• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo
Lækker spinatburger med hjemmelavede grovfritter
En nem og lækker spinatburger med hjemmelavede grovfritter, der smager super godt til aftensmad. Og jo, det er en burger uden burgerbolle. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du en lækker spinatburger med hjemmelavede grovfritter. En skøn burger med spinatbund, og den laves uden burgerboller.

Du skal prøve denne skønne spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo.

Det er en fantastisk og meget nem burger, der faktisk laves uden burgerboller.

Se også: Sloppy Joe - opskrift på burger med kødsovs

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men du kan jo sagtens gange den op til flere.

Opskrift på spinatburger

Lækker spinatburger med hjemmelavede grovfritter

Lækker spinatburger med hjemmelavede grovfritter

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 4 bagekartofler store
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk sambal oelek
  • 400 g spinat frisk
  • 1 tsk olivenolie

Avocado creme

  • 2 avocado
  • 1 lille rødløg meget finthakket
  • 1,5 lime limesaft
  • 1 fed hvidløg presset
  • 3 spsk creme fraiche
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til spinatburger starter man med, at skrubbe kartoflerne, og de skæres dem i både. Dup dem tørre og fordel dem i et lag på en bageplade. Dryp med lidt olivenolie og drys med groft salt og friskkværnet peber. Læg dem i et lag og forsøg at lægge dem, så de ikke ligger for meget ind over hinanden, så bliver de ens brune og sprøde. Sæt dem i en ovn ved 200 grader varmluft i ca. 45 minutter - eller til de er gyldne og sprøde.
  • Rør det hakkede oksekød med lidt salt, friskkværnet peber og dijonsennep. Form til 2 store bøffer og steg dem på en pande eller på grill, til de er som de ønskes.
  • Skyl den friske spinat rigtig godt og dup den tør. Kom den i en gryde med 1 tsk. olivenolie, salt og friskkværnet peber. Damp til det er faldet sammen - det tager kun et par minutter.
  • Avocado creme: Hak avocadokødet i små tern (eller mos det hvis det ønskes), rør sammen med de øvrige ingredienser og lad det trække lidt inden servering.
  • Læg en rund bund på en tallerken af spinat (i stedet for en burgerbolle), læg bøffen ovenpå. Smør en halv teske sambal oelek på hver bøf og top med avocado creme.

Næringsindhold

Lækker spinatburger med hjemmelavede grovfritter
Mængde pr. portion
Kalorier
1364
% Daglig værdi*
Fedt
 
83
g
128
%
Mættet fedt
 
23
g
144
%
Transfedt
 
3
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
43
g
Kolesterol
 
142
mg
47
%
Natrium
 
1609
mg
70
%
Kalium
 
4579
mg
131
%
Kulhydrater
 
111
g
37
%
Kostfibre
 
30
g
125
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
55
g
110
%
Vitamin A
 
19103
IU
382
%
Vitamin C
 
180
mg
218
%
Calcium
 
346
mg
35
%
Jern
 
14
mg
78
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Den lækre spinatburger serveres straks sammen med de bagte grovfritter, og gerne sammen med denne mayo med chili.

Mayo-/sød chilidip a la Newyorkerbyheart

4 spsk mayonnaise

2 spsk sød chilisauce

2 presset hvidløg

Rør det hele sammen og lad det trække lidt inden servering. Du bestemmer selv hvor stærkt det skal være, ved at justere på chilisaucen.

Den er genial til hjemmelavede pommes frites.

Se også: Hjemmelavet burger med kryddermayo

Se disse opskrifter:

  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Samosa med fyld af hakket oksekød og ris
  • Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med sommersalat

Sommersalat med ferskner, serranoskinke og halloumi ost

billede med panerede koteletter

Panerede koteletter med panko eller alm. rasp

billede af pandekager

Pandekager opskrift

billede med sojamarineret svinekød med grønsager

Sojamarineret svinekød med grøntsager

rodfrugtmos

Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter

billede med græsk kylling a la souvlaki

Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas

billede med grillet oksecuvette

Grillet oksecuvette med citron- og hvidløgsmarinade

apple pie amerikansk æbletærte

Apple pie - amerikansk æbletærte

billede med nemme rabarbermuffins

Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber

billede med mexicansk fad med oksekød og tortillachips

Mexicansk fad med oksekød og tortillachips

billede med jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe - lækker og cremet

billede med blomkålsdip

Lækker blomkålsdip - dip med blomkål

tilbehør til steg kartofler med rosenkål og bacon

Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

billede til hurtig andesauce

Opskrift på nem og hurtig andesauce

surdejsbrød opskrift

Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required