• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo
Lækker spinatburger med hjemmelavede grovfritter
En nem og lækker spinatburger med hjemmelavede grovfritter, der smager super godt til aftensmad. Og jo, det er en burger uden burgerbolle. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo

Opdateret: 6. okt 2023 · Udgivet: 6. okt 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du en lækker spinatburger med hjemmelavede grovfritter. En skøn burger med spinatbund, og den laves uden burgerboller.

Du skal prøve denne skønne spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo.

Det er en fantastisk og meget nem burger, der faktisk laves uden burgerboller.

Se også: Sloppy Joe - opskrift på burger med kødsovs

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men du kan jo sagtens gange den op til flere.

Opskrift på spinatburger

Lækker spinatburger med hjemmelavede grovfritter

Lækker spinatburger med hjemmelavede grovfritter

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 4 bagekartofler store
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk sambal oelek
  • 400 g spinat frisk
  • 1 tsk olivenolie

Avocado creme

  • 2 avocado
  • 1 lille rødløg meget finthakket
  • 1,5 lime limesaft
  • 1 fed hvidløg presset
  • 3 spsk creme fraiche
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til spinatburger starter man med, at skrubbe kartoflerne, og de skæres dem i både. Dup dem tørre og fordel dem i et lag på en bageplade. Dryp med lidt olivenolie og drys med groft salt og friskkværnet peber. Læg dem i et lag og forsøg at lægge dem, så de ikke ligger for meget ind over hinanden, så bliver de ens brune og sprøde. Sæt dem i en ovn ved 200 grader varmluft i ca. 45 minutter - eller til de er gyldne og sprøde.
  • Rør det hakkede oksekød med lidt salt, friskkværnet peber og dijonsennep. Form til 2 store bøffer og steg dem på en pande eller på grill, til de er som de ønskes.
  • Skyl den friske spinat rigtig godt og dup den tør. Kom den i en gryde med 1 tsk. olivenolie, salt og friskkværnet peber. Damp til det er faldet sammen - det tager kun et par minutter.
  • Avocado creme: Hak avocadokødet i små tern (eller mos det hvis det ønskes), rør sammen med de øvrige ingredienser og lad det trække lidt inden servering.
  • Læg en rund bund på en tallerken af spinat (i stedet for en burgerbolle), læg bøffen ovenpå. Smør en halv teske sambal oelek på hver bøf og top med avocado creme.

Næringsindhold

Lækker spinatburger med hjemmelavede grovfritter
Mængde pr. portion
Kalorier
1364
% Daglig værdi*
Fedt
 
83
g
128
%
Mættet fedt
 
23
g
144
%
Transfedt
 
3
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
43
g
Kolesterol
 
142
mg
47
%
Natrium
 
1609
mg
70
%
Kalium
 
4579
mg
131
%
Kulhydrater
 
111
g
37
%
Kostfibre
 
30
g
125
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
55
g
110
%
Vitamin A
 
19103
IU
382
%
Vitamin C
 
180
mg
218
%
Calcium
 
346
mg
35
%
Jern
 
14
mg
78
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Den lækre spinatburger serveres straks sammen med de bagte grovfritter, og gerne sammen med denne mayo med chili.

Mayo-/sød chilidip a la Newyorkerbyheart

4 spsk mayonnaise

2 spsk sød chilisauce

2 presset hvidløg

Rør det hele sammen og lad det trække lidt inden servering. Du bestemmer selv hvor stærkt det skal være, ved at justere på chilisaucen.

Den er genial til hjemmelavede pommes frites.

Se også: Hjemmelavet burger med kryddermayo

Se disse opskrifter:

  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Samosa med fyld af hakket oksekød og ris
  • Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Chokokage med banancreme og chokolademousse

Chokokage med banancreme og chokolademousse

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

billede ti lLemonade med vandmelon

Lækker lemonade med vandmelon

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

øllebrød

Opskrift på øllebrød lavet fra bunden

billede med oksekød i paprika flødesovs

Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris

amerikansk rejecocktail med cocktailsovs

Amerikansk rejecocktail med cocktailsovs

billede med orientalsk gryderet

Orientalsk gryderet med kylling og ris

billede til Æbletærte med mazarin, karamel og mandler

Æbletærte med mazarin, karamel og mandler

billede til hjemmelavede kødboller

Hjemmelavede kødboller til suppe

Sund peberfrugtsalat med tomat og agurk

figensalat salat med friske figner

Figensalat - lækker salat med friske figner

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

squashboller

Squashboller - nemme boller med squash

billede med nem kyllingefrikassé

Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required