• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Salater » Bagt blomkålssalat med lækker dressing
billede med bagt blomkålssalat
Bagt blomkålssalat er en lækker salat, der laves i ovnen. Her med mandler og en skøn dressing. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Bagt blomkålssalat med lækker dressing

Del gerne opskriften:
Facebook8PinterestMessengerEmailPrintSMS
8
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en opskrift på bagt blomkålssalat. Blomkål bages i ovnen, og salaten laves med mandler og en lækker dressing. God som tilbehør.

Bagt blomkålssalat er en skøn og nem salat, der mætter godt, og den kan bruges til de fleste retter med kød.

Du skal bruge en hel blomkål, og til salaten følger en lækker dressing, der giver den en virkelig god god smag.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på bagt blomkålssalat

billede med bagt blomkålssalat

Bagt blomkålssalat

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 blomkål skåret i mindre buketter, stokken skåret fra
  • 4 spsk. æblecidereddike
  • Lidt olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 rødløg finthakket
  • 1 potte persille hakket
  • 60 g mandler smuttede

Dressing til bagt blomkålssalat

  • 2 spsk. honning flydende
  • 2 spsk. sennep
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom blomkålsbuketterne i et ovnfast fad og dryp med æblecidereddike og lidt olivenolie, krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Sæt i ovnen ved 160 grader og bag til blomkålen bliver gylden, ca. 30 minutter. Lad det afkøle.
  • Rist de smuttede mandler på en tør slip-let pande, til de bliver gyldne. Tag dem af varmen og lad dem køle af. Hak mandlerne.
  • Rør ingredienserne til dressingen til bagt blomkålssalat sammen.
  • Bland blomkål med rødløg, hakket persille og mandler, vend dressingen i og rør det hele godt rundt.

Næringsindhold

Bagt blomkålssalat
Mængde pr. portion
Kalorier
80
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Bagt blomkålssalat serveres straks, og den er god til mange kødretter. Blandt andet til flæskesteg.

Se flere lækre salater:

Lun kartoffelsalat med bacon og purløg

Pastasalat med kylling og grøntsager

Mormorsalat med ægte mormordressing

Se disse opskrifter:

  • Figensalat - lækker salat med friske figner
  • Nem aspargessalat med grønne asparges
  • Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Lækker melonsalat med pinjekerner
  • Salat med kylling, druer og valnødder

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til pandebøf med kartoffelbåde

Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)

billede med brombærmarmelade syltetøj

Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

billede med bananmuffins

Bananmuffins med chokolade og kokos

billede med majspandekager med kylling- og spinatfyld

Majspandekager med kylling- og spinatfyld

billede til kylling med hvidløg, chili og pasta

Kylling med hvidløg, chili og pasta

billede til bagt æblekage med smuldredej

Bagt æblekage med smuldredej

billede ti lLemonade med vandmelon

Lækker lemonade med vandmelon

billede med gulerodsbrud

Gulerodsbrud - lækre brød med gulerødder

billede med Tortellini salat med kylling og peberfrugt

Tortellini salat med kylling og peberfrugt

løgsuppe med krydrede kødboller

Løgsuppe med krydrede kødboller

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

big mac roulade burgerroulade

Nem big mac roulade - lækker burger roulade

billede med havregrynskugler

Verdens bedste havregrynskugler med kaffe

billede med chili con carne chiligryde

Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød

billede med pariserbøf

Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required