Her får du den bedste opskrift på grissini. Lækre og sprøde italienske brødstænger, der er nemme at bage. Perfekte som snack og til tapas.
Grissini er lækre italienske brødstænger, som du nemt kan bage selv.
Brødstængerne er faktisk ret lette at lave, og der skal ikke anvendes mange ingredienser til dem.
Du kan servere grissini som en god snack - eller til den italiensk tapas med skinke, pølser og meget andet godt.
Opskriften giver til i hvert fald fire personer, og antallet afhænger selvfølgelig af hvor store eller små du laver dem.
Opskrift på grissini
Ingredienser
- 7 g tørgær
- 2½ dl vand svarende til 250 gram
- 450 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 5 spsk. olivenolie
- 2 spsk. rosmarin hakket, kan udelades
- flagesalt
- 2 spsk. olivenolie til pensling
Sådan gør du
- Opløs gær i 11/4 dl lunkent vand. Det svarer til 125 gram vand.
- Bland hvedemel og salt.
- Hæld gærblandingen i melblandingen og tilsæt endnu 11/4 dl vand (125 gram) og olivenolie.
- Rør det hele sammen i en røremaskine.
- Sæt dejen til brødstængerne til hævning i 1 time, et lunt sted.
- Ælt dejen lidt og ælt evt. halvdelen (eller det hele) med hakket, frisk rosmarin.
- Rul dejen ud til tynde stænger - ca. ½ cm. i diameter).
- Pensl med olivenolie og drys med groft salt (Maldon salt).
- Grissini bages ved 200 °C i 15 minutter, hvor de italienske brødstænger skal være sprøde og gyldne. Måske nogle minutter mere. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet bagetid.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte grissini køles helt af, og derefter er de klar til servering.
De kan sagtens holde sig nogle dage i en lufttæt beholder.
Kom med din kommentar