• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Romkugler med marcipan og mørk rom
hjemmelavede romkugler
Nemme og hjemmelavede romkugler, der blandt andet laves med marcipan og mørk rom. Og sådan en romkugle kan man altid hapse. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Romkugler med marcipan og mørk rom

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 5. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Intet slår en hjemmelavet romkugle, og her får du en skøn opskrift på lækre romkugler med marcipan og mørk rom. Lavet af kagerester.

Sådan laver du de lækreste romkugler af kagerester, og de er altså meget nemme at trille i noget krymmel.

Her er der anvendt appelsinmarmelade, men en hindbærmarmelade er også god til romkugler.

Ønskes en alkoholfri romkugle, kan den mørke rom erstattes af romessens.

Kagerester kan være alt fra chokoladekage til wienerbrød, mazarinkage og andre slags kager.

Du får ca. 20 romkugler eller trøfler af denne opskrift.

Opskrift på romkugler

hjemmelavede romkugler

Hjemmelavede romkugler

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
På køl: 30 minutter min
Tid: 45 minutter min
Servings: 20 stk.

Ingredienser

  • kagerester en rest chokoladekage eller hvad du nu har. Det kan være forskellig slags kage, alt virker
  • marcipan
  • appelsinmarmelade
  • mørk rom efter smag
  • kakaopulver efter smag
  • krymmel
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom kagerester i en foodprocessor og kør til det kun er krummer.
    fremstilling af romkugler
  • Tilsæt lidt appelsinmarmelade (et par spsk. ad gangen), marcipan plukket i mindre stykker, et par spsk. mørk rom og et par spsk. usødet kakao.
  • Kør det hele sammen, til din romkugledej samler sig. Smag på det. Virker det for tørt, så tilsæt lidt mere marmelade og måske lidt mere rom.
    romkugledej
  • Stil massen til dine romkugler i køleskabet i i ½ times tid, det gør massen lidt nemmere at trille til kugler.
  • Tril til så store romkugler som du ønsker. Mine blev ca. på størrelse med en bordtennisbold.
    færdige romkugler med krymmel
  • Tril så romkuglerne i krymmel og opbevar dem køligt.

Noter

De færdige romkugler kan holde sig op til uge på køl. Men du har sikkert spist dem inden da.

Se flere lækre kager:

Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

Lækker banankage med chokolade

Verdens bedste gulerodskage fra New Orleans

Se disse opskrifter:

  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær
  • Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer
  • Bradepandekage med banan og karamelglasur
  • Orangesnegle med appelsin og nougat
  • Småkager med lakrids og tranebær
  • Sådan laver du italiensk marengs

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med koldhævede grovboller

Koldhævede grovboller - nemme at bage

Wok med skinke og mangochutney

Wok med skinke og mangochutney

et billede med moscow mule cocktail

Moscow Mule cocktail med vodka og ginger beer

billede med lagkagehusets pebernødder

Opskrift på Lagkagehusets pebernødder

billede med frokostbrød

Frokostbrød med yoghurt og kerner

billede med dark and stormy cocktail

Sådan laver du Dark and Stormy drink

et billede med pastasalat med kylling

Pastasalat med kylling og grøntsager

billede til gulerodsboller med græskarkerner

10 gulerodsboller med græskarkerner

pasta med kantareller og skinke

Pasta med kantareller og skinke

billede med orientalsk gryderet

Orientalsk gryderet med kylling og ris

Tunmousse a la Newyorkerbyheart

Hjemmelavet tunmousse - cremet mousse med tun

grønne bønner kogetid

Sådan koger du grønne bønner

chokoladetærte med karamel og marcipan

Chokoladetærte med karamel og marcipan

billede med iskaffe

Hjemmelavet iskaffe - nem og god opskrift

billede med kransekage

Opskrift på hjemmelavet kransekage

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required