• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Supper » Minestronesuppe med kyllinge kødboller
minestrone suppe med kyllinge kødboller
En lækker og fyldig minestrone med kyllinge kødboller. Det er en italiensk suppe, der smager himmelsk godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Minestronesuppe med kyllinge kødboller

Del gerne opskriften:
Facebook6PinterestMessengerEmailPrintSMS
6
SHARES
Gå til opskrift

Her er en dejlig opskrift på minestronesuppe med kyllinge kødboller. En lækker suppe med grøntsager, der er fyldig nok til aftensmad.

Minestronesuppe er en klassisk og velsmagende italiensk suppe, og her laves den med lækre kyllinge kødboller, der gør suppen endnu mere fyldig og mættende.

Den italienske grøntsagssuppe er nem at lave, og du kan sagtens også lave den uden kødbollerne, og i stedet komme lidt flere grøntsager i.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på minestronesuppe

minestrone suppe med kyllinge kødboller

Minestronesuppe med kyllinge kødboller

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

Kyllingekødboller

  • 450 g hakket kylling
  • 1 bdt. purløg snittet
  • 1 æg pisket let sammen
  • 1 håndfuld panko rasp (almindelig rasp kan også bruges)
  • 2 fed hvidløg presset
  • 1 håndfuld parmesan revet, (ca. 3 spsk.)
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie til stegning

Minestrone

  • 1 stor porre den hvide og lysgrønne del, skåret i ringe
  • 2 fed hvidløg skåret i tynde skiver
  • 2 store gulerødder halveret og skåret i skiver
  • 100 g spinat godt skyllet og slynget tør
  • 2 dl suppehorn eller anden småpasta
  • 1½ liter vand
  • 1½ spsk. grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare, fordi jeg synes den smager bedst), eller 3 terninger
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld basilikum hakket
  • 1 håndfuld parmesan (ca. 3 spsk.) + lidt ekstra til servering
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Start med at lave kødboller. Kom alle ingredienserne til kødbollerne i en skål og rør det sammen til en fars.
  • Varm lidt olivenolie op på en pande, brug en dessertske til at forme små kødboller og brun dem på alle sider. De behøves ikke at være gennemstegte, for de skal i suppen senere. Stil dem til side.
  • Tag en gryde og kom lidt olivenolie i, tilsæt porre og lad dem sautere til de begynder at blive bløde, men de skal ikke tage farve.
  • Tilsæt hvidløg og lad dem steg med i et minuts tid, uden at de tager farve, rør i det.
  • Hæld vand ved og tilsæt bouillon. Bring det i kog og tilsæt gulerødder og kødboller, lad din minestrone simre i et par minutter.
  • Tilsæt suppehorn og efter endnu et par minutter tilsættes den friske spinat og parmesanosten.
  • Når spinaten er faldet sammen og osten er smeltet, skulle det gerne passe med at pastaen er færdig.
  • Smag den færdige minestronesuppe med kyllinge kødboller til.

Næringsindhold

Minestronesuppe med kyllinge kødboller
Mængde pr. portion
Kalorier
352
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
138
mg
46
%
Natrium
 
1451
mg
63
%
Kalium
 
959
mg
27
%
Kulhydrater
 
23
g
8
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
25
g
50
%
Vitamin A
 
8863
IU
177
%
Vitamin C
 
13
mg
16
%
Calcium
 
92
mg
9
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Minestronesuppe serveres straks med basilikum og parmesan til at drysse på. Giv gerne noget lækkert brød til. Evt. et stykke ciabattabrød.

Se flere supper

  • billede til blomkålssuppe med ristet blomkål
    Blomkålssuppe med ristet blomkål
  • billede med karrysuppe
    Karrysuppe med blomkål, broccoli, og peberfrugt
  • løgsuppe med krydrede kødboller
    Løgsuppe med krydrede kødboller
  • billede til rød karry suppe med mango og kylling
    Rød karry suppe med mango og kylling

Se disse opskrifter:

  • Ungarsk kartoffelsuppe med paprika
  • Suppe med tomater og champignon
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • Spicy kyllingesuppe med mango topping
  • Mazarintærte muffins

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required