• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Sprøde pommes frites i ovn - forkogte
et billede til sprøde pommes frites i ovn
Du kan meget nemt lave sprøde pommes i frittes i ovn, og her forkoges kartoffelstængerne først i lidt vand med eddike. Foto: iStock.com.

Sprøde pommes frites i ovn - forkogte

Opdateret: 6. feb 2023 · Udgivet: 2. feb 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook17PinterestMessengerEmailPrintSMS
17
SHARES
Gå til opskrift

Ønsker du sprøde pommes frites i ovn, så skal du bruge denne opskrift. Her forkoges kartoffelstængerne hurtigt, inden de bages sprøde og lækre.

Sådan laver du sprøde pommes frites i ovn, og der er flere små tricks, der er gode at kende, når du vil lave dine hjemmelavede fritter.

Dem får du her sammen med den gode opskrift på de ovnstegte fritter.

Tips og tricks

  1. Brug mellemstore kartofler til fritterne, og du behøver ikke skrælle kartoflerne.
  2. Fritterne skæres ud i en tykkelse på ca. 1,5 gange 1,5 centimeter. Så blive de perfekt sprøde.
  3. Forkog kartoffelstængerne i kogende vand tilsat lidt eddike. Eddiken gør, at kartoflerne ikke koger ud.
  4. Når dine pommes frites er i ovnen er det vigtigt, at du undervejs husker at lukke dampen ud. Ellers er fugtigheden i ovnen for høj, og så er det svært at få fritterne sprøde nok.

Opskrift på pommes frites i ovn

et billede til sprøde pommes frites i ovn

Pommes frites i ovn

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 900 gram kartofler helst mellemstore kartofler
  • vand
  • 0,5 deciliter eddike
  • 3 spiseskefulde solsikkeolie
  • flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kartoflerne skæres ud i passende stænger, gerne på ca. 1,5 gange 1,5 centimeter i tykkelse. Så får du de perfekte og sprøde pommes frites i ovn. Du behøver ikke skrælle kartoflerne.
  • Læg kartoffelstængerne i en skål og fyld op med iskoldt vand, så stængerne er dækket helt.
  • Lad kartoffelstængerne stå i 30 minutter, men skift gerne vandet halvvejs. Det fjerner stivelsen fra kartoflerne.
  • Hæld vandet fra og tør kartoflerne i et rent viskestykke.
  • Kog en gryde vand op og tilsæt en halv deciliter eddike. Lad det bulderkoge, hvorefter kartoffelstængerne tilsættes. Koges nu 5 minutter.
  • Hæld vandet fra og læg kartoffelstængerne på et rent viskestykke, hvor de skal køles helt af.
  • Kom dem så i en skål og vend dem med lidt solsikkeolie.
  • Fordel derefter kartoffelstængerne på en rist med bagepapir, og her må de ikke overlappe hinanden, hvis du vil være sikker på sprøde fritter.
  • Pommes frites i ovn skal nu have ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft. Her skal du nogle gange huske at lukke dampen ud af ovnen, da de ellers har sværere ved at blive sprøde. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer, og derfor kan den variere.

Næringsindhold

Pommes frites i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
175
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.2
g
0
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.01
g
Natrium
 
595
mg
26
%
Kalium
 
948
mg
27
%
Kulhydrater
 
39
g
13
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
5
IU
0
%
Vitamin C
 
44
mg
53
%
Calcium
 
28
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De sprøde pommes frites i ovn serveres selvfølgelig straks, og her drysses de med flagesalt. Velbekomme.

Hvem opfandt pommes frites?

Det er usikkert, hvem der opfandt pommes frites, men de er ofte tilskrevet belgiere.

Som nogle af de første ved man i hvert fald, at serverede skiver af stegte kartofler som tilbehør til andre retter.

Er de sunde?

Nej, pommes frites er ikke anset for at være et sund madvalg, da de har et højt indhold af kalorier og fedt, og et lavt indhold af næringsstoffer.

De er ofte stegt i en raffineret olie, hvilket kan øge indholdet af skadelige transfedtsyrer.

Regelmæssigt spisning af pommes frites kan føre til vægtøgning, hvilket igen kan øge risikoen for hjertesygdomme og andre sundhedsproblemer.

Derfor bør pommes frites nydes med måde, og indgå som en sjælden gæst i en varieret kost. Pommes frites i ovn er dog sundere end de traditionelle friturestegte fritter.

Hvad er de bedste kartofler til fritter?

Den bedste kartoffel til pommes frites er en med høj stivelsesindhold, såsom Russet Burbank, Maris Piper, King Edward eller Yukon Gold.

Disse kartofler har den rette konsistens til at blive skåret i små stænger og stegt til en sprød ydre og blød indre.

Deres høje stivelsesindhold giver også dine pommes frites en god balance mellem sprødhed og blødhed.

Hvorfor hedder det pommes frites?

Ordet "pommes frites" stammer fra fransk og betyder "stegte kartofler".

Det er blevet adopteret af mange sprog, herunder nederlandsk, hvor "frites" er det almindelige ord for pommes frites, og tysk, hvor det er kendt som "Pommes".

Pommes frites har været en populær snack i Belgien og Frankrig i århundreder, og blev de blev kendt verden over i det 20. århundrede med udbredelsen af fastfood-kulturen.

Med bagepulver?

Bagepulver kan bruges til at tilsætte ekstra sprødhed til pommes frites ved at fremme dannelsen af en sprød skorpe under stegning.

Bagepulver virker ved at reagere med syre i kartoflerne og frigive CO2, hvilket skaber små bobler og hjælper med at skabe en sprød skorpe.

For at bruge bagepulver i pommes frites-opskrifter, tilsættes det typisk til stegningen i form af en blanding af mel og bagepulver, eller det tilsættes direkte til den blødgjorte kartoffel før stegning.

Det er vigtigt at bemærke, at for meget bagepulver kan give en bitter smag, så det er vigtigt at følge opskriften nøje.

Se flere opskrifter:

Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre

Sprøde kartoffelrøsti i ovn - nem opskrift

Se disse opskrifter:

  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Ovnbagt græskar med bacon

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

gulerodssalat med bolsjebeder

Gulerodssalat med bolsjebeder

billede med ovnbagt svinemørbrad med grønsager

Ovnbagt svinemørbrad med grønsager

billede med whiskey sour cocktail

Whiskey sour cocktail opskrift

hjemmelavet rødvinssauce

Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin

forårssalat a la newyorker by heart

Forårssalat med rygeost dressing

billede med Tortellini salat med kylling og peberfrugt

Tortellini salat med kylling og peberfrugt

billede med focaccia

Italiensk focaccia brød - den nemme opskrift

billede med gremolata

Gremolata - italiensk grøn sauce

billede med hollandsk biksemad med spaghetti

Hollandsk biksemad med spaghetti

billede med hjemmelavet is

Hjemmelavet is - verdens bedste og nemmeste opskrift

billede med farsbrød med bacon

Farsbrød med bacon og BBQ sauce

hakket oksekød med spinat og champignon

Hakket oksekød med spinat og champignon

et billede med persillesovs

Klassisk persillesovs opskrift

kødboller i kokosmælk med karry

Kødboller i kokosmælk med karry

billede med honningmarineret laks

Honningmarineret laks med citrussmag

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required