• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Supper » Suppe med tomater og champignon
suppe med tomater og champignon
En skøn og lækker suppe med tomater og champignon, og suppen laves blandt andet med portvin. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Suppe med tomater og champignon

Opdateret: 8. dec 2022 · Udgivet: 8. dec 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook16PinterestMessengerEmailPrintSMS
16
SHARES
Gå til opskrift

Her finder du en lækker opskrift på suppe med tomater og champignon. En skøn tomatsuppe med friske tomater og masser af smag.

Denne suppe med tomater og champignon smager fantastisk godt - også selvom du måske ikke lige tænker det i første omgang.

Den uimodståelige tomatsuppe laves blandt andet med lidt portvin, og det giver altså en virkelig god smag. Og bare rolig, alkoholen fordamper.

Brug suppen som forret eller en nærende hovedret - du vil ikke fortryde det.

Opskrift på suppe med tomater og champignon

suppe med tomater og champignon

Suppe med tomater og champignon

5 fra 5 brugere
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg finthakket
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • 2 porrer finthakket
  • 1 spsk. smør
  • 500 g tomater skåret i små tern
  • 50 g tomatpure koncentreret
  • 2 spsk. timian frisk
  • 1,3 liter bouillon efter eget valg
  • 150 g bacon i tern, ristet
  • 1 tsk. chilipulver eller efter smag
  • 250 g champignon i skiver
  • 2,5 dl fløde
  • 1 dl. portvin
  • 1 lime saft af ½ lime
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Svits løg, porre og hvidløg i lidt smør.
  • Tilsæt tomatpure, timian, salt, friskkværnet peber, tomater i tern, chili, bouillon og vand.
  • Læg låg på og lad det simre i 30 minutter. Gerne flere timer, hvis du har tid til det.
  • Svits de skivede champignon i ganske lidt smør, krydr dem med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Kom de stegte champignon i tomatsuppen.
  • Tilsæt portvin og fløde til din suppe med tomater og champignon, smag det godt til med limesaft, salt, friskkværnet peber og evt. mere chili.
  • Steg bacon sprødt og gyldent, lad det dryppe af.

Næringsindhold

Suppe med tomater og champignon
Mængde pr. portion
Kalorier
555
% Daglig værdi*
Fedt
 
42
g
65
%
Mættet fedt
 
22
g
138
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
103
mg
34
%
Natrium
 
2225
mg
97
%
Kalium
 
1135
mg
32
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
15
g
30
%
Vitamin A
 
3317
IU
66
%
Vitamin C
 
40
mg
48
%
Calcium
 
143
mg
14
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige suppe med tomater og champignon serveres med de stegte bacontern og et godt stykke brød. Eventuelt noget hjemmebagt ciabatta.

Se flere opskrifter

  • billede til gammeldags hønsekødssuppe
    Gammeldags hønsekødssuppe
  • billede til gammeldags oksekødssuppe
    Gammeldags oksekødssuppe på ben og kød
  • billede med gazpacho
    Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe
  • billede til ungarsk kartoffelsuppe
    Ungarsk kartoffelsuppe med paprika

Se disse opskrifter:

  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Spicy kyllingesuppe med mango topping
  • Ungarsk kartoffelsuppe med paprika
  • Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • Ris med rosiner til suppe
  • Lækker lemonade med vandmelon

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til Nutella Cheesecake Brownies

Nutella cheesecake brownies

Skinke med whiskymarinade

Skinke med whiskymarinade

billede ti lLemonade med vandmelon

Lækker lemonade med vandmelon

billede med andesteg - langtidsstegt and

Andesteg - opskrift på langtidsstegt and

billede med Sauce Populaire

Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs

billede med sandkage

Lækker sandkage med revet citronskal

billede med koge og dampe grønne asparges

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes

billede med fyldt kalkunbryst

Fyldt kalkunbryst med mozzarella

billede med orientalsk gryderet

Orientalsk gryderet med kylling og ris

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

newyorker gryde med oksekød og perleløg

Newyorker gryde med oksekød og perleløg

billede med broccolisalat

Broccolisalat med feta og lækker dressing

billede med gullasch eller gullash

Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød

Tortilla med hakket oksekød og avocadosalsa

Tortilla med hakket oksekød - nemme oksekødstortillas

Kalvegryde med squash og champignon

Nem kalvegryde med squash og champignon

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required