• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Supper » Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
sellerisuppe
Lækker sellerisuppe, der er lavet af knoldselleri. Suppen er fin som forret eller en let hovedret. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på sellerisuppe, der er en klassisk suppe lavet med knoldselleri. Laves med mælk og fond, og suppen er uden fløde.

Sellerisuppe er en klassisk suppe lavet af blandt andet knoldselleri, løg og bouillon, og den er fin som en forret eller let hovedret til aftensmad.

Suppen er nem at lave, og den blendes blot direkte i gryden, så nemmere kan det næsten ikke være.

Se også: Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

Selleri deler ofte vandene, hvor mange er vilde med denne rodfrugt, men der er også en del, der nærmest afskyr den. Prøv dog alligevel at give suppen en chance, for den smager altså virkelig godt.

Sellerisuppen er lavet uden fløde, men ønskes en mere rund smag i suppen, kan du udskifte noget af, eller al, mælken med fløde.

Opskrift på sellerisuppe

sellerisuppe

Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g knoldselleri skrællet og skåret i tern
  • 1 stort løg skåret grove stykker
  • 2 spsk olivenolie til stegning
  • 8 dl vand
  • 4 dl sødmælk
  • 2 terninger hønsebouillon
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 1 spsk smør til stegning
  • 150 g champignon skåret i kvarter
  • 1 fed hvidløg knust og finthakket
  • 1 håndfuld persille finthakket
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til hjemmelavet sellerisuppe starter du med, at varm lidt olivenolie op i en gryde.
  • Kom så selleri og løg ned i, lad det svitse i et par minutter.
  • Kom vand, mælk og bouillonterninger ved, skru ned og lad det simre i 20-25 minutter, til sellerien er mør.
  • Blend suppen til den er glat og smag den til med salt og friskkværnet peber. Brug bare en stavblender direkte i gryden.
  • Smelt smør på en pande og svits champignon til de tager farve, krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt hvidløg og vend det godt rundt, lad det stege med i et halvt minuts tid.
  • Tag det af panden og vend persille i.

Næringsindhold

Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
Mængde pr. portion
Kalorier
221
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
20
mg
7
%
Natrium
 
1096
mg
48
%
Kalium
 
634
mg
18
%
Kulhydrater
 
19
g
6
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
335
IU
7
%
Vitamin C
 
13
mg
16
%
Calcium
 
186
mg
19
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Den færdige sellerisuppe anrettes med pynt/fyld på toppen, og gerne sammen med et lille stykke hjemmebagt ciabattabrød.

Se også: Gammeldags hønsekødssuppe

Se disse opskrifter:

  • Ungarsk kartoffelsuppe med paprika
  • Spicy kyllingesuppe med mango topping
  • Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • Suppe med tomater og champignon
  • Nutella cookies - lækre kager med Nutella
  • Hasselback kartofler (de hasselbagte)

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required