• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme er en lækker lille ret, der kan serveres til frokost, som forret eller en af aftensmaden. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme

Opdateret: 1. okt 2023 · Udgivet: 1. okt 2023 af Newyorker By Heart ·

rugbrød med varmrøget laks og urtecreme

Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 20 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 200 g laks varmrøget
  • 1 potte basilikum
  • 1 potte dild
  • 200 g flødeost gerne Philidelphia
  • 1 spsk citronsaft friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 skiver rugbrød groft
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til rugbrød med varmrøget laks starter du med, at plukke bladene af basilikum og dild (gem lidt dild til pynt), og kom det i en beholder til stavblenderen - eller en almindelig blender.
  • Kom også en tredjedel af flødeosten og citronsaften i.
  • Kør til det er en glat masse og vend så resten af flødeosten i med en dejskraber, smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Smør brødskiverne med urtecreme.
  • Pluk det varmrøgede laks i mindre stykker og læg ovenpå.
  • Pynt dit smørrebrød med laks med dild.

Næringsindhold

Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
Mængde pr. portion
Kalorier
330
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
78
mg
26
%
Natrium
 
954
mg
41
%
Kalium
 
371
mg
11
%
Kulhydrater
 
19
g
6
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
16
g
32
%
Vitamin A
 
740
IU
15
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
80
mg
8
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook10PinterestMessengerEmailPrintSMS
10
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du et lækkert stykke rugbrød med varmrøget laks og urtecreme. Skønt smørrebrød, der kan serveres til frokost eller let aftensmad.

Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme er perfekt som et let måltid til aftensmad, og disse smørrebrødsstykker smager himmelsk godt.

Rugbrød er faktisk noget af det vi danskere oftest spiser til aftensmad, og hvorfor så ikke prøve noget nyt? Nemlig dette dejlig stykke brød med laks.

Se også: Ristet brød med krydderurtecreme og laks

Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan sagtens lige riste brødskiverne inden de pyntes.

Opskrift på rugbrød med varmrøget laks

rugbrød med varmrøget laks og urtecreme

Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 20 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 200 g laks varmrøget
  • 1 potte basilikum
  • 1 potte dild
  • 200 g flødeost gerne Philidelphia
  • 1 spsk citronsaft friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 skiver rugbrød groft
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til rugbrød med varmrøget laks starter du med, at plukke bladene af basilikum og dild (gem lidt dild til pynt), og kom det i en beholder til stavblenderen - eller en almindelig blender.
  • Kom også en tredjedel af flødeosten og citronsaften i.
  • Kør til det er en glat masse og vend så resten af flødeosten i med en dejskraber, smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Smør brødskiverne med urtecreme.
  • Pluk det varmrøgede laks i mindre stykker og læg ovenpå.
  • Pynt dit smørrebrød med laks med dild.

Næringsindhold

Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
Mængde pr. portion
Kalorier
330
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
78
mg
26
%
Natrium
 
954
mg
41
%
Kalium
 
371
mg
11
%
Kulhydrater
 
19
g
6
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
16
g
32
%
Vitamin A
 
740
IU
15
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
80
mg
8
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Så er du klar til at servere lækre stykker rugbrød med varmrøget laks og urtecreme.

Skal de serveres som forret, kan du med fordel skære rugbrødet i meget tynde skiver, hvorefter skiverne kan ristes sprøde.

Se også: Æggekage i ovn med bacon og tomat

Se disse opskrifter:

  • Bøf i folie med lækker sauce
  • Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld
  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
  • Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater
  • Oksekødsfad med kartofler
  • Marinade til lammekølle

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

figensalat salat med friske figner

Figensalat - lækker salat med friske figner

billede med nemme rabarbermuffins

Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber

billede med kanelsnegle med lækkert remoncefyld

Verdens bedste kanelsnegle med lækker remonce

hjemmelavet tzatziki

Sådan laver du en græsk tzatziki

vegetar opskrift på porrer a la nicoise

Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise

Culottesteg med balsamico-skysauce

Culottesteg med balsamico-skysauce

et billede med twix cookies

Du vil knuselske disse Twix cookies

billede med pizzasauce pizzasovs

Pizzasauce - hjemmelavet tomatsovs til pizza

billede med brunkager

Brunkager - den bedste brunkagedej

billede med bagt blomkålssalat

Bagt blomkålssalat med lækker dressing

Lækker spinatburger med hjemmelavede grovfritter

Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo

sunde havregrynskager

Sunde havregrynskager med fuldkorn

billede med hakkebøf med fyld

Hakkebøf med fyld af rødbeder og løg

minestrone suppe med kyllinge kødboller

Minestronesuppe med kyllinge kødboller

fyldte squash med oksekød

Fyldte squash

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required