• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Fisk og skaldyr » Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater
billede med laksepakker
Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater er nem og lækker aftensmad, der er en god ret med fisk og grøntsager. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater

Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du lækre laksepakker med spinat, hvidløg og tomater. En nem opskrift med laks i pakker, der passer perfekt som aftensmad.

Laksepakker er en både lækker og hurtig ret til aftensmad, hvor du tilbereder laksestykker uden skind og ben indpakket med blandt andet spinat.

Det er en skøn fiskeret, der samtidig er nem at lave, og så er den altså flot at servere.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op til flere.

Opskrift på laksepakker

billede med laksepakker

Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Tid: 35 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 2 stk. laks laksefileter uden skind og ben
  • 2 håndfulde babyspinat godt skyllet og slynget tør
  • 1 fed hvidløg knust og finthakket
  • 50 g oliven udstenet og hakket
  • 150 g cherrytomater halverede
  • salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
  • 1 citron saft af ¼ citron
  • 2 spsk. olivenolie
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Tag to store stykker stanniol og læg dem dobbelt (hver for sig).
  • Smør dem med lidt olivenolie, krydr med ganske lidt salt og friskkværnet peber.
    2 spsk. olivenolie, salt og friskkværnet peber
  • Læg laksefileterne ovenpå (på hvert sit stykke stanniol), dryp med lidt citronsaft og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
    2 stk. laks, 1 citron, salt og friskkværnet peber
  • Fordel nu friske spinatblade, halverede tomater, finthakket hvidløgs og hakkede oliven ovenpå. Krydr igen med lidt salt og friskkværnet peber og dryp med lidt olivenolie.
    2 håndfulde babyspinat, 1 fed hvidløg, 150 g cherrytomater, 50 g oliven
  • Pak nu stanniol god sammen om fisk og grønsager, så det er helt tæt. Prik et par huller foroven med en kødnål eller tandstikker, så dampen kan slippe ud.
  • Læg dine laksepakker i en lille ovnfast fad og sæt i en 220 °C varm ovn i ca. 17-20 minutter. Klik her og benyt det smarte minutur med indstillet tid.

Næringsindhold

Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater
Mængde pr. portion
Kalorier
370
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
69
mg
23
%
Natrium
 
1640
mg
71
%
Kalium
 
960
mg
27
%
Kulhydrater
 
9
g
3
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
3353
IU
67
%
Vitamin C
 
36
mg
44
%
Calcium
 
79
mg
8
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdige laksepakker med grøntsager serveres straks, evt. sammen med stegte kartofler.

Laksepakkerne kan også serveres med en kold sauce med sød chilisauce. Her skal du bruge:

2½ dl creme fraiche

ca. ½ dl sød chilisauce

1 håndfuld frisk basilikumblade, hakket

1 stort fed hvidløg, presset

Salt og friskkværnet peber

Det hele røres sammen.

Se flere opskrifter

  • billede med indbagt laks i spinat
    Indbagt laks med spinat - laks i butterdej
  • billede med laks i ovn
    Laks i ovn - så nemt laver du perfekt ovnbagt laks
  • billede til pasta med laks og grøntsager
    Pasta med laks og grøntsager
  • billede med salat med varmrøget laks
    Salat med varmrøget laks og lækker dressing

Se disse opskrifter:

  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce
  • Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse
  • Laks med bacon og pasta

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required