Få den bedste opskrift på hjemmebagte rugkiks, der er perfekte til ost og meget andet godt. Du får 40 nemme, sprøde og lækre kiks med rugmel.
Hjemmebagte rugkiks er altid et sikkert hit, og dem kan du servere sammen med ost eller andre slags pålæg.
De kan også serveres som en forret, hvor de toppes med laks og avocado.
Rugkiksene er meget nemme at bage selv, og du får ca. 40 kiks ud af denne opskrift. Det afhænger selvfølgelig af hvor store du skærer dem ud.
Er du vild med kommen, kan du sagtens tilsætte lidt af det i dejen.
Opskrift på rugkiks

Ingredienser
- 100 g rugmel
- 100 g sigtemel
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 100 g smør smeltet
- 1 dl mælk koldt
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og hæld den kolde mælk i.
- De to slags mel, salt, bagepulver og evt. kommen blandes sammen.
- Når smør-/mælkeblandingen er næsten helt kold, blandes den i melblandingen.
- Rør dejen sammen med en el-mikser og ælt den derefter på bordet med lidt mel. Er dejen meget fugtig, kan der tilsættes lidt mere mel.
- Del dejen i to lige store stykker.
- Rul dejstykkerne meget tyndt ud, på et meldrysset bord. Hvis dejen er meget blød, kan den ligges i køleskab i et par timer, så bliver den nemmere at arbejde med.
- Skær den udrullede dej i den størrelse rugkiks som der ønskes, brug en kniv, en kagesporer eller en pizzaskærer.
- Prik dejen godt med en gaffel.
- Læg rugkiksene på en bageplade beklædt med bagepapir. Kiksene kan drysses med forskellige ting, eks. flagesalt og sesamfrø - men andre ting kan jo vælges.
- Bag de lækre rugkikskiks ved 200 grader i ca. 5-7 minutter.
Næringsindhold
Noter
Lad de færdigbagte rugkiks køle lidt af på pladen, inden de sættes over på en bagerist, hvor de afkøles HELT.
Når rugkiksene er helt kolde, kan de opbevares i en tætsluttende kagedåse.
Kom med din kommentar