede til opskrifter med svinemørbrad

Opskrifter med svinemørbrad - retter med mørbrad

billede til frikadunser i karrysovs

Frikadunser i karrysovs med perlespelt

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required