Sådan laver du en lækker spinatburger med hjemmelavede grovfritter. En skøn burger med spinatbund, og den laves uden burgerboller.
Du skal prøve denne skønne spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo.
Det er en fantastisk og meget nem burger, der faktisk laves uden burgerboller.
Se også: Sloppy Joe - opskrift på burger med kødsovs
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men du kan jo sagtens gange den op til flere.
Opskrift på spinatburger

Ingredienser
- 4 bagekartofler store
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie
- 400 g hakket oksekød
- 2 tsk dijonsennep
- 1 tsk sambal oelek
- 400 g spinat frisk
- 1 tsk olivenolie
Avocado creme
- 2 avocado
- 1 lille rødløg meget finthakket
- 1,5 lime limesaft
- 1 fed hvidløg presset
- 3 spsk creme fraiche
Fremgangsmåde
- Til spinatburger starter man med, at skrubbe kartoflerne, og de skæres dem i både. Dup dem tørre og fordel dem i et lag på en bageplade. Dryp med lidt olivenolie og drys med groft salt og friskkværnet peber. Læg dem i et lag og forsøg at lægge dem, så de ikke ligger for meget ind over hinanden, så bliver de ens brune og sprøde. Sæt dem i en ovn ved 200 grader varmluft i ca. 45 minutter - eller til de er gyldne og sprøde.
- Rør det hakkede oksekød med lidt salt, friskkværnet peber og dijonsennep. Form til 2 store bøffer og steg dem på en pande eller på grill, til de er som de ønskes.
- Skyl den friske spinat rigtig godt og dup den tør. Kom den i en gryde med 1 tsk. olivenolie, salt og friskkværnet peber. Damp til det er faldet sammen - det tager kun et par minutter.
- Avocado creme: Hak avocadokødet i små tern (eller mos det hvis det ønskes), rør sammen med de øvrige ingredienser og lad det trække lidt inden servering.
- Læg en rund bund på en tallerken af spinat (i stedet for en burgerbolle), læg bøffen ovenpå. Smør en halv teske sambal oelek på hver bøf og top med avocado creme.
Næringsindhold
Tips
Den lækre spinatburger serveres straks sammen med de bagte grovfritter, og gerne sammen med denne mayo med chili.
Mayo-/sød chilidip a la Newyorkerbyheart
4 spsk mayonnaise
2 spsk sød chilisauce
2 presset hvidløg
Rør det hele sammen og lad det trække lidt inden servering. Du bestemmer selv hvor stærkt det skal være, ved at justere på chilisaucen.
Den er genial til hjemmelavede pommes frites.
Se også: Hjemmelavet burger med kryddermayo
Comments
No Comments