• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Salater » Bagt blomkålssalat med lækker dressing
billede med bagt blomkålssalat
Bagt blomkålssalat er en lækker salat, der laves i ovnen. Her med mandler og en skøn dressing. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Bagt blomkålssalat med lækker dressing

Opdateret: 23. apr 2022 · Udgivet: 23. apr 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med bagt blomkålssalat

Bagt blomkålssalat

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 blomkål skåret i mindre buketter, stokken skåret fra
  • 4 spsk. æblecidereddike
  • Lidt olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 rødløg finthakket
  • 1 potte persille hakket
  • 60 g mandler smuttede

Dressing til bagt blomkålssalat

  • 2 spsk. honning flydende
  • 2 spsk. sennep
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom blomkålsbuketterne i et ovnfast fad og dryp med æblecidereddike og lidt olivenolie, krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Sæt i ovnen ved 160 grader og bag til blomkålen bliver gylden, ca. 30 minutter. Lad det afkøle.
  • Rist de smuttede mandler på en tør slip-let pande, til de bliver gyldne. Tag dem af varmen og lad dem køle af. Hak mandlerne.
  • Rør ingredienserne til dressingen til bagt blomkålssalat sammen.
  • Bland blomkål med rødløg, hakket persille og mandler, vend dressingen i og rør det hele godt rundt.

Næringsindhold

Bagt blomkålssalat
Mængde pr. portion
Kalorier
80
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook8PinterestMessengerEmailPrintSMS
8
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en opskrift på bagt blomkålssalat. Blomkål bages i ovnen, og salaten laves med mandler og en lækker dressing. God som tilbehør.

Bagt blomkålssalat er en skøn og nem salat, der mætter godt, og den kan bruges til de fleste retter med kød.

Du skal bruge en hel blomkål, og til salaten følger en lækker dressing, der giver den en virkelig god god smag.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på bagt blomkålssalat

billede med bagt blomkålssalat

Bagt blomkålssalat

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 blomkål skåret i mindre buketter, stokken skåret fra
  • 4 spsk. æblecidereddike
  • Lidt olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 rødløg finthakket
  • 1 potte persille hakket
  • 60 g mandler smuttede

Dressing til bagt blomkålssalat

  • 2 spsk. honning flydende
  • 2 spsk. sennep
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom blomkålsbuketterne i et ovnfast fad og dryp med æblecidereddike og lidt olivenolie, krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Sæt i ovnen ved 160 grader og bag til blomkålen bliver gylden, ca. 30 minutter. Lad det afkøle.
  • Rist de smuttede mandler på en tør slip-let pande, til de bliver gyldne. Tag dem af varmen og lad dem køle af. Hak mandlerne.
  • Rør ingredienserne til dressingen til bagt blomkålssalat sammen.
  • Bland blomkål med rødløg, hakket persille og mandler, vend dressingen i og rør det hele godt rundt.

Næringsindhold

Bagt blomkålssalat
Mængde pr. portion
Kalorier
80
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Bagt blomkålssalat serveres straks, og den er god til mange kødretter. Blandt andet til flæskesteg.

Se flere lækre salater:

Lun kartoffelsalat med bacon og purløg

Pastasalat med kylling og grøntsager

Mormorsalat med ægte mormordressing

Se disse opskrifter:

  • Figensalat - lækker salat med friske figner
  • Nem aspargessalat med grønne asparges
  • Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Lækker melonsalat med pinjekerner
  • Salat med kylling, druer og valnødder

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til opskrifter med hakket oksekød

Opskrifter med hakket oksekød

Æblekage med marcipancreme og kanel

Æblekage med marcipancreme og kanel

billede med råcreme og frugtsalat

Opskrift på råcreme og frugtsalat

billede med pandebrød

Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande

billede til vaniljekranse opskrift

Sprøde vaniljekranse opskrift med sprøjtepose

bagte kartofler bagekartofler

Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

billede med Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

billede til ølbraiserede svinekæber med polenta

Ølbraiserede svinekæber med polenta

billede med herregårdskage sølvkage

Herregårdskage - kendt som sølvkage

hakket oksekød med spinat og champignon

Hakket oksekød med spinat og champignon

billede med hjemmelavet andefond

Hjemmelavet andefond - nem opskrift

billede til hvordan varmer man en and op i ovn

Hvordan varmer man en and op i ovn?

billede med havregrynsboller

Havregrynsboller - nemme morgenboller

billede med gin hass

Gin Hass - opskrift på lækker mango cocktail

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required