• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt
billede til hjemmebagte rugkiks
De færdige hjemmebagte rugkiks passer perfekt til ost og andet godt. Og så er de lækre kiks nemme at bage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt

Opdateret: 26. jan 2023 · Udgivet: 24. jan 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på hjemmebagte rugkiks, der er perfekte til ost og meget andet godt. Du får 40 nemme, sprøde og lækre kiks med rugmel.

Hjemmebagte rugkiks er altid et sikkert hit, og dem kan du servere sammen med ost eller andre slags pålæg.

De kan også serveres som en forret, hvor de toppes med laks og avocado.

Rugkiksene er meget nemme at bage selv, og du får ca. 40 kiks ud af denne opskrift. Det afhænger selvfølgelig af hvor store du skærer dem ud.

Er du vild med kommen, kan du sagtens tilsætte lidt af det i dejen.

Opskrift på rugkiks

billede til hjemmebagte rugkiks

Hjemmebagte rugkiks

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 40 stk.

Ingredienser

  • 100 g rugmel
  • 100 g sigtemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 100 g smør smeltet
  • 1 dl mælk koldt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Smelt smørret og hæld den kolde mælk i.
  • De to slags mel, salt, bagepulver og evt. kommen blandes sammen.
  • Når smør-/mælkeblandingen er næsten helt kold, blandes den i melblandingen.
  • Rør dejen sammen med en el-mikser og ælt den derefter på bordet med lidt mel. Er dejen meget fugtig, kan der tilsættes lidt mere mel.
  • Del dejen i to lige store stykker.
  • Rul dejstykkerne meget tyndt ud, på et meldrysset bord. Hvis dejen er meget blød, kan den ligges i køleskab i et par timer, så bliver den nemmere at arbejde med.
  • Skær den udrullede dej i den størrelse rugkiks som der ønskes, brug en kniv, en kagesporer eller en pizzaskærer.
  • Prik dejen godt med en gaffel.
  • Læg rugkiksene på en bageplade beklædt med bagepapir. Kiksene kan drysses med forskellige ting, eks. flagesalt og sesamfrø - men andre ting kan jo vælges.
  • Bag de lækre rugkikskiks ved 200 grader i ca. 5-7 minutter.

Næringsindhold

Hjemmebagte rugkiks
Mængde pr. portion
Kalorier
38
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
3
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
6
mg
2
%
Natrium
 
74
mg
3
%
Kalium
 
14
mg
0
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
67
IU
1
%
Calcium
 
4
mg
0
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lad de færdigbagte rugkiks køle lidt af på pladen, inden de sættes over på en bagerist, hvor de afkøles HELT.

Når rugkiksene er helt kolde, kan de opbevares i en tætsluttende kagedåse.

Se flere opskrifter

  • billede til gulerodsboller med græskarkerner
    10 gulerodsboller med græskarkerner
  • billede med gammeldags franskbrød
    Franskbrød
  • billede med fødselsdagsboller
    Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller
  • billede med nemme pitabrød
    Nemme pitabrød der altid popper op
  • billede til hjemmelavet mørdej
    Sådan laver du mørdej - nem opskrift

Se disse opskrifter:

  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag
  • Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg
  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Grilled cheese sandwich - ostesandwich
  • Grove pølsehorn med gulerødder

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med ovnkartofler med citron og parmesan

Ovnkartofler med citron og parmesan

billede med Buffalo-chicken macaroni and cheese

Himmelsk Buffalo-chicken macaroni and cheese

billede med ovnbagt svinemørbrad med grønsager

Ovnbagt svinemørbrad med grønsager

Chokolade Pavlova med banan, jordbær og kiwi

Chokolade Pavlova med frugt og bær

Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin

Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin

billede med farserede porrer

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

billede med hele panerede pandestegte rødspætter

Hele panerede pandestegte rødspætter

kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

Kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

billede med verdens nemmeste bananpandekager

Bananpandekager

billede med sweet potato fritter

Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte

billede til pasta med laks og grøntsager

Pasta med laks og grøntsager

billede til Nutella Cheesecake Brownies

Nutella cheesecake brownies

Philly cheese steak sandwich

Philly cheese steak sandwich opskrift

billede med hjemmelavet tomatketchup

Hjemmelavet tomatketchup lavet af tomatpure

billede med oliventapenade

Opskrift på hjemmelavet oliventapenade

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required