• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta
billede med nem kyllingefrikassé
Nem og lækker kyllingefrikasse, der kan leves i gryde eller pande. En skøn frikasse med kyllingebryst, og du kan servere den sammen med ris eller pasta. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en lækker opskrift på en nem kyllingefrikasse med kyllingebryst. Retten serveres med pasta eller ris, og den tager ca. 30 minutter.

Kyllingefrikasse er en vaskeægte klassiker, der heldigvis er både nem og hurtig at lave.

Her er retten med kyllingebrystfilet, som du skærer i tynde strimler, inden kyllingekødet ender i den hvide sovs.

Der er også tilsat champignon, og du kan såmænd også sagtens komme ærter eller små tern af gulerødder i panden eller gryden.

Opskriften er beregnet som aftensmad til fire personer.

Opskrift på kyllingefrikasse

billede med nem kyllingefrikassé

Nem kyllingefrikasse

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 kyllingebrystfileter skåret i strimler
  • 2 spsk. hvedemel blandet med lidt salt og friskkværnet peber
  • 1 løg hakket
  • 250 g champignon skåret i skiver
  • ½ tsk. timian tørret
  • 2 spsk. rapsolie til stegning
  • 2 dl hvidvin tør
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 spsk. creme fraiche 38%
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron lidt fintrevet citronskal fra ½ økologisk citron
  • 1 håndfuld persille finthakket
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Vend kyllingestrimler i melblandingen.
  • Varm lidt olie op på en pande og svits løg og champignon, til væden fra champignonerne er kogt ind og løg og svampe har fået farve, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem stege med, til de bliver gyldne.
  • Drys med timian og vend godt rundt.
  • Hæld vin og bouillon ved, skru ned og lad det simre i 15 minutter.
  • Kom creme fraiche i en skål, sammen med lidt af den varme væde.
  • Pisk det sammen og kom det tilbage på panden.
  • Varm din kyllingefrikasse igennem, og drys med citronskal og persille.

Næringsindhold

Nem kyllingefrikasse
Mængde pr. portion
Kalorier
349
% Daglig værdi*
Fedt
 
22
g
34
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
66
mg
22
%
Natrium
 
858
mg
37
%
Kalium
 
454
mg
13
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
20
g
40
%
Vitamin A
 
232
IU
5
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
34
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige kyllingefrikasse servere straks, gerne sammen med kogte ris eller pasta.

Kogte ærter eller dampet blomkål passer også fint til.

Se flere opskrifter

  • billede med helstegt kylling i ovn
    Kylling i ovn
  • billede med kyllingefad med bacon
    Kyllingefad med bacon, fløde og mozzarella
  • billede til kyllingefilet i ovn
    Kyllingefilet i ovn - den bedste opskrift
  • billede med cæsarsalat med kylling
    Lækker cæsarsalat med kylling

Se disse opskrifter:

  • Chicken parmesan - klassisk italiensk ret
  • Kalkungryde med grønne peberkorn
  • Bøf i folie med lækker sauce
  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
  • Oksekødsfad med kartofler
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required