• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
billede med pommes frites
Sprøde og hjemmelavede pommes frites, der faktisk er meget nemme at lave. Fritterne steges i olie over to gange, så de er perfekt sprøde. Foto: iStock.com.

Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du hjemmelavede pommes frites, der altid er sprøde. Få den bedste opskrift på kartoffelfritter, der nemt steges i olie.

Her er den perfekte fremgangsmåde til hjemmelavede pommes frites, der med garanti er både sprøde og lækre.

Kartoffelfritterne steges over to omgange i olie i en gryde, og det er faktisk meget nemt.

Du skal bruge 1-2 bagekartofler til hver person, afhængig af hvor glad du er for fritter - og hvad der ellers er af tilbehør til maden.

Opskriften her er pr. person, men du kan bruge knapperne under Mængde i opskriftsboksen, og på den måde nemt gange op.

Opskrift på pommes frites

billede med pommes frites

Hjemmelavede pommes frites

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Tid: 1 time t
Servings: 1 person

Ingredienser

  • 1 stor bagekartoffel eller to mellemstore
  • 1 liter vand
  • 1½ spsk. flagesalt
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • rapsolie eller solsikkeolie til fritering

Desuden

  • Lidt flagesalt til de færdigstegte pommes frites
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skrub kartoflen og skær den først i skiver, ca. 1 cm. tykke og derefter i stave.
  • Pisk vand, salt og eddike sammen, kom kartoffelstavene i og lad dem stå i 20 minutter, så stivelsen trækkes ud af kartoflerne.
    Læg i vand med salt og hvidvinseddike, for at trække stivelse ud af dem
  • Tag kartoflerne op og skyl dem under koldt vand, dup dem helt tørre i et rent viskestykke.
  • Varm olie op i en gryde, gerne en tykbundet støbejernsgryde. Når det er godt varm (ca. 160 grader) - stik enden af en tændstik ned i, hvis det syder omkring den er olien varm.
  • Kom kartoffelstavene i ad to omgange (laver du til flere personer, så ad flere omgange) og steg i ca. 4-5 minutter, til kartoflerne er møre, men uden at de tager farve. Klik her og brug det smarte minutur.
    Dup dem tørre og kom dem i varm olie, hvor de steges møre uden at tage farve
  • Tag de stegte pommes frites op med en hulske og læg dem på køkkenrulle. Hertil kan de faktisk forberedes op til to dage før de skal bruges.
  • Når du er klar til at servere pommes frites varmes olien op igen, denne gang lidt højere varme (ca. 180 grader) - typisk med kogepladen på næsthøjeste trin - og steg nu kartoffelstavene gyldne og sprøde ad et par omgange. Igen, hvis du laver til flere personer, så ad flere omgange.
  • Steg kun små portioner kartoffelfritter ad gangen, for ellers falder oliens temperatur for meget. Steg i ca. 3-4 minutter, til de er tilpas gyldne, tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Næringsindhold

Hjemmelavede pommes frites
Mængde pr. portion
Kalorier
270
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
16
g
Natrium
 
3214
mg
140
%
Kalium
 
265
mg
8
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.5
g
1
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
1
IU
0
%
Vitamin C
 
12
mg
15
%
Calcium
 
17
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigstegte pommes frites serveres straks, hvor de drysses med lidt flagesalt.

De hjemmelavede kartoffelfritter er blandt andet super lækre sammen med culottesteg og en god bearnaise sauce.

Se flere lækre kartoffelopskrifter:

Nem og lækker kartoffelmos

Super nemme flødekartofler i ovn

Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

Se disse opskrifter:

  • Rissalat med urter og parmesan
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required