• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Pastaretter » Spaghetti med mørbrad og bacon
billede til spaghetti med mørbrad
Spaghetti med mørbrad er en skøn pastaret til aftensmad, og her er den anrettet med bacon og lidt persille. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Spaghetti med mørbrad og bacon

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på spaghetti med mørbrad, der er en let og lækker pastaret med svinemørbrad, bacon, champignon og lidt fløde.

Spaghetti med mørbrad er en af de pastaretter, der altid er skøn at lave på de travle hverdage, hvor der måske ikke er så meget tid til madlavningen.

Her får du faktisk en særdeles velsmagende pastaret på rimelig tid, og retten er samtidig nem at lave.

Du skal bruge en hel svinemørbrad til retten, og spaghetti kan sagtens udskiftes med andre pastatyper.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på spaghetti med mørbrad

billede til spaghetti med mørbrad

Spaghetti med mørbrad

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Pastaretter
Køkken: Italiensk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad afpudset og skåret i 1 cm. tykke skiver, banket flade med håndroden
  • 1 stort løg hakket
  • 200 g champignon i skiver
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 200 g bacon i tern
  • Lidt olivenolie
  • 1 håndfuld persille hakket
  • 1½ dl hvidvin tør
  • 1½ dl bouillon
  • 1½ dl fløde
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
  • 2 dl ærter dampede i letsaltet vand
  • 400 g spaghetti kogt al dente
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Steg bacon på en tør pande, til det er sprødt og gyldent. Kom det på fedtsugende papir, så fedtet kan dryppe af. Hæld baconfedtet ud, men vask ikke panden af.
  • Varm panden op igen og steg mørbradskiverne et minuts tid på hver side, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag mørbradsskiverne af panden.
  • Kom lidt olivenolie på panden og steg løg til de begynder at tage farve.
  • Tilsæt champignon og lad dem stege med, til de får farve og vandet fra dem er fordampet.
  • Tilsæt hvidløg og lad det stege med i ½ minuts tid, under omrøring. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Tag det af panden.
  • Hæld hvidvin på panden og lad det koge ind til det halve.
  • Tilsæt så bouillon og lad også det koge ind til det halve.
  • Tilsæt fløden, skru ned for varmen og tilsæt løg og champignon.
  • Kog spaghetti i rigeligt, godt saltet vand og lad det dryppe af, så det passer med at saucen er færdig.
  • Vend den friskkogte spaghetti godt rundt i saucen og tilsæt halvdelen af bacon og den stegte mørbrad. Vend din spaghetti med mørbrad godt rundt, og pynt med resten af bacon og lidt persille.

Næringsindhold

Spaghetti med mørbrad
Mængde pr. portion
Kalorier
1030
% Daglig værdi*
Fedt
 
49
g
75
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
20
g
Kolesterol
 
157
mg
52
%
Natrium
 
1143
mg
50
%
Kalium
 
1224
mg
35
%
Kulhydrater
 
88
g
29
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
51
g
102
%
Vitamin A
 
942
IU
19
%
Vitamin C
 
21
mg
25
%
Calcium
 
84
mg
8
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Spaghetti med mørbrad serveres straks sammen med de dampede ærter.

Giv gerne et stykke hjemmebagt focaccia brød til.

Se flere pastaopskrifter

  • et billede med hjemmelavet lasagne
    Lasagne
  • billede med one pot pasta
    One pot pasta - verdens nemmeste pastaret
  • spaghetti med kødsovs
    Slowfood: Spaghetti med kødsovs

Se disse opskrifter:

  • Spaghetti med kødboller og tomatsovs
  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Citronpasta med kylling, nødder og ost
  • Laks med bacon og pasta
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Pasta med tigerrejer og tomater

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required