• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Gammeldags æggekage med bacon
billede gammeldags æggekage i pande
Gammeldags æggekage med bacon og tomat er skøn husmandskost, der passer perfekt som et godt måltid til frokost eller aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gammeldags æggekage med bacon

Del gerne opskriften:
Facebook8PinterestMessengerEmailPrintSMS
8
SHARES
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på gammeldags æggekage med bacon og tomat. Æggekagen laves i en pande, og den er god til frokost eller aftensmad.

Gammeldags æggekage med bacon er stadig en populær ret på de danske køkkenborde, og den kan spises både til frokost eller et let måltid som aftensmad.

Typisk serveres æggekagen med rugbrød til, og så skal man nok blive mæt.

Oprindelig var æggekagen rigtig husmandskost, der var både billig at lave, nem at gå til og som samtidig gav en god mæthed i maven når der serveres brød til.

Den færdigbagte æggekage anrettes med sprøde skiver af bacon, tomater og masser af snittet purløg, og så bliver en ret ikke meget bedre.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også: Sådan laver du den bedste omelet

Opskrift på gammeldags æggekage

billede gammeldags æggekage i pande

Gammeldags æggekage med bacon

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 8 skiver bacon
  • 8 æg
  • 2,5 dl. mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. smør til panden
  • 150 gram tomater skæret i både
  • 1 håndfuld purløg snittet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bacon skiver lægges i en kold pande, og der skrues op for varmen. Steges sprøde og tages af - drypper af på køkkenrulle.
  • Æg piskes med mælk, salt og friskkværnet peber.
  • Der skrues ned for varmen på kogepladen (lad stegefedtet fra baconen blive i panden), og så hældes æggemassen på.
  • Lad din æggekage sætte lidt mens du skubber æggemassen lidt rundt.
  • Låg et låg på og lad æggekagen bage færdig ved lav varme, hvilket tager ca. 15 minutter.
  • Tomaterne skæres i kvarte og purløg snittes.
  • Pynt den gammeldags æggekage med bacon, tomater og purløg.

Næringsindhold

Gammeldags æggekage med bacon
Mængde pr. portion
Kalorier
379
% Daglig værdi*
Fedt
 
31
g
48
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
371
mg
124
%
Natrium
 
1046
mg
45
%
Kalium
 
395
mg
11
%
Kulhydrater
 
6
g
2
%
Kostfibre
 
0.5
g
2
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
19
g
38
%
Vitamin A
 
1036
IU
21
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
134
mg
13
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den gammeldags æggekage med bacon serveres straks.

Tilbehør kan være skiver af rugbrød, lidt sennep (til brødet) og syltede rødløg. Det passer perfekt til æggekagen.

Se også: Æggekage i ovn med bacon og tomat

Se disse opskrifter:

  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required