• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Romkugler med marcipan og mørk rom
hjemmelavede romkugler
Nemme og hjemmelavede romkugler, der blandt andet laves med marcipan og mørk rom. Og sådan en romkugle kan man altid hapse. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Romkugler med marcipan og mørk rom

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Intet slår en hjemmelavet romkugle, og her får du en skøn opskrift på lækre romkugler med marcipan og mørk rom. Lavet af kagerester.

Sådan laver du de lækreste romkugler af kagerester, og de er altså meget nemme at trille i noget krymmel.

Her er der anvendt appelsinmarmelade, men en hindbærmarmelade er også god til romkugler.

Ønskes en alkoholfri romkugle, kan den mørke rom erstattes af romessens.

Kagerester kan være alt fra chokoladekage til wienerbrød, mazarinkage og andre slags kager.

Du får ca. 20 romkugler eller trøfler af denne opskrift.

Opskrift på romkugler

hjemmelavede romkugler

Hjemmelavede romkugler

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
På køl: 30 minutter min
Tid: 45 minutter min
Servings: 20 stk.

Ingredienser

  • kagerester en rest chokoladekage eller hvad du nu har. Det kan være forskellig slags kage, alt virker
  • marcipan
  • appelsinmarmelade
  • mørk rom efter smag
  • kakaopulver efter smag
  • krymmel
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom kagerester i en foodprocessor og kør til det kun er krummer.
    fremstilling af romkugler
  • Tilsæt lidt appelsinmarmelade (et par spsk. ad gangen), marcipan plukket i mindre stykker, et par spsk. mørk rom og et par spsk. usødet kakao.
  • Kør det hele sammen, til din romkugledej samler sig. Smag på det. Virker det for tørt, så tilsæt lidt mere marmelade og måske lidt mere rom.
    romkugledej
  • Stil massen til dine romkugler i køleskabet i i ½ times tid, det gør massen lidt nemmere at trille til kugler.
  • Tril til så store romkugler som du ønsker. Mine blev ca. på størrelse med en bordtennisbold.
    færdige romkugler med krymmel
  • Tril så romkuglerne i krymmel og opbevar dem køligt.

Noter

De færdige romkugler kan holde sig op til uge på køl. Men du har sikkert spist dem inden da.

Se flere lækre kager:

Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

Lækker banankage med chokolade

Verdens bedste gulerodskage fra New Orleans

Se disse opskrifter:

  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær
  • Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer
  • Bradepandekage med banan og karamelglasur
  • Orangesnegle med appelsin og nougat
  • Småkager med lakrids og tranebær
  • Sådan laver du italiensk marengs

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

rodfrugtmos

Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter

billede til italienske kødboller med pastasalat

Italienske kødboller med pastasalat

billede med svinemørbrad med estragon- og flødesauce

Svinemørbrad med estragon- og flødesauce

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

billede til svenske kødboller med flødesovs og mos

Svenske kødboller med flødesovs og mos

billede med lakseroulade med rejer

Lakseroulade - nem og lækker opskrift

billede med millionbøf

Millionbøf med kartoffelmos - lækker opskrift

billede med frosting

Sådan laver du frosting til dine kager

billede med mos af søde kartofler

Mos af søde kartofler - den nemme opskrift

squashlasagne

Squashlasagne - sund lasagne uden kød

billede til overnight oats med jordbær

Overnight oats med chiafrø og jordbær

billede med grydebrød

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

billede til gryderetter

Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde

billede til frikadunser i karrysovs

Frikadunser i karrysovs med perlespelt

Kylling i kokossauce med grøn karry

Kylling i kokossauce med grøn karry

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required