Her er den bedste opskrift på karamelliserede bagte løg i ovn. De ovnbagte løg kan være alm. hvide løg eller rødløg, og de serveres som tilbehør.
Karamelliserede løg i ovn er super lækre som tilbehør, og de er dekorative på en tallerken.
De ovnbagte løg er nemme at lave, og de kan laves med enten de almindelig og hvide zittauerløg - eller du kan bruge rødløg. Begge dele er godt.
Vent med at pille løgene til de er halveret, så er de nemmere at håndtere.
Opskriften er beregnet til fire personer med et løg (to halve) ti hver person.
Opskrift på bagte løg i ovn

Ingredienser
- 4 store løg rødløg eller zittauerløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. balsamico
- 1 spsk. sirup lys eller mørk
- 1 spsk. timian blade
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn op 175 °C almindelig over- og undervarme. Altså ikke varmluft.
- Halver løgene på langs, men du skal ikke pille dem først. Efter de er halveret kan du nu forsigtigt pille det yderste lag af.
- Læg løgene i et ildfast fad, som du har beklædt med bagepapir. Løgene skal lægges med skæresiden opad.
- Rør olivenolie godt sammen med balsamico og sirup.
- Pensl løgene med marinaden, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Drys også lidt timian over.
- Bagte løg i ovn skal nu have ca. 1 time ved 175 grader. Halvvejs pensles de igen, og bliver de for mørke, kan du til sidst overdække med ldt sølvpapir.
Næringsindhold
Noter
De karamelliserede bagte løg i ovn serveres straks som lækkert tilbehør til eks. culottesteg eller oksemørbrad.
Se flere opskrifter:
Syltede rødløg - sådan sylter du løg
Kom med din kommentar