Lav en lækker sommersalat med ferskner, serranoskinke og halloumi ost som tilbehør til mad fra grillen eller anden aftensmad. Nem og god salat.
Her får du en skøn opskrift på sommersalat, der blandt andet laves med ferskner, serrano skinke og halloumi ost.
Mængderne kan du justere til efter ønske, og som udgangspunkt er opskriften til to personer.
Men brug knapperne under Antal i opskriftsboksen, hvis du skal lave til flere personer.
Opskrift på sommersalat

Ingredienser
- 2 håndfulde spinat godt skyllet og slynget tør
- 3 skiver halloumi ost
- 3 skiver serrano skinke
- 2 ferskner skåret i mindre stykker - eller 3 flade ferskner (donut ferskner)
- 1 forårsløg fintsnittet
Dressing
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. balsamico
- 1 tsk. ahornsirup
- flagesalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom lidt olie på en pande og steg halloumi-osten til den bliver gylden. Tag den af og bræk den i mindre stykker.
- Læg serranoskinke på panden og steg til skinken bliver sprød. Læg på køkkenrulle, så det kan dryppe af, smuldr i mindre stykker.
- Kom salaten i en skål eller et lavt fad. Fordel ferskenstykker ovenpå og derefter forårsløg.
- Så kommes osten på og tilsidst den sprøde skinke, brækket i mindre stykker.
- Pisk ingredienserne til dressingen sammen og dryp den over lige inden din sommersalat serveres, eller server dressingen til.
Næringsindhold
Noter
Den færdige sommersalat serveres straks, og den er altså god til grillet mad, herunder grillet flæsk og grillet kyllingebryst.
Se flere lækre salater:
Broccolisalat med feta og lækker dressing
Kom med din kommentar