Til spinatburger starter man med, at skrubbe kartoflerne, og de skæres dem i både. Dup dem tørre og fordel dem i et lag på en bageplade. Dryp med lidt olivenolie og drys med groft salt og friskkværnet peber. Læg dem i et lag og forsøg at lægge dem, så de ikke ligger for meget ind over hinanden, så bliver de ens brune og sprøde. Sæt dem i en ovn ved 200 grader varmluft i ca. 45 minutter - eller til de er gyldne og sprøde.
Rør det hakkede oksekød med lidt salt, friskkværnet peber og dijonsennep. Form til 2 store bøffer og steg dem på en pande eller på grill, til de er som de ønskes.
Skyl den friske spinat rigtig godt og dup den tør. Kom den i en gryde med 1 tsk. olivenolie, salt og friskkværnet peber. Damp til det er faldet sammen - det tager kun et par minutter.
Avocado creme: Hak avocadokødet i små tern (eller mos det hvis det ønskes), rør sammen med de øvrige ingredienser og lad det trække lidt inden servering.
Læg en rund bund på en tallerken af spinat (i stedet for en burgerbolle), læg bøffen ovenpå. Smør en halv teske sambal oelek på hver bøf og top med avocado creme.
Næringsindhold
Lækker spinatburger med hjemmelavede grovfritter
Mængde pr. portion
Kalorier
1364
% Daglig værdi*
Fedt
83
g
128
%
Mættet fedt
23
g
144
%
Transfedt
3
g
Flerumættet fedt
8
g
Enkelumættet fedt
43
g
Kolesterol
142
mg
47
%
Natrium
1609
mg
70
%
Kalium
4579
mg
131
%
Kulhydrater
111
g
37
%
Kostfibre
30
g
125
%
Sukker
10
g
11
%
Protein
55
g
110
%
Vitamin A
19103
IU
382
%
Vitamin C
180
mg
218
%
Calcium
346
mg
35
%
Jern
14
mg
78
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.