• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Salater » Bagt blomkålssalat med lækker dressing
billede med bagt blomkålssalat
Bagt blomkålssalat er en lækker salat, der laves i ovnen. Her med mandler og en skøn dressing. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Bagt blomkålssalat med lækker dressing

Opdateret: 23. apr 2022 · Udgivet: 23. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook8PinterestMessengerEmailPrintSMS
8
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en opskrift på bagt blomkålssalat. Blomkål bages i ovnen, og salaten laves med mandler og en lækker dressing. God som tilbehør.

Bagt blomkålssalat er en skøn og nem salat, der mætter godt, og den kan bruges til de fleste retter med kød.

Du skal bruge en hel blomkål, og til salaten følger en lækker dressing, der giver den en virkelig god god smag.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på bagt blomkålssalat

billede med bagt blomkålssalat

Bagt blomkålssalat

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 blomkål skåret i mindre buketter, stokken skåret fra
  • 4 spsk. æblecidereddike
  • Lidt olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 rødløg finthakket
  • 1 potte persille hakket
  • 60 g mandler smuttede

Dressing til bagt blomkålssalat

  • 2 spsk. honning flydende
  • 2 spsk. sennep
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom blomkålsbuketterne i et ovnfast fad og dryp med æblecidereddike og lidt olivenolie, krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Sæt i ovnen ved 160 grader og bag til blomkålen bliver gylden, ca. 30 minutter. Lad det afkøle.
  • Rist de smuttede mandler på en tør slip-let pande, til de bliver gyldne. Tag dem af varmen og lad dem køle af. Hak mandlerne.
  • Rør ingredienserne til dressingen til bagt blomkålssalat sammen.
  • Bland blomkål med rødløg, hakket persille og mandler, vend dressingen i og rør det hele godt rundt.

Næringsindhold

Bagt blomkålssalat
Mængde pr. portion
Kalorier
80
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Bagt blomkålssalat serveres straks, og den er god til mange kødretter. Blandt andet til flæskesteg.

Se flere lækre salater:

Lun kartoffelsalat med bacon og purløg

Pastasalat med kylling og grøntsager

Mormorsalat med ægte mormordressing

Se disse opskrifter:

  • Figensalat - lækker salat med friske figner
  • Nem aspargessalat med grønne asparges
  • Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Lækker melonsalat med pinjekerner
  • Salat med kylling, druer og valnødder

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Hjemmelavet BBQ sauce med cola

Hjemmelavet BBQ sauce med cola

billede til spinatsalat med pære

Spinatsalat med pære - nem efterårssalat

løgsuppe med krydrede kødboller

Løgsuppe med krydrede kødboller

billede til pasta med tigerrejer og tomater

Pasta med tigerrejer og tomater

billede med hjemmelavet hvidløgsdressing

Hjemmelavet hvidløgsdressing med mynte og basilikum

billede med mormor boller

Boller

Æblekage med marcipancreme og kanel

Æblekage med marcipancreme og kanel

billede med andesovs

Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce

billede med waldorfsalat

Waldorfsalat - nem opskrift på den klassiske salat

billede med grissini

Grissini - opskrift på italienske brødstænger

forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

billede med sprøde kyllingenuggets

Sprøde kyllingenuggets stegt på pande

filodejskurve med rejer

Filodejskurve med tigerrejer

billede med marmorkage

Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage

billede til brunede kartofler i ovn

Opskrift på brunede kartofler i ovn

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required