• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tærter » Bradepandetærte med fars og fetaost
Bradepandetærte med fars og fetaost
En lækker og nem bradepandetærte med fars og fetaost, der er god som hverdagsmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Bradepandetærte med fars og fetaost

Del gerne opskriften:
Facebook18PinterestMessengerEmailPrintSMS
18
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du en lækker bradepandetærte med fars og fetaost. En nem opskrift på tærte i bradepande, der passer perfekt som hverdagsmad.

Lav en lækker og velsmagende bradepandetærte med hakket oksekød og feta ost.

Tærten smager forrygende som hverdagsmad, og det hakkede oksekød kan sagtens udskiftes med hakket lammekød eller hakket kylling.

Du kan lave en salat til, og her kan du bruge rester fra køleskabet. Eksempelvis lidt iceberg, squash, de resterende oliven, radiser og gulerødder.

Som dressing kan du bruge creme fraiche 9% med presset hvidløg, salt, friskkværnet peber og lidt finthakket, frisk mynte. Simpelt, men godt. Dressingen smager også godt til tærten, som dyppelse.

Du skal bruge en lille bradepande (ca. halv størrelse af den store fra ovnen), men opskriften passer også til en tærteform på ca. 28 centimeter i diamater.

Opskrift på bradepandetærte

Bradepandetærte med fars og fetaost

Bradepandetærte med fars og fetaost

5 fra 5 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Dej

  • 3 dl hvedemel
  • 1 dl grahamsmel
  • 125 g smør koldt, skåret i mindre stykker
  • 1 spsk. vand koldt

Fyld

  • 2 løg finthakket
  • 4 fed hvidløg knust og finthakket
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 spsk. olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. græsk krydderi fra Santa Maria, eller bare oregano
  • 1½ spsk. tomatpure koncentreret
  • 1 bouillonterning okse, smuldret
  • 100 g feta skåret i tern
  • 100 g oliven uden sten, godt afdryppede
  • 1 håndfuld cherrytomater halverede
  • 1 håndfuld mozzarella revet mozzarellaost
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom de to slags mel i en skål sammen med det kolde smør. Smuldr blandingen sammen, til det er helt grynet. Tilsæt det kolde vand og saml dejen. Læg dem i køleskabet i 30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 225 °C (varmluft).
  • Tryk dejen ud i en smurt, lille bradepande og prik den godt med en gaffel.
  • Forbag den i 10 minutter, midt i ovnen.
  • Varm olie op i en gryde og sauter løgene, til de begynder at tage farve.
  • Tilsæt det hakkede oksekød og lad det svitse, til det bliver helt grynet, krydr med salt, friskkværnet peber og lidt græsk krydderi.
  • Tilsæt hvidløg og lad det stege med et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt tomatpure, de hakkede tomater og smuldret bouillontern.
  • Skru ned og lad det simre UDEN låg i et kvarters tid. Smag det til.
  • Når tærtebunden er forbagt, fordeles kødfyldet i bunden.
  • Fordel feta, cherrytomater og oliven ovenpå din bradepandetærte. Drys med lidt græsk krydderi. Tilsidst kommes revet ost på.
  • Sæt bradepandetærten i ovnen i ca. 15 minutter. Måske et par minutter mere.

Næringsindhold

Bradepandetærte med fars og fetaost
Mængde pr. portion
Kalorier
1052
% Daglig værdi*
Fedt
 
63
g
97
%
Mættet fedt
 
28
g
175
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
24
g
Kolesterol
 
161
mg
54
%
Natrium
 
1730
mg
75
%
Kalium
 
799
mg
23
%
Kulhydrater
 
89
g
30
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
1291
IU
26
%
Vitamin C
 
20
mg
24
%
Calcium
 
246
mg
25
%
Jern
 
8
mg
44
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige bradepandetærte serveres med en salat, og gerne en dressing på creme fraiche eller græsk yoghurt, smagt til med hvidløg.

Kan også nydes med en tzatziki.

Se flere opskrifter

  • billede med Bacontærte med porrer og kartofler
    Bacontærte med porrer og kartofler
  • billede med kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg
    Kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg
  • tærte med bacon og broccoli
    Tærte med bacon og broccoli
  • billede til tærte med skinke
    Tærte med skinke og champignon

Se disse opskrifter:

  • Spinattærte med hvidløg og feta
  • Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg
  • Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne
  • Bagte kartoffelskiver med rejesalat
  • Paprikasovs - opskrift på lækker paprika sauce
  • Chicken parmesan - klassisk italiensk ret

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required