• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Supper » Ferskensuppe med karry og rejer
billede til ferskensuppe med rejer og karry
Ferskensuppe, der laves med rejer og karry, er en lækker og rimelig forret. Serveres med lidt brød eller grissini. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Ferskensuppe med karry og rejer

Del gerne opskriften:
Facebook47PinterestMessengerEmailPrintSMS
47
SHARES
Gå til opskrift

Her er en skøn opskrift på ferskensuppe med karry og rejer. En nem suppe med fersken, der serveres som forret sammen med brød eller grissini.

Ferskensuppe er en virkelig lækker suppe med fersken, karry og rejer, og den er god som forret eller hovedret.

Fersken lyder måske lidt underligt i en suppe, men faktisk smager det helt fantastisk, og den kan hurtigt blive din nye favorit.

Samtidig er ferskensuppen meget nem at lave, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på ferskensuppe

billede til ferskensuppe med rejer og karry

Ferskensuppe med karry og rejer

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort løg finthakket
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • 2½ dl piskefløde
  • ½ liter grønsagsbouillon vand + flydende bouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse ferskner (ca. 420 g), skåret i små tern
  • 300 g rejer store tigerrejer
  • 2 spsk. smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. karry måske lidt mere
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Svits løg, hvidløg og karry i smør i en stor gryde.
  • Tilsæt bouillon, fløde og hakkede tomater.
  • Lad suppen simre ca. 10 minutter.
  • Kort inden din ferskensuppe skal serveres tilsættes rejer og ferskner skåret i små tern.
  • Varm din suppe med ferskner igennem ved svag varme.

Næringsindhold

Ferskensuppe med karry og rejer
Mængde pr. portion
Kalorier
415
% Daglig værdi*
Fedt
 
29
g
45
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
206
mg
69
%
Natrium
 
1395
mg
61
%
Kalium
 
661
mg
19
%
Kulhydrater
 
23
g
8
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
15
g
17
%
Protein
 
19
g
38
%
Vitamin A
 
1822
IU
36
%
Vitamin C
 
18
mg
22
%
Calcium
 
147
mg
15
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Du kan også lave din ferskensuppe i forvejen, og så blot tilsætte rejerne i suppen lige inden servering.

Den lækre suppe med fersken er god som forret sammen med lidt brød eller grissini, men den kan også serveres som en hovedret.

Brugerne elsker denne suppe med ferskner

Nu har vi fået denne suppe til aftensmad – præcis som skrevet, mmmmmm -ok næsten, havde lavet croutoner til, for jeg havde ikke grisini. Det var en stor succes. Mvh Anja.

Det er den bedste suppe! Jeg havde lidt rester i køleskabet, som nu bliver brugt hver gang jeg laver denne suppe. Jeg tilsatte gulerødder og lidt kartofler. Og så bruger jeg i stedet for en dåse hakkede tomater barbecuesauce, lidt ketchup og lidt cayennepeber – det giver den lidt ekstra bid 🙂 Kh Maria.

Uhm ja, det er en fantasisk suppe den her. Jeg laver den selv i en variant, hvor rejerne ikke puttes i suppen. I stedet snitter jeg lidt icebergsalat og lægger i bunden af tallerkenen, der ovenpå rejer og til sidst hælder jeg suppen over. Suppen skal spises lige med det samme, ellers bliver salaten helt slatten. Jeg ved, at det lyder lidt mystisk med den friske salat, men det giver virkeligt et dejligt friskt twist til suppen. 🙂 MVH Tina.

Se flere skønne supper

  • billede til blomkålssuppe med ristet blomkål
    Blomkålssuppe med ristet blomkål
  • billede med jordskokkesuppe
    Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • billede med karrysuppe
    Karrysuppe med blomkål, broccoli, og peberfrugt
  • kartoffel porre suppe opskrift
    Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

Se disse opskrifter:

  • Amerikansk rejecocktail med cocktailsovs
  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
  • Bagte kartoffelskiver med rejesalat
  • Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • Ungarsk kartoffelsuppe med paprika
  • Figensalat - lækker salat med friske figner

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required