• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt
billede til hjemmebagte rugkiks
De færdige hjemmebagte rugkiks passer perfekt til ost og andet godt. Og så er de lækre kiks nemme at bage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt

Opdateret: 26. jan 2023 · Udgivet: 24. jan 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på hjemmebagte rugkiks, der er perfekte til ost og meget andet godt. Du får 40 nemme, sprøde og lækre kiks med rugmel.

Hjemmebagte rugkiks er altid et sikkert hit, og dem kan du servere sammen med ost eller andre slags pålæg.

De kan også serveres som en forret, hvor de toppes med laks og avocado.

Rugkiksene er meget nemme at bage selv, og du får ca. 40 kiks ud af denne opskrift. Det afhænger selvfølgelig af hvor store du skærer dem ud.

Er du vild med kommen, kan du sagtens tilsætte lidt af det i dejen.

Opskrift på rugkiks

billede til hjemmebagte rugkiks

Hjemmebagte rugkiks

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 40 stk.

Ingredienser

  • 100 g rugmel
  • 100 g sigtemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 100 g smør smeltet
  • 1 dl mælk koldt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Smelt smørret og hæld den kolde mælk i.
  • De to slags mel, salt, bagepulver og evt. kommen blandes sammen.
  • Når smør-/mælkeblandingen er næsten helt kold, blandes den i melblandingen.
  • Rør dejen sammen med en el-mikser og ælt den derefter på bordet med lidt mel. Er dejen meget fugtig, kan der tilsættes lidt mere mel.
  • Del dejen i to lige store stykker.
  • Rul dejstykkerne meget tyndt ud, på et meldrysset bord. Hvis dejen er meget blød, kan den ligges i køleskab i et par timer, så bliver den nemmere at arbejde med.
  • Skær den udrullede dej i den størrelse rugkiks som der ønskes, brug en kniv, en kagesporer eller en pizzaskærer.
  • Prik dejen godt med en gaffel.
  • Læg rugkiksene på en bageplade beklædt med bagepapir. Kiksene kan drysses med forskellige ting, eks. flagesalt og sesamfrø - men andre ting kan jo vælges.
  • Bag de lækre rugkikskiks ved 200 grader i ca. 5-7 minutter.

Næringsindhold

Hjemmebagte rugkiks
Mængde pr. portion
Kalorier
38
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
3
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
6
mg
2
%
Natrium
 
74
mg
3
%
Kalium
 
14
mg
0
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
67
IU
1
%
Calcium
 
4
mg
0
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lad de færdigbagte rugkiks køle lidt af på pladen, inden de sættes over på en bagerist, hvor de afkøles HELT.

Når rugkiksene er helt kolde, kan de opbevares i en tætsluttende kagedåse.

Se flere opskrifter

  • billede til gulerodsboller med græskarkerner
    10 gulerodsboller med græskarkerner
  • billede med gammeldags franskbrød
    Franskbrød
  • billede med fødselsdagsboller
    Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller
  • billede med nemme pitabrød
    Nemme pitabrød der altid popper op
  • billede til hjemmelavet mørdej
    Sådan laver du mørdej - nem opskrift

Se disse opskrifter:

  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag
  • Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg
  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Grilled cheese sandwich - ostesandwich
  • Grove pølsehorn med gulerødder

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med rabarberkage

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

blødkogt æg

Koge æg: Sådan koges blødkogt æg med succes

billede til risengrød i ovn

Opskrift på risengrød i ovn

billede med eksotisk mørbrad

Eksotisk mørbrad med kokosmælk og ris

billede med hjemmelavede hvidløgsflutes

Opskrift på hjemmelavet hvidløgsflute

kogning af hvide asparges

Kogning af hvide asparges - guide til tilberedning

rodfrugt biksemad med halloumi

Rodfrugt biksemad med halloumi

billede til opskrift på klejner

Klejner - den bedste klejne opskrift til jul

billede til ølbraiserede svinekæber med polenta

Ølbraiserede svinekæber med polenta

Philly cheese steak sandwich

Philly cheese steak sandwich opskrift

billede med squashkage

Nem squashkage - hvad kan man bruge squash til?

Billede med koteletter med spidskål i rygeostcreme

Koteletter med spidskål i rygeostcreme

billede med chokolademuffins

Chokolademuffins med kakao og chokolade

billede med æbleflæsk

Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift

billede med hjemmelavede falafler

Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required