De to slags mel, salt, bagepulver og evt. kommen blandes sammen.
Når smør-/mælkeblandingen er næsten helt kold, blandes den i melblandingen.
Rør dejen sammen med en el-mikser og ælt den derefter på bordet med lidt mel. Er dejen meget fugtig, kan der tilsættes lidt mere mel.
Del dejen i to lige store stykker.
Rul dejstykkerne meget tyndt ud, på et meldrysset bord. Hvis dejen er meget blød, kan den ligges i køleskab i et par timer, så bliver den nemmere at arbejde med.
Skær den udrullede dej i den størrelse rugkiks som der ønskes, brug en kniv, en kagesporer eller en pizzaskærer.
Prik dejen godt med en gaffel.
Læg rugkiksene på en bageplade beklædt med bagepapir. Kiksene kan drysses med forskellige ting, eks. flagesalt og sesamfrø - men andre ting kan jo vælges.
Bag de lækre rugkikskiks ved 200 grader i ca. 5-7 minutter.
Næringsindhold
Hjemmebagte rugkiks
Mængde pr. portion
Kalorier
38
% Daglig værdi*
Fedt
2
g
3
%
Mættet fedt
1
g
6
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
0.1
g
Enkelumættet fedt
1
g
Kolesterol
6
mg
2
%
Natrium
74
mg
3
%
Kalium
14
mg
0
%
Kulhydrater
4
g
1
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
0.1
g
0
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
67
IU
1
%
Calcium
4
mg
0
%
Jern
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.