• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
et billede med langtidsstegt ribbensteg
Sådan ser en færdig og langtidsstegt ribbensteg ud. Ribbenstegen er super nem at lave, og den passer jo sig selv de 6-7 timer i ovnen. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Langtidsstegt ribbensteg giver dig både en mør steg og sprøde svær. Med denne opskrift er du sikker på et perfekt resultat efter 6-7 timer.

Sådan laver du en perfekt og langtidsstegt ribbensteg. Med mørt kød og meget sprøde svær.

Det tager selvfølgelig lidt tid at langtidsstege en ribbensteg, men stegen passer sig selv, så det er faktisk en ganske nem opskrift.

Skyen kan du bruge til en god sovs, og så blot servere ribbenstegen i skiver sammen med kogte kartofler, dampede grøntsager og den gode sovs.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor du skal beregne ca. 1,5 kilo ribbensteg. Men lav gerne rigeligt, da stegen er god som pålæg.

Opskrift på langtidsstegt ribbensteg

et billede med langtidsstegt ribbensteg

Langtidsstegt ribbensteg

4.58 fra 7 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 7 timer t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 ribbenssteg på ca. 1,5 kilo
  • Lidt rosmarin frisk
  • 1 løg skåret i grove stykker
  • 3 fed hvidløg knust
  • vand
  • groft salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Rids sværen på din ribbenssteg ned gennem fedtlaget.
  • Gnid groft salt godt ned mellem sværen, det er det der er med til at gøre den sprød.
  • Kom løg, lidt rosmarin og hvidløg i bunden af et ovnfast fad.
  • Hæld vand ved og kom ribbensstegen i.
  • Hvis sværen ikke er helt vandret (hvilket også er med til at gøre sværen sprød) så lav nogle kugler af stanniol og læg stegen på dem.
  • Fordel også lidt rosmarin i sværen og krydr med friskkværnet peber.
    ribbensteg klar til at komme i ovnen
  • Sæt i en 100 grader varm ovn (varmluft) i 6-7 timer. Sørg for at der er vand ved stegen hele tiden når du laver langtidsstegt ribbensteg.
  • Skru op for varmen i den sidst kvarters tid, til 230 grader. Hvis sværen stadig ikke er sprød, så giv den lidt grill, men hold øje med den for den kan hurtig blive sort.
    langtidsstegt ribbensteg skåret i skiver

Næringsindhold

Langtidsstegt ribbensteg
Mængde pr. portion
Kalorier
170
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Langtidsstegt ribbensteg køles af, inden den skæres ud i passende skiver.

Du kan dog sagtens servere en lun ribbensteg til eks. en frokost eller som aftensmad.

Se flere opskrifter

  • Culottesteg med balsamico-skysauce
    Culottesteg med balsamico-skysauce
  • flæskesteg med sprød svær
    Flæskesteg i ovn med lækker sovs
  • billede til langtidsstegt flæskesteg
    Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær
  • billede med pulled pork
    Pulled pork - den bedste opskrift til ovn
  • glaseret hamburgerryg
    Sådan laver du glaseret hamburgerryg

Se disse opskrifter:

  • Kalkungryde med grønne peberkorn
  • Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager
  • Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs
  • Wraps med kylling, avocado, bacon og mango
  • Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required