• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Marineret svinemørbrad med soja, lime og hvidløg
billede med marineret svinemørbrad
En lækker og marineret svinemørbrad med lime, soja og hvidløg, der her er serveret med nachos. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Marineret svinemørbrad med soja, lime og hvidløg

Del gerne opskriften:
Facebook6PinterestMessengerEmailPrintSMS
6
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du marineret svinemørbrad med soja, lime, og hvidløg. Her får du en nem opskrift på mørbrad med masser af smag, der altid hitter.

Du skal prøve denne opskrift på marineret svinemørbrad, for her får du altså lækkert kød masser af smag.

Opskriften er nem at gå til, og den tager heller ikke så lang tid at tilberede. Du skal dog lige sætte tid af til marineringen af kødet, men her passet det jo sig selv.

Længere nede er der forslag til tilbehør, men den marinerede svinemørbrad kan faktisk serveres med utallige slags tilbehør. Og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på marineret svinemørbrad

billede med marineret svinemørbrad

Marineret svinemørbrad

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad afpudset

Marinade

  • ¾ dl rapsolie
  • 3 spsk. soja
  • 1 spsk. rosmarin friske rosmarinnåle, hakket
  • 1 lime saft af 1 lime
  • 1½ spsk. honning flydende
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 tsk. chilipulver
  • friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Alle ingredienserne til marinaden piskes sammen.
  • Den afpudsede svinemørbrad skæres ud i bøffer og kommes i en frysepose, marinaden hældes i posen og den lukkes godt til.
  • Masser marinaden godt ind i kødet og lad det marinere i mindst 4 timer, eller natten over.
  • Tages op af marinaden og duppes lidt tørre.
  • Marineret svinemørbrad steges på (grill)pande eller alm. pande ca. 4-5 minutter på hver side, krydr med salt og friskkværnet peber, til kødet er netop gennemstegt.

Næringsindhold

Marineret svinemørbrad
Mængde pr. portion
Kalorier
372
% Daglig værdi*
Fedt
 
22
g
34
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
98
mg
33
%
Natrium
 
843
mg
37
%
Kalium
 
669
mg
19
%
Kulhydrater
 
10
g
3
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
33
g
66
%
Vitamin A
 
172
IU
3
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
27
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Marineret svinemørbrad serveres straks, og kødet smager altså fremragende.

Tilbehør kan være mange ting, men Newyorker By Heart serverer den med hjemmelavet guacamole og nachos.

Dertil lidt salsa og creme fraiche, og selvom det måske lyder mærkeligt, så smager det altså virkelig godt sammen.

Fakta om svinekød

Svinekød er en af de mest populære former for kød over hele verden. Det kommer fra svin og er kendt for sin blødhed, saftighed og mild smag.

Svinekød kan tilberedes på en række måder, herunder stegning, grilling, ovnbagning eller det kan koges.

Det er en vigtig komponent i en række traditionelle retter, såsom frikadeller, koteletter, skinke og bacon.

Svinekød indeholder en række næringsstoffer, herunder protein, jern, B-vitaminer og diverse mineraler.

Det kan også, afhængig af udskæring, indeholde en del fedt, så det bør spises som en del af en varieret kost.

Se flere opskrifter

Hel svinemørbrad i ovn - den sikre opskrift

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

Se disse opskrifter:

  • Oksekødsfad med kartofler
  • Pandekager med oksekød og grøntsager
  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required