• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Squashlasagne - sund lasagne uden kød
squashlasagne
En lækker og nem squashlasagne, der naturligvis laves med masser af squash. Foto: iStock.com.

Squashlasagne - sund lasagne uden kød

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du en nem squashlasagne. En god opskrift på lasagne med squash, tomatsauce og parmesan. En sund lasagne uden kød.

Squashlasagne er en lækker lasagne, som du laver med masser af squash, men den er helt uden kød.

Dermed får du en skøn vegetarret, der tilmed er nem at lave.

Se også: Kyllingelasagne - lækker lasagne med kylling

I squashlasagnen er der også lidt hvidløg, parmesan og hytteost - og masser af tomatsauce, og den laves uden bechamelsauce.

Opskriften er beregnet til to personer, men det er store portioner, så sammen med en salat og lidt ciabattabrød er der måske nok til fire.

Opskrift på squashlasagne

squashlasagne

Squashlasagne - sund lasagne uden kød

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 2 squash groftrevet
  • 1 løg hakket
  • 2 spiseskefulde olie til stegning
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 60 gram parmesan groftrevet
  • 2,5 dl hytteost
  • 0,5 teske muskatnød
  • 800 gram tomatsauce købes på glas
  • lasagneplader
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til squashlasagne starter du med, at varme lidt olie op i en pande og svits løg og squash i 2 minutters tid, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid.
  • Kom hytteost og halvdelen af parmesanosten ved, rør det godt rundt og tag af varmen.
  • Smag til med muskatnød, salt og friskkværnet peber.
  • Smør et lille fad let med olie.
  • Start så med at komme et lag af squashblandingen, derefter tomatsauce og så lasagneplader.
  • Forsæt på den måde, indtil det hele er brugt. Slut med lasagneplader, dækket med et lag tomatsauce.
  • Drys med resten af parmesanosten og sæt i en 220 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Bages ved over- og undervarme.

Næringsindhold

Squashlasagne - sund lasagne uden kød
Mængde pr. portion
Kalorier
786
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
110
mg
37
%
Natrium
 
3899
mg
170
%
Kalium
 
2104
mg
60
%
Kulhydrater
 
93
g
31
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
25
g
28
%
Protein
 
41
g
82
%
Vitamin A
 
2547
IU
51
%
Vitamin C
 
68
mg
82
%
Calcium
 
560
mg
56
%
Jern
 
8
mg
44
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Lad den færdige squashlasagne stå i 5-10 minutter, inden den serveres.

Så samler den sig ligesom lidt og er ikke så flydende.

Se også: Verdens bedste squashfrikadeller

Se disse opskrifter:

  • Beignetdej - nem frituredej med øl
  • Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce
  • Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat
  • Urtepandekager med spejlæg og bacon

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required