• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
billede med stegt flæsk med persillesovs
Stegt flæsk med persillesovs og kartofler er en dansk nationalret, og den smager jo forrygende. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Den rigtige opskrift på stegt flæsk med persillesovs. Selvfølgelig med sprød flæsk og kogte kartofler, en dansk klassiker fra mormors køkken.

Stegt flæsk med persillesovs er en klar middagsfavorit i mange hjem. Og det forstår man godt.

Stegt flæsk, kartofler og persillesovs taler for sig selv, og vi har virkelig fat i en dansk nationalret.

Der er beregnet fire skiver stegt flæsk til hver person, men du kan selvfølgelig sagtens lave mere.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på stegt flæsk

billede med stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

Stegt flæsk

  • 16 skiver flæsk stegeflæsk

Persillesovs

  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 4 dl. mælk måske lidt mere
  • muskatnød revet
  • 1 citron lidt saft
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt persille hakket

Kartofler

  • 800 g kartofler koges
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skiver af flæsk saltes, og trækker i 15 minutter. Klik her og brug det smarte minutur.
  • Kog kartoflerne i letsaltet vand, og lad dem trække i vandet.
  • Steg flæskeskiverne møre og sprøde på en pande ved jævn varme, og det tager cirka 10 minutter for en pandefuld stegt flæsk. Måske lidt mere afhængig af varme og tykkelsen på skiverne.
  • Har du meget mager flæsk, kan du med fordel tilsætte en smule olie på panden. Læg de færdigstegte flæskeskiver på et stykke køkkenrulle. Stegt flæsk kan holdes lun i ovnen.
  • Persillesovs: Smelt smør i en lille gryde, og kom hvedemel i.
  • Pisk rundt, og pisk derefter gradvist mælk i indtil den hvide sovs har den rette konsistens. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mælk.
  • Smag sovsen til med salt, peber, reven muskatnød og lidt friskpresset citronsaft, og tilsæt til sidst finthakket persille. Spar ikke på persillen i din persillesovs.

Næringsindhold

Stegt flæsk med persillesovs
Mængde pr. portion
Kalorier
930
% Daglig værdi*
Fedt
 
75
g
115
%
Mættet fedt
 
30
g
188
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
33
g
Kolesterol
 
117
mg
39
%
Natrium
 
717
mg
31
%
Kalium
 
1230
mg
35
%
Kulhydrater
 
44
g
15
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
20
g
40
%
Vitamin A
 
387
IU
8
%
Vitamin C
 
45
mg
55
%
Calcium
 
161
mg
16
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er du klar til at servere en lækker omgang stegt flæsk med kogte kartofler, en god persillesovs og der kan serveres en spidskålssalat til.

Se flere opskrifter

  • billede med frikadeller
    Gammeldags frikadeller - nem opskrift med danskvand
  • billede med luksus mørbradgryde
    Mørbradgryde
  • et billede med boller i karry og grøntsager
    Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

Se disse opskrifter:

  • Pandekager med oksekød og grøntsager
  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
  • Fyldt kalkunbryst med mozzarella
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata
  • Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

vildtragout gryderet med vildt

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

billede til æggemuffins med bacon

Æggemuffins med bacon

billede med dark and stormy cocktail

Sådan laver du Dark and Stormy drink

hjemmelavet aspargessuppe

Aspargessuppe med hvide og grønne asparges

billede med mormor boller

Boller

billede til rød karry suppe med mango og kylling

Rød karry suppe med mango og kylling

billede med aperol spritz

Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer

billede med blomkål kogetid

Kogetid på blomkål - sådan koger du kålen perfekt

Æblekage med marcipancreme og kanel

Æblekage med marcipancreme og kanel

billede med sauce bearnaise

Hjemmelavet sauce bearnaise, der altid bliver perfekt

billede med djævlekylling

Djævlekylling med chili og hvidløg

Ovnbagt frittata

Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

billede med kyllingelasagne

Kyllingelasagne - lækker lasagne med kylling

ristede mandler med lakrids og chokolade

Ristede mandler med lakrids og chokolade

billede med oksekødsgryde

Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required